خسارات سیل مونسون به کشاورزان لنده ای جبران شد + تصاویر
با ورود سامانه بارشی مونسونی به استان کهگیلویه و بویراحمد و خسارات سیل به حوزه کشاورزی در لنده، جهاد کشاورزی با تامین لوله برای کشاورزان بخشی از خسارات این سیل را جبران کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس، با ورود سامانه بارشی مونسونی به کشور شاهد وارد شدن خسارات زیادی به کشاورزان و زیرساختهای شهری و روستایی بودیم به طوری که علاوه بر خسارتهای شدید مالی چندین نفر نیز کشته و مجروح در سطح کشور به همراه داشته است.
بخش کشاورزی نیز به واسطه این سامانه بارشی متحمل خسارت شدیدی از جمله آب بردگی محصولات، تخریب شالیزارها، جابجا کردن پمپهای آب و گاهاً نیز بردن لولههای خط انتقال به مناطق نامعلوم باعث شد تا کشاورزان خسارات شدیدی را متحمل شوند. این درحالی بود که کارشناسان سازمان هواشناسی در سطح کشور به طور مداوم در خصوص قدرتمند بودن این سامانه بارشی هشدارهای لازم را داده بودند و تعداد زیادی از کشاورزان نیز اقدام به ایمنسازی و حتی جابه جایی پمپها و لولههای خطوط انتقال آب کردند که کمتر متحمل خسارت شدند. اما جهاد کشاورزی به عنوان یکی از دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران شهرستان لنده از همان لحظات اولیه ورود سامانه اقدام به ارسال هشدار به کشاورزان و دامداران و زنبوداران در مناطق شهری و روستایی و عشایری کرد که با وجود این اعلام هشدارباش بازهم شاهد وارد شدن خسارت زیادی به کشاورزان در این شهرستان بودیم.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان لنده در گفت وگو با صبح زاگرس گفت: از همان روزهای نخستین ورود سامانه بارشی به شهرستان و استان سازمان جهادکشاورزی استان در اعلامیههای مکرر بهره برداران کشاورزی و دامداری را از مخاطرات احتمالی مطلع کرده و آگاهی بخشی لازم در این خصوص صورت گرفته است. حکمت الله همتی گفت: با واردشدن خسارات به کشاورزان تیمهای مدیریت بحران، ارزیابی، رصد و پایش میدانی در مدیریت جهاد کشاورزی با استفاده از کارشناسان مجرب تشکیل و بحث ارزیابیها با دقت صورت گرفت. رئیس جهاد کشاورزی شهرستان لنده گفت: در بحث وارد شدن خسارات به سراببندیهای شالیزارهای کشاورزی نیز با هماهنگی صورت گرفته یک دستگاه بیل میکانیکی با تلاش مستمر و چندین روزه اقدام به بازگشایی مسیر سراببندی در روستاهای تراب، ایدنک کرده است که هزینههای آن نیز توسط جهاد کشاورزی پرداخت شده است. وی تأکیدکرد: پس از بررسیهای میدانی و ارزیابیهای صورت گرفته میزان خسارت وارده به بخشهای مختلف کشاورزی بیش از 400میلیارد ریال براورد شده است که در همه بخشهای کشاورزی، دامداری و پرورش ماهی بوده است. رئیس جهاد کشاورزی شهرستان لنده گفت: با حمایت ویژه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مقداری لوله برای افراد خسارت دیده که قبلاً میزان خسارات وارده آنان ارزیابی شده بود در روزهای گذشته در اختیار آنان گرفت. وی گفت: جهاد کشاورزی نیز همانند سایر بخشهای خدمات شهری و زیرساختهای شهری نیز متحمل خساراتهای زیادی شده است کهامیدواریم ستاد مدیریت بحران نسبت به تأمین خساراتهای وارد به کشاورزان حمایتهای ویژهای بعمل آورد. تصاویر تکمیلی در زیر آمده است: انتهای پیام /