خرید گندم تولیدی کشاورزان خراسان شمالی ازسرگرفته شد
بجنورد - ایرنا - مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی اعلام کرد: با بازگشایی سیلوی بجنورد، کار خرید تضمینی گندم تولیدی مازاد بر نیاز کشاورزان این استان از سرگرفته شد.
سیدجلال موسوی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس اعلام اولیه خرید، مهلت پایان خرید تضمینی گندم در این استان پایان شهریور ذکر شده بود که پس از آن همه مراکز خرید تعطیل شدند، اما با توجه به درخواست کشاورزان و تحویل نشدن بخشی از گندم آنان، روند دریافت محصول گندم تا پایان مهرماه در مرکز دولتی خرید بجنورد تمدید شد.
وی گفت: کشاورزان این استان از ابتدای فصل برداشت گندم تاکنون 131 هزار و 181 تن گندم مازاد بر نیاز خود را به سیلوها و مراکز خرید تحویل دادهاند.
موسوی اظهار داشت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل که 161 هزار و 347 تن بوده است، 18.6 درصد کاهش نشان می دهد.
وی اظهار داشت: از این میزان گندم تحویلی 30 هزار تن توسط سیلوی دولتی شهید سردار سلیمانی بجنورد خریداری شده و مابقی نیز به مراکز فعال در شهرستان های آشخانه، اسفراین، شیروان، جاجرم و نیز مراکز مباشر تعاون روستایی در سطح استان تحویل شده است.
وی افزود: هم اکنون سلیوی دولتی بجنورد برای تحویل گندم کشاورزان فعال است و از تمامی گندمکاران درخواست می شود اگر قصد تحویل محصول خود را دارند، سریعتر اقدام کنند.
برآورد شده بود امسال 265 هزار تن گندم از کشتزارهای خراسان شمالی برداشت و 140 هزار تن محصول به سیلوها تحویل شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: عملیات برداشت و خرید تضمینی گندم از 15 خردادماه امسال آغاز شده و تاکنون حدود 131 هزار و 181 تن از کشاورزان گندم به نرخ تضمینی خرید شده است.
محمدجواد تشکری افزود: با توجه به اینکه همزمان با شروع خرید گندم در استان، شاهد افزایش تدریجی قیمت جو بودیم، این موضوع باعث کندی تحویل گندم به مراکز شد و همواره در شرایطی که قیمت جو افزایش پیدا می کند، این وضعیت ایجاد می شود.
وی اظهار داشت: همچنین در ارتفاعات استان که گندم به صورت دیم کشت می شود به طور طبیعی به دلیل سرما دوره رسیدگی در این مناطق به تعویق می افتد اما ممکن است در بعضی از سال ها مانند سال جاری که شاهد خنکای نسبی هوا هستیم دوره رسیدن این محصول به زمان بیشتری احتیاج داشته باشند.
تشکری افزود: همچنین با توجه به اینکه تقاضای علوفه در بازار افزایش پیدا کرده است و بسیاری از کشاورزان ترجیح می دهند که از محصولات جانبی تولیدی خود به عنوان علوفه دامی استفاده کنند، بعضا محصول گندم خود را به جای استفاده از کمباین با دستگاه های دروگر برداشت میکنند که این امر زمان برداشت محصول را طولانی کرده و عملیات خرمن کوبی و سپس تفکیک کاه و دانه، زمان بیشتری را طلب می نماید.
وی گفت: احتمال دارد برخی از کشاورزان محصول تولیدی خود را در انبار نگهداری کرده و تحویل نداده باشند که ممکن است با تمدید مهلت تحویل، تصمیم بگیرند محصول خود را تحویل سیلوها دهند.
خراسان شمالی با جمعیت بیش از 863 هزار نفر 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح 300 هزار هکتار کشتزار است و بیش از 80 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت میکنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.
پارسال 161 هزار و 347 تن گندم مازاد بر نیاز به صورت تضمینی از کشاورزان خراسان شمالی خریداری شده بود.
98 هزار هکتار از دیمزارها و 47 هزار هکتار از کشتزارهای آبی خراسان شمالی امسال زیر کشت گندم رفته بود.
میانگین عملکرد برداشت گندم در هر هکتار از اراضی دیم این استان هزار و 100 تا 300 کیلوگرم و در اراضی آبی سه هزار و 500 تا 700 کیلوگرم است.
استان خراسان شمالی در تولید گندم دیم رتبه 16 و گندم آبی رتبه 18 کشور را دارد.
*س_برچسبها_س*