دوشنبه 5 آذر 1403

«خزان گردشگری» در فصل وعده‌ها / اقتصادی که همچنان در تب کرونا می‌سوزد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
«خزان گردشگری» در فصل وعده‌ها / اقتصادی که همچنان در تب کرونا می‌سوزد

گردشگری استان کردستان در حالی این روزها را در رخوت و سردی می گذراند که پتانسیل های این عرصه نادیده گرفته شده و در خاموشی و سکوت چرخ های اقتصاد گردشگری آن همچنان بی حرکت مانده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، طی 20 ماه گذشته زخم عمیقی بر پیکره صنعت گردشگری در کردستان وارد شد و زیرمجموعه‌های این صنعت نیمه جان، روزگار را به سختی سپری کردند.

آمار و ارقام خسارت‌های وارده به بخش گردشگری در استان، کلان و چشمگیر شده است و این مسئله موجب شده تا شمار زیادی از فعالان این بخش خانه نشین و بیکار شوند.

یکی از مدیر هتل های شهرستان بانه در گفتگو با خبرنگار کردتودی با اظهار اینکه گردشگری کردستان بیش از دیگر مناطق آسیب دیده است، گفت: شهرستان بانه به لحاظ خریدهای مردم و منطقه ای تجاری در حوزه گردشگری و توریسم سرآمد دیگر شهرستان های استان کردستان است و طبیعتا بیشترین لطمه ناشی از کرونا را دیده است.

وی درباره حمایت‌های صورت گرفته از حوزه گردشگری گفت: متأسفانه حمایت‌ها در حد شعار بوده و به معنای واقعی شاهد نبودیم و اینکه وام و تسهیلاتی داده می‌شود اما وقتی به حوزه اقتصادی و بانک ورود پیدا می‌کنیم، کارها سخت و پیچیده می‌شود.

وی با عنوان اینکه استقبال و اقبال از واحدها و تأسیسات گردشگری به دلیل شیوع کرونا محدود شده است، گفت: شرایط به گونه‌ای نیست که بتوانیم از تمامی ظرفیت‌ها بهره بریم و شرایط اقتصادی نیز سبب شده تا مردم نتوانند برای اقامت در واحدهای گردشگری هزینه کنند.

این فعال صنعت گردشگری با اشاره به اینکه هر سال درصدی به قیمت‌ها و نرخ سالانه واحدهای گردشگری افزوده می‌شود، گفت: شرایط اقتصادی سبب شده تا اقامت در واحدهای گردشگری و هتل‌ها برای مردم هزینه بر باشد.

وی گفت: ارائه تسهیلات با سود مناسب و زمان بازپرداخت مناسب از جمله راهکارها برای رونق دوباره صنعت گردشگری است اما اکنون برای دریافت تسهیلات با موانع و مشکلات فراروی زیادی مواجه هستیم.

برای سونامی رکود چه کردیم؟

همان‌طور که در آمارها هرروز نقل‌قول می‌شود نیمی از هتل‌های کردستان هنوز تعطیل است و مسافرخانه ها افزون بر یک سال است که خاک می‌خورند. وضعیت اقامتگاه‌های بوم گردی نیز دست کمی از هتل ها ندارد و با این‌یکی دو میهمانی که در ماه به آن‌ها سر می‌زنند تکلیف روشن است که هزینه روشنایی اقامتگاه را نیز قادر به تأمین نیستند.

در این میان هرروز مصاحبه‌های متعددی شاهد هستیم که بر سر دلسوزی از وضعیت اسفناک مراکز اقامتی می‌گوید اما کمتر شخصی در خلال این سخنرانی‌ها راهکار و یا روزنه‌ای برای برون‌رفت از این بحران می دهد که برای عبور از مخمصه چه باید کرد؟

مشکلات واحدهای اقامتی کردستان بررسی شد

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان بررسی، احصاء و تلاش در راستای رفع مشکلات مراکز اقامتی استان را اولویت این معاونت برشمرد.

آرمان وطن‌دوست گفت: «با توجه به شروع واکسیناسیون سراسری انتظار می‌رود روند سفر و گردشگری سیر صعودی داشته باشد بر همین اساس لازم است برنامه‌ریزی‌های لازم در سطح استان در این خصوص انجام شود.»

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری استان عنوان کرد: «رعایت اصول مهمان‌نوازی، بهداشت و سایر موازین در مراکز اقامتی استان، در نظارت‌ها و بازرسی‌ها مد نظر خواهد بود و لازم است هتل‌ها و مهمانپذیرهای استان در این راستا اقدام‌های لازم را انجام دهند.»

او اظهار داشت: «سامانه جانا یکی دیگر از اولویت‌های این اداره‌کل در زمینه ثبت اطلاعات مراکز اقامتی است بر همین اساس به واحدهایی که در این سامانه اطلاعات وارد نکرده‌اند و در زمینه رعایت اصول و موازین بهداشتی و سایر موارد دیگر اقدامی انجام ندهند، هیچ‌گونه خدمات حمایتی از جمله تمدید پروانه بهره‌برداری، نرخ‌نامه و... از جانب این اداره‌کل انجام نخواهد شد.»

وطن‌دوست گفت: «همسان‌سازی نرخ مراکز اقامتی با استان‌های هم‌جوار با توجه به اینکه نرخ کنونی پاسخ‌گوی هزینه تهیه مواد اولیه، حقوق و دست‌مزد و... در مراکز اقامتی نمی‌باشد، امری ضروری است.»

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری استان اظهار داشت: «برگزاری دوره‌های آموزشی یکی دیگر از برنامه‌های اولویت‌دار این معاونت برای سال 1400 است که لازم است تمامی تاسیسات گردشگری به ویژه مراکز اقامتی در این زمینه همکاری لازم را با معاونت گردشگری و سرمایه‌گذاری استان داشته باشند.»

ارائه خدمات مناسب به مسافران اولویت هتلداران کردستان است

رئیس جامعه هتلداران کردستان ارائه خدمات مناسب همراه با رعایت موازین بهداشتی و اصول مهمان‌نوازی را اولویت هتلداران و مدیران مهمانپذیرهای استان به مسافران و گردشگران ورودی به کردستان در پسا کرونا برشمرد.

عبدالحمید حمیدی گفت: «همسان‌سازی نرخ مراکز اقامتی استان با سایر استان‌های هم‌جوار خواسته این جامعه بوده و اقدام مناسب معاونت گردشگری و سرمایه‌گذاری استان در این زمینه قابل تقدیر است.»

او اظهار داشت: «آموزش مدیران و کارکنان مراکز اقامتی جزء برنامه‌های اصلی این جامعه بوده و همواره از هر دوره آموزشی که منجر به توسعه صنعت گردشگری و هتلداری در کردستان شود استقبال کرده و خواهد کرد.»

حمیدی عنوان کرد: «کردستان به لحاظ دارا بودن مراکز اقامتی در سطح مناسبی است اما نیاز به توسعه در این حوزه همواره مورد تاکید جامعه هتلداران استان بوده و در این زمینه از هرگونه اقدامی حمایت خواهد کرد.»

رئیس جامعه هتلداران کردستان افزود: «مراکز اقامتی به ویژه هتل‌های یک‌ستاره و مهمان‌پذیرهای استان نیازمند حمایت بیشتر از جانب دستگاه‌های دولتی است که امیدواریم با حمایت بیشتر از تاسیسات اقامتی در پسا کرونا، در زمینه خدمات‌رسانی مطلوب به مسافران بتوانیم به بهترین شیوه عمل نماییم.»

استان کردستان به لحاظ شرایط آب و هوایی و اقلیم خود دارای ظرفیت‌های گردشگری مناسبی به لحاظ گردشگری‌های طبیعی، کشاورزی، روستایی و تورهای مناسب طبیعت است و حال، در شرایط کرونایی و فصل پاییز می‌توان از این موقعیت استفاده و تورهای گردشگری را به سمت فضای باز و پاییز هزار رنگ سوق داد؛ بنابراین امید است تا برنامه ریزی ها در این مسیر صورت گیرد و به امید نوروز 1401 گردشگری را در استان مسکوت و خاموش نبینیم.

انتهای پیام /

«خزان گردشگری» در فصل وعده‌ها / اقتصادی که همچنان در تب کرونا می‌سوزد 2
«خزان گردشگری» در فصل وعده‌ها / اقتصادی که همچنان در تب کرونا می‌سوزد 3
«خزان گردشگری» در فصل وعده‌ها / اقتصادی که همچنان در تب کرونا می‌سوزد 4
«خزان گردشگری» در فصل وعده‌ها / اقتصادی که همچنان در تب کرونا می‌سوزد 5