خبر مهم برای کشاورزان / وزیر با دست پُر وارد شد
وزیر جهاد کشاورزی در خصوص آمار تولید مرغ در کشور و اعطای مجوزهای جدید کشاورزی به متقاضیان به ارائه توضیحات جالبی پرداخت.
وزیر جهاد کشاورزی، عبور تولید مرغ کشور از 151 میلیون جوجه ریزی در بهمن را گامی بزرگ در بازسازی صنعت مرغداری کشور قلمداد کرد و گفت: ضروری است که این روند در ماه اسفند حفظ شود. این یک پیشروی بیبازگشتی است و در فروردین ماه سال 1403، تولید مرغ بهبود یافته و رکورد بهمن امسال را فراتر خواهد رفت.
«محمدعلی نیکبخت» در قرارگاه امنیت غذایی نخستین هفته اسفند ماه افزود: هیچ ممنوعیتی در مسیر تولید پذیرفته نیست و ایجاد مانع، تخلف و مسوول باید پاسخگو باشد.
وزیر جهادکشاورزی بار دیگر روسای سازمان جهاد کشاورزی استانها را برای صدور هرگونه مجوز با رعایت شرایط فنی مکلف کرد و اظهار داشت: همه مجوزهای کشاورزی اعم از باغبانی، زراعت، مرغداری، دامداری، آبزیپروری و غیره، بدون محدودیت و در کوتاهترین زمان به متقاضیان اعطا میشود و سازمان جهاد کشاورزی استانها در این زمینه نیاز به هیچ دستورالعملی از سوی وزارت جهادکشاورزی ندارند.
وی، سیاست «سقف تولید برداشته شده است» را فصلالخطاب رفع هر گونه مانع در برابر تولید اعلام کرد و گفت: ایران سرزمین وسیعی است و با رعایت شرایط فنی، هرگونه مجوز تولید در سراسر کشور به بهرهبرداران داده میشود، به این ترتیب مسیر صدور مجوز تولید کوتاهتر و راه سرمایهگذاری هموارتر خواهد شد.
نیکبخت، جوجهریزی بهمن ماه را نشانه ظرفیت تولید صنعت مرغ کشور دانست و بر پایداری تولید در آخرین ماه سال تاکید کرد و گفت: صنعت تولید مرغ کشور رکورد زد.
وزیر جهاد کشاورزی، تولید مرغ با ظرفیت کامل را تنها گزینه فراوانی محصول و اقتصادی شدن صنعت از راه ورود به بازارهای صادراتی عنوان کرد.
وی در همین حال صادرات، تولید قراردادی و خرید اضطراری مرغ مازاد در زمان بیشبود را اولویت سیاستگذاری در زیربخش طیور وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد و گفت: صادرات نیاز به منابع ندارد و ارزآور است، واحدهای راکد مرغداری با تولید قراردادی به چرخه فعالیت بازمیگردند و خرید مازاد، بازار محصول را به تعادل میرساند؛ با رعایت این سه اصل، عمده مسایل در توسعه صنعت مرغ حل میشود.
نیکبخت، تامین نهاده و تلاش برای رفع موانع حمل و نقل را از دیگر اقدامات مدیریت کلان کشاورزی برای توسعه و رونق تولید مرغ دانست و بر حل مشکلات حمل نهاده از طریق گفتوگو با سازمان حمل و نقل و راهداری و شرکتهای ترابری تاکید کرد
عوامل موثر میزان تولید مرغ
عواملی که میتوانند بر میزان تولید مرغ تأثیرگذار باشند عبارتند از:
نژاد مرغ: نژاد مرغان مختلف در تولید تخممرغ و گوشت مرغ تفاوتهایی دارند. برخی از نژادها برای تولید تخممرغ بیشتر مناسب هستند و برخی دیگر برای تولید گوشت مرغ.
مدیریت تغذیه: تغذیه مناسب و تعادلدرست در جیره غذایی مرغان، عامل مهمی در افزایش تولید مرغ است. تأمین تمامی نیازهای غذایی، اعم از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و آب، میتواند به بهبود عملکرد تولیدی مرغان کمک کند.
مدیریت استرس: عوامل استرسی مانند دما، رطوبت، نور، سطح صوت و شرایط محیطی دیگر میتوانند بر تولید مرغ تأثیر بگذارند. فراهم کردن شرایط محیطی مناسب و کنترل استرسهای محیطی میتواند به بهبود عملکرد تولیدی مرغان منجر شود.
مدیریت بهداشتی: حفظ سلامتی مرغان از طریق مدیریت بهداشتی صحیح، از جمله جلوگیری از بیماریها، استفاده از واکسیناسیون مناسب و بهداشت محیطی، میتواند تولید مرغ را افزایش دهد.
پرورش و مدیریت تولیدی: عواملی مانند مدل پرورش، فضای پرورشی، سیستم تغذیه، مدل پرورش قفسی یا آزاد، نحوه مدیریت تولیدی و مدیریت پرورشکاری نیز بر میزان تولید مرغ تأثیرگذار هستند.
فناوری پرورش: استفاده از فناوریهای پیشرفته مانند سیستمهای خودکاری در زمینه تغذیه، تهویه، آبیاری و کنترل محیطی، میتواند به بهبود تولید مرغ و افزایش بهرهوری کمک کند.
مدیریت تولید و بازاریابی: برنامهریزی مناسب در زمینه تولید، توزیع و بازاریابی محصولات مرغ، از جمله انتخاب بازار هدف، تعیین استراتژی قیمتگذاری و تبلیغات، نقش مهمی در موفقیت تولید و فروش مرغان دارد.
این عوامل به صورت ترکیبی و به وفور میتوانند بر میزان تولید مرغ تأثیرگذار باشنعواملی که میتوانند بر میزان تولید مرغ تأثیر گذار باشند، عبارتند از:
نژاد مرغ: انتخاب نژاد مناسب با توجه به هدف تولید (تخممرغ یا گوشت) میتواند تأثیر قابل توجهی در میزان تولید داشته باشد.
تغذیه: تأمین تغذیه مناسب و تعادلدرست با توجه به نیازهای غذایی مرغان، از جمله پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و آب، میتواند به افزایش تولید مرغ کمک کند.
مدیریت بهداشتی: حفظ سلامتی مرغان از طریق پیشگیری از بیماریها، استفاده از واکسیناسیون مناسب و ایجاد شرایط بهداشتی مناسب در محیط پرورش، میتواند به بهبود تولید مرغ کمک کند.
شرایط محیطی: عواملی مانند دما، رطوبت، نور و تهویه مناسب در محیط پرورش میتوانند تأثیر قابل توجهی در تولید مرغ داشته باشند.
مدیریت تولیدی: استفاده از روشها و فناوریهای پیشرفته در مدیریت تولید مرغ، از جمله استفاده از سیستمهای خودکار و نوآوریهای پرورشی، میتواند به افزایش تولید و بهبود بهرهوری کمک کند.
مدیریت ژنتیکی: استفاده از روشهای ژنتیکی و اصلاح نژاد میتواند به بهبود و افزایش تولید مرغ کمک کند.
بازاریابی و فروش: برنامهریزی مناسب در زمینه بازاریابی و فروش محصولات مرغ، از جمله تحقیقات بازار، تعیین قیمت مناسب و تبلیغات موثر، میتواند به افزایش تقاضا و بهبود فروش محصولات مرغ کمک کند.