خزاعی: دامنه انقلاب گسترده است و محدود به طیف خاصی نمیشود / سلایق و افراد حذف نمیشوند
نشست هماندیشی و همافزایی مدیران بنیاد فرهنگی روایت فتح با مدیران ارشد سازمان سینمایی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در نشستی که با مدیران بنیاد فرهنگی روایت فتح داشت، این نهاد را جزو محدود مجموعههایی معرفی کرد که از سازمان سینمایی در بحرانها حمایت کرد و در کنارش بود در حالی که بسیاری از بحرانها و چالشهای یکساله اخیر ارتباط مستقیمی با سازمان سینمایی نداشته و کل جریان فرهنگی انقلاب را هدف گرفته بود.
او در این دیدار نکات و محورهای گوناگونی را بیان کرد که از جمله آنها تقویت سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است. همچنین تشویق و ترغیب موسسات و مجموعههای فرهنگی و سینمایی به منظور افزایش ضریب تولید در راستای توسعه اشتغال و معیشت، پیگیری برای تسهیل و کاهش مشکلات پروژههای سینمایی با موضوعات جنگی و دفاع مقدس، تبادل نظر برای بهره برداری آسانتر از امکانات شهرک دفاع مقدس، برنامهریزی و هماندیشی به منظور تقویت جریان اکران فیلمهای انقلابی و دفاع مقدس، همچنین، گسترش پاتوقها و فضاهای گفتگو از جمله موضوعات دیگری است که سازمان سینمایی با همکاری نهادهای مرتبط آنها را انجام میدهد.
اما رئیس سازمان سینمایی کشور، مسأله معیشت هنرمندان را مهمترین دغدغه و اولویت سازمان سینمایی دانست. او در بیاناتش با اشاره به اینکه به دنبال افزایش ضریب تولید در راستای توسعه اشتغال و معیشت است گفت که هدفش از همراهی با نهادها برای جلسات هماندیشی با نهادهای گوناگون تاثیرگذار در حوزه سینما برای رونق اشتغال و معیشت سینماگران است چرا که به طور بدیهی، سازمان سینمایی به تنهایی نمیتواند بار مسئولیت کمک و ارتقای ضریب اشتغال سینماگران را به دوش بکشد و هم افزایی مجموعههای فرهنگی و سینمایی در این زمینه مهم است.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به بحرانها و چالشهای به وجود آمده طی یک سال گذشته در سینما، گفت: از همان روزهای اول حضورم در سازمان، با چالشهای مکرری مواجه بودهایم که بسیاری از آنها پیش از آنکه مربوط به سینما و جریان فرهنگ و هنر باشند، مرتبط با «فرامتن سینما» بوده است.
وی به بیتعارف بودن با افراد در جریان مدیریت سینمای کشور اشاره کرد و گفت که یکی از نقدهایی که به ما میشود این است که کمی محافظهکارانه اقدام کنید اما محافظ کاری، کار ما نیست. به اندازه کافی محافظهکاران در حوزه فرهنگ بودهاند. ما رودربایستی با کسی نداریم و با تکیه بر قوانین و عدالت محوری حرکت میکنیم.
او در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به حرفهایی که در اختتامیه جشنواره فیلم فجر زده بود گفت که همچنانکه در جشنواره سال گذشته اعلام کردهام میدانداری بچههای انقلاب و سینماگران متعهد و دارای دغدغه ملی تحقق آرزویی چندین ساله بوده است. البته، این به معنای حذف طیفها، سلایق یا افراد دیگری نیست. معتقدم دامنه انقلاب گسترده است و محدود به طیف و گروه خاصی نمیشود.
وی همچنین با اشاره به خلأهای موجود در هنرمندان همسو با جبهه فرهنگی انقلاب، عنوان کرد: همچنان شاهد خلأهایی در حوزه جریان فرهنگی انقلاب هستیم که میبایست توسط محافل و پاتوقهای مکمل دیگری اصلاح و پر شود که در این مورد قطعاً نهادهایی مانند بنیاد روایت میتوانند با برپایی و احیای محافل و بسترهای گفتگو و اندیشهورزی نقش مؤثری ایفا کنند. باید سینمای دفاع مقدس بیشتر مورد حمایت واقع شود و در این مسیر سپاه و نهادهای نظامی بیشتر باید کمک کنند. البته امسال در هر چرخه اکران فیلم دفاع مقدسی در اکران خواهیم داشت. البته باید برای اکران فیلمهای دفاع مقدس فکر جدیتر شود و هم باید برنامه ریزی و فکری اساسی صورت گیرد و پیشنهاد میکنم کارگروه اکران فیلمهای سینمای انقلاب و دفاع مقدس تشکیل شود.
فیلم سینمایی "شهید مهدوی" در پیش تولید استنادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح نیز در سخنان خود به این نکته اشاره کرد که در دوره مدیریت جدید سازمان سینمایی، لکنت در مواضع انقلابی خود ندارد و معضلی که در دوران مدیریتی بسیاری از مدیران گذشته سازمان سینمایی باعث لطمه خوردن پیکره سینما شد.
سپس وی به ارائه گزارش خود از فعالیتهای بنیاد فرهنگی روایت فتح پرداخت و در ادامه سید محمد حسینی مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز توضیحاتی از فعالیتهای این نهاد پرداخت.
در این نشست مشترک، اصغر فارسی، قادر آشنا، حبیب ایل بیگی، علیرضا اسماعیلی، محمد حمیدی مقدم، سیدمهدی جوادی، هاشم میرزاخانی، مهدی آذرپندار، مجید اسماعیلی، لادن طاهری، محمدرضا سوقندی، سیدصادق موسوی، روح الله سهرابی، بهمن حبشی، کریم خوشمرام، داود مرادیان و مهدی محمد خانی، علیرضا استرابی، محمد حبیبی، محسن جوادی، مهدی متولیان و محمد محمدی، سعید زنگنه، لیلا زهدی، قاسم عزتی و حسن شیرازی نیز حضور داشتند.