شنبه 3 آذر 1403

خبر مهم درباره تغییرات در وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
خبر مهم درباره تغییرات در وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان

برای نخستین بار در صندوق ذخیره، کمیته انتصاب اعضای هیات مدیره شرکت‌ها براساس شاخص‌های کیفی، صلاحیت حرفه‌ای و شایسته‌سالاری در دوره جدید مدیریت صندوق تشکیل شده و کلیه انتصابات در چارچوب شاخص‌های تعیین شده صورت می‌پذیرد. چندی پیش نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با برشمردن محورهای تقاضای تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، تصریح کرد: این صندوق با ورودی ماهانه حدود 160...

چندی پیش نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با برشمردن محورهای تقاضای تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، تصریح کرد: این صندوق با ورودی ماهانه حدود 160 میلیارد تومان بیشترین واریزی در میان صندوق‌های مالی کشور را داشته ولی پایین‌ترین میزان بهره‌وری در میان بنگاه‌های بزرگ اقتصادی کشور را دارد. اساسنامه صندوق باید اصلاح می‌شد ولی برخی از مدیریت فرهنگیان بر صندوق ذخیره و کاهش نفوذ خود نگرانند. حالا امروز روابط عمومی صندوق ذخیره فرهنگیان در مورد چگونگی انتخاب اعضای هیات مدیره شرکت‌های این صصندوق توضی داده است

محمد وحیدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با بیان اینکه تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان در 5 محور دنبال می‌شود، اظهار کرده بود: با وجود اینکه تا کنون 2 جلسه برای بررسی عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان برگزار شده اما ابهاماتی پیرامون نحوه اداره و مدیریت این صندوق وجود دارد که نخستین مورد آن به علت زیان‌ده بودن آن برمی‌گردد.

صندوق ذخیره فرهنگیان در قیاس با سایر بنگاه‌های اقتصادی کمترین بهره وری را دارد

نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی افزود: صندوق ذخیره فرهنگیان ماهیانه حدود 160 میلیارد تومان ورودی از حقوق فرهنگیان دارد ولی وقتی سود سالیانه آن اعلام می‌شود در بهترین حالت به 4 هزار میلیارد تومان می‌رسد در حالیکه بیش از 100 هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری این صندوق بوده که نسبت به بهره‌وری سایر بنگاه‌های اقتصادی و صندوق‌های فعال در کشور، کمترین میزان بهره‌وری را دارد.

وی تصریح کرد: در این خصوص مدیرعامل و هیأت مدیره و هیأت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان باید پاسخگو باشند.

مدیریت ناکارآمدها و کنار گذاشتن افراد توانمند محور دیگر تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان

این نماینده مردم در خانه ملت، استقرار برخی افراد ناکارآمد در مدیریت صندوق، هلدینگ‌ها و شرکت‌های زیر مجموعه صندوق را دیگر محور تحقیق و تفحص برشمرد و گفت: گزارش هایی از حضور افراد ناکارآمد داریم که پیش از این در سایر مجموعههای اقتصادی دیگر نیز عملکرد مناسبی از خود به جای نگذاشته ولی امروز در مجموعه‌های مدیریتی صندوق ذخیره فرهنگیان از آن‌ها استفاده می‌شود و حتی برخی افراد که توانمند بودند نیز به راحتی کنار گذاشته شده که دلایل کنار رفتن آن‌ها نیز مشخص نیست.

وحیدی با اشاره به عدم نارضایتی معلمان شاغل و بازنشسته، اضافه کرد: عدم اختصاص ارزش مالکانه به اعضای صندوق از جمله بازنشستگان و شاغلان و عدم ورود صندوق به بورس از جمله دلایل نارضایتی معلمان است.

برخی از مدیریت جامعه فرهنگیان بر صندوق ذخیره نگرانند و به همین دلیل اساسنامه اصلاح نمی‌شود

وی افزود: همچنین قرار بود اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان اصلاحاتی داشته باشد که به دلیل تعارض منافع و نگرانی از کاهش میزان نفوذ مدیریتی خود در صندوق و قدرت گرفتن جامعه فرهنگیان این موضوع به تعویق افتاده و اصلاح اساسنامه عملا بیش از دو سال که با تأخیر مواجه شده است.

نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تأکید کرد: در دوره ای فرهنگیان بیش از 90 درصد عضو صندوق بودند ولی امروز این رقم به 72 درصد رسیده که یعنی 28 درصد از فرهنگیان عضویتی در صندوق ندارند. بر همین مبنا تصمیم خوبی در برنامه هفتم توسعه اتخاذ شد که اگر برخی تمایل به ادامه عضویت در صندوق ذخیره ندارند، می‌توانند در صندوق دولت عضو باشند که در دوره بازنشستگی خود عملا بی بهره نمانند.

شفافیت در صندوق باید کامل شود

وی تصریح کرد: شفافیت در حوزه اداره و مالی اخیرا شاهد اقداماتی در صندوق ذخیره بودیم که باید تکمیل شود و وضعیت به نحوی شود که هرکس بتواند وضعیت سرمایه گذاری خود در صندوق را ببیند و در کنار این موضوع بتواند از تصمیمات هیأت مدیره و هیأت امنا نیز مطلع باشد.

وحیدی یادآور شد: پیشنهادی هم مبنی بر استخدام فرزندان فرهنگیان در مؤسسات و شرکت‌هایی که صندوق در آن‌ها سرمایه گذاری کرده را مطرح کردیم؛ اگر این صندوق برای فرهنگیان است باید خدمات متنوعی به فرهنگیان ارائه دهد که استخدام فرزندان، استفاده از بیمه‌، رفاهیات و مزایای شرکت‌های زیر مجموعه میتواند جزء خدمات ارائه شده به فرهنگیان باشد.

نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس افزود: امیدواریم بتوانیم صندوق ذخیره فرهنگیان را با رویکرد اصلاح مدیریت به جایی برسانیم که همه فرهنگیان با افتخار بخواهند در این صندوق سرمایه گذاری کنند و از خدمات آن بهره مند شوند.

بر اساس گفته وحیدی تقاضای تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در حال بررسی بوده و قرار است گزارش آن به زودی به هیأت رئیسه مجلس جهت بررسی در صحن علنی ارجاع شود./

توضیح در مورد چگونگی انتخاب اعضای هیات مدیره شرکت‌های صندوق ذخیره فرهنگیان

برای نخستین بار در صندوق ذخیره، کمیته انتصاب اعضای هیات مدیره شرکت‌ها براساس شاخص‌های کیفی، صلاحیت حرفه‌ای و شایسته‌سالاری در دوره جدید مدیریت صندوق تشکیل شده و کلیه انتصابات در چارچوب شاخص‌های تعیین شده صورت می‌پذیرد.

طی یک سال و نیم اخیر با راهبری مدیرعامل موسسه و در چارچوب سیاست‌های هیات مدیره صندوق، کمیته‌هایی جهت بهبود عملکرد، توسعه فعالیت‌ها و نظارت بر امور راه‌اندازی شد که کمیته انتصاب اعضای هیات‌مدیره و مدیران‌عامل هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه جزو این کمیته‌های هفت‌گانه است.

این کمیته، برای انتخاب اعضای هیات‌مدیره شرکت‌ها، طبق اصول علمی، شاخص‌هایی جهت امتیازدهی و تعیین صلاحیت بر اساس استانداردها تعیین کرده و برای هر فردی که جهت مصاحبه در کمیته انتصابات حضور پیدا می‌کند، بر اساس دو شاخص اصلی تجربه و سوابق شغلی و تحصیلی و نیز امتیاز دریافتی طی مصاحبه حضوری مورد سنجش قرار گرفته و درنهایت افرادی که بالاترین امتیاز را کسب می‌کنند برای سمت‌های مورد نظر انتخاب می‌شوند.

در شاخص کلی سوابق که امتیاز بالایی دارد، سوابق تحصیلی، افتخارات بین‌المللی و سابقه معلمی و سوابق مدیریتی فرد بر اساس اسناد و مدارک تحصیلی و مدیریتی بررسی می‌شود.

شاخص‌هایی مانند مدرک تحصیلی، کیفیت دانشگاه محل تحصیل و حتی تطبیق مقاطع تحصیلی با سمت پیشنهادی از جزییات مربوط به امتیازات سوابق تحصیلی است. همچنین در بخش سوابق مدیریتی، شاخص‌های موجود در رزومه فرد مثل پست‌های مدیریت ارشد قبلی، مقیاس شرکت‌ها و شغل‌های مرتبط قبلی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

با توجه به سیاست‌ها و تعهد مدیران ارشد صندوق مبنی بر اولویت انتصاب فرهنگیان و خانواده درجه یک آنان در موسسه، هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه، به این گزینه امتیاز ویژه‌ای اختصاص یافته است لذا در شرایط برابر، اولویت انتصاب با فرهنگیان عضو موسسه و خانواده آنان است.

روند حضور افراد در کمیته انتصابات به این ترتیب است که پس از بررسی مدارک، مستندات و رزومه افراد، کسانی که حائز بیشترین امتیاز شدند، جهت مصاحبه حضوری دعوت شده و بر اساس 5 شاخص رفتاری و شخصیتی، تخصص تجربی مرتبط با ماموریت شرکت، دانش مالی و اقتصادی و بازاریابی، مهارت‌ها و توانمندی‌های مدیریتی و کیفیت برنامه پیشنهادی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

از سویی دیگر نحوه پاسخگویی و ارائه فرد در جلسه مصاحبه شامل مهارت در پاسخگویی، تسلط بر موضوعات و سطح ارتباط برنامه‌های پیشنهادی با ماموریت شرکت در کسب امتیاز موثر است.

در فرایند بررسی صلاحیت افراد در کمیته انتصابات، افرادی که از تخصص و تجربه لازم برای اهداف سازمان برخوردار و دارای بالاترین امتیاز هستند، مسئولیت به آن‌ها سپرده می‌شود تا با بهره گیری از تجربیات و سوابق علمی خود در راستای افزایش ارزش‌آفرینی و سودآوری موسسه گام بردارند.

همچنین با توجه به اولویت جذب فرهنگیان و خانواده آنان، در حال حاضر حدود 44 درصد از مدیران و اعضای هیات‌مدیره شرکت‌های تابعه از خانواده معزز فرهنگیان انتخاب شده‌اند که از تخصص، تبحر و تعهد لازم برای اهداف سازمان برخوردارند و در این راستا تقریبا 80 درصد از استخدام‌ها و بکارگیری نیروها در ستاد صندوق در این دوره مدیریتی از فرهنگیان و خانواده اعضای صندوق صورت گرفته است.

نکته مهم پایانی اینکه عملکرد اعضای هیات‌مدیره و مدیران موسسه، هلدینگ‌ها و شرکت‌ها به صورت دوره‌ای و در بازه‌های سه ماهه و شش ماهه مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورت لزوم نسبت به جایگزینی و تقویت هیات‌مدیره‌ها اقدام لازم بعمل خواهد آمد، کما اینکه طی یک سال گذشته چندین مورد تغییرات مدیریتی در راستای بهبود عملکرد شرکت‌ها صورت گرفته است.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

خبر مهم درباره تغییرات در وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان 2