پنج‌شنبه 8 آذر 1403

خصوصی‌سازی بدون داشتن عمق حکمرانی محکوم به شکست است

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
خصوصی‌سازی بدون داشتن عمق حکمرانی محکوم به شکست است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عادل پیغامی امروز در همایش آسیب‌شناسی الگوی خصوصی‌سازی با بررسی پرونده خصوصی‌سازی پتروشیمی خلیج فارس که در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، اظهار داشت: ما با یک الگوی واحد در خصوصی‌سازی مواجه نیستیم، ابتدا باید عمق حکمرانی داشته باشیم و بعد خصوصی‌سازی صورت گیرد.

به گفته وی، اقتصاد رانتی از زمان قاجار تاکنون در کشور ما شکل گرفته و در زمینه توزیع اموال عمومی و انفال هم این رانت وجود دارد.

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق همچنین گفت: در کشور آمریکا به خاطر اینکه عمق حکمرانی وجود دارد حتی فعالیت‌های وزارت خارجه را خصوصی می‌کنند اما ما بدون داشتن عمق حکمرانی به سمت خروج از حاکمیت دولت رفتیم و به این لحاظ در خصوصی‌سازی موفقیت حاصل نشد.

پیغامی اظهار داشت: همانگونه که در بخش دولتی عدم شفافیت و پاسخگویی وجود داشت بعد از خصوصی‌سازی هم عدم شفافیت و همچنین و عدم پاسخگویی وجود دارد و انحصارات از دولتی به انحصار شبه دولتی تبدیل شده است.

وی افزود: باید زنجیره‌ای از اقدامات قبل از خصوصی‌سازی صورت بگیرد اما در کشور ما فقط زنجیره آخر یعنی واگذاری‌ها انجام می‌شود که در واقع جابه‌جایی رانت از دولت به سمت بخش غیر دولتی سوق داده می‌شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه گاهی خصوصی‌سازی‌ها به صورت پرداخت دین انجام می‌شود، عنوان کرد: مثلاً وقتی می‌خواهند یک شرکت را واگذار کنند به فلان صندوق بازنشستگی می‌گویند آیا پول داری؟ و شرکت مورد نظر را به او واگذار می‌کنند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید خصوصی‌سازی عادل پیغامی استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق حاکمیت این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است