خرید شصت میلیارد تومانی امتیاز ویاو دی توسط یک جوان با نیم تریلیون نقدینگی!
خرید محتوا برای شخصی که بر اساس اطلاعات «تابناک» قریب به نیم تریلیون تومان نقدینگی در حسابهای بانکیاش دارد، چندان دشوار نیست و دهها میلیارد تومان برای شخصی با گردش مالی با این ابعاد وسیع، رقم چنان درشتی محسوب نمیشود. در همین راستا این جوان مدتها است در این زمینه فعالیتش را با خرید محتوای فیلم و سریالها آغاز کرده و روند عرضه محصولاتش نیز به زودی آغاز میشود.
همزمان با اوجگیری کشمکشها درباره نهادهای متولی صوت و تفسیر در فضای اینترنت، سرمایه گذاری در وی او دی به اوج رسیده، به گونهای که یک جوان با سرمایه دارای منشاء مبهم، امتیاز یک وی او دی را شصت میلیارد تومان خریداری کرده و در حال خرید گسترده محصولات برای پخش در این بستر تازه است؛ اتفاقاتی که تا حدود علت تشدید تنشها در این حوزه را عیان میسازد.
به گزارش «تابناک»؛ «او تی تی / OTT»ها نظیر «آی پی تی وی / IPTV» و «وی او دی / VOD» جزو بسترهای تازه مورد توجه در فضای بینالمللی است. دستکم در ایران، ظاهرا آنچه «آی پی تی وی / IPTV» را از «وی او دی / VOD» تفکیک مینماید، برخورداری از امکان «پخش / broadcasting» یا «بازپخش / re-broadcasting» است. در همین راستا «وی او دی / VOD» در یک وضعیت بلاتکلیف در سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعمال حاکمیت میشود.
در شرایطی که دولت با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید دارد، متولی vod به عنوان بستر عرضه فیلم و سریال همچون شبکه نمایش خانگی، سازمان سینمایی است و این اختیارات را در چارچوب با صدور پروانههای ساخت، نمایش و توزیع این آثار از سوی سازمان سینمایی تلقی میکند، سازمان صداوسیما نیز خود را متولی این حوزه تصور میکند و این دعوا حالا به نقطه حساسی رسیده است و باید در نهادهای بالادستی تکلیف صوت و تصویر در فضای مجازی، متولیان حاکمیتیاش و همچنین حوزه مسئولیت هر متولی مشخص شود که وی او دی بخشی از این عرصه است.
با وجود این فضای عدم قطعیت، سرمایه گذاری کلان در حوزه VOD جریان دارد و در همین راستا، «تابناک» به اطلاعاتی دست یافت که نشان میدهد یکی از سرمایه گذاران تازه وارد سینمای ایران، اقدام به خرید یک وی او دی کرده و برای خرید امتیاز این ویدیوکلوب اینترنتی در یکی از بسترهای آماده و پرکاربر، شصت میلیارد تومان پرداخت کرده است؛ بستری که اگرچه مخاطب قابل توجهی به صورت بالقوه دارد اما هنوز خالی از محتوا است و برای رساندن به دارندگان سهم اصلی بازار وی او دی یعنی نماوا و فیلیمو نیاز به دهها میلیارد تومان محتوای اختصاصی دارد.
البته خرید محتوا برای شخصی که بر اساس اطلاعات «تابناک» قریب به نیم تریلیون تومان نقدینگی در حسابهای بانکیاش دارد، چندان دشوار نیست و دهها میلیارد تومان برای شخصی با گردش مالی با این ابعاد وسیع، رقم چنان درشتی محسوب نمیشود. در همین راستا این جوان مدتها است در این زمینه فعالیتش را با خرید محتوای فیلم و سریالها آغاز کرده و روند عرضه محصولاتش نیز به زودی آغاز میشود.
بر اساس بررسیهای «تابناک» این جوان از خانواده متمولی نیز برخوردار نبوده و منشاء این سرمایه عظیم مشخص نیست اما آنچه مسلم است، بخشی از این سرمایه در چند سال اخیر به سمت سینما حرکت کرده و در برخی پروژههای سینمایی نیز تزریق شده که شماری از آنها در جشنواره فیلم فجر پیش رو، رونمایی خواهد شد. برخی نهادهای نظارتی در مقاطعی سراغ این شخص آمدهاند اما در نهایت ظاهرا تشخیص دادهاند منشاء سرمایه این جوان بلااشکال است؛ در غیر این صورت چرا باید او را رها میکردند؟!