خطر ابتلا به MS در کمین نوجوانانی که خواب کافی ندارند
خطر ابتلا به بیماری ام اس با کیفیت خواب نوجوانان مرتبط است طول و کیفیت خواب در دوران نوجوانی با خطر ابتلا به ام اس مرتبط است و در صورتی که فرد دارای ساعات کمتر و کیفیت پایین تر خواب باشد، خطر فوق افزایش می یابد.
خطر ابتلا به بیماری ام اس با کیفیت خواب نوجوانان مرتبط است طول و کیفیت خواب در دوران نوجوانی با خطر ابتلا به ام اس مرتبط است و در صورتی که فرد دارای ساعات کمتر و کیفیت پایین تر خواب باشد، خطر فوق افزایش می یابد.
بررسی های جدید انجام شده توسط پژوهشگران بین المللی با هدایت دانشمندان سوئدی نشان می دهد: برخورداری از خواب بی کیفیت و ناکافی در نوجوانان، با خطر ابتلای آنان به ام اس در سال های بعدی زندگی همراه است.
به نقل از سیناپرس، محققان بین الملل در یک مطالعه جدید نشان داده اند که خواب ناکافی و آشفته در طول سال های نوجوانی، می تواند خطر ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) را در سال های بعدی زندگی افزایش دهد. در عین حال، برخورداری از ساعت خواب کافی در دوران نوجوانی، ممکن است به جلوگیری از بیماری فوق کمک کند.
به گفته محققان موسسه کارولینسکای سوئد که اجرای این تحقیق را به عهده داشته اند، بیماری ام اس تحت تاثیر عوامل ژنتیکی و محیطی مختلفی از جمله سیگار کشیدن، شاخص توده بدنی یا BMI، عفونت ویروس اپشتین بار، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و ویتامین D ایجاد می شود.
آن ها می گویند: بررسی ها نشان می دهد که نوبت کاری نیز که به نوعی باعث اختلال در فرایند طبیعی خواب می شود، با افزایش خطر ابتلا به بیماری فوق، به ویژه در سنین جوانی ارتباط دارد.
برای بررسی بیشتر نحوه تاثیرگذاری خواب بر خطر ابتلا به ام اس، محققان فوق از یک مطالعه مورد - شاهدی مبتنی بر جمعیت استفاده کردند که شامل ساکنان 16 تا 70 ساله سوئدی بود.
بدین منظور افراد مبتلا به ام اس از بیمارستان ها و کلینیک های خصوصی مغز و اعصاب انتخاب شدند و الگوهای خواب آن ها در سنین 15 تا 19 سالگی مورد بررسی قرار گرفته و سپس ارتباط آن با خطر ابتلا به بیماری ام اس ارزیابی شد.
در این تحقیق، خواب کوتاه به عنوان خواب کمتر از 7 ساعت در شب تعریف شد و خواب کافی 7 تا 9 ساعت و خواب طولانی 10 ساعت یا بیشتر در نظر گرفته شد.
همچنین از شرکت کنندگان در مطالعه خواسته شد که کیفیت خواب را در طول دوره های سنی مختلف با استفاده از یک مقیاس 5 درجه ای ارزیابی کنند که در آن، نمره 5 معادل کیفیت بسیار خوب ارزیابی شد.
نتایج این بررسی ها نشان داد که طول و کیفیت خواب در دوران نوجوانی با خطر ابتلا به ام اس مرتبط است و در صورتی که فرد دارای ساعات کمتر و کیفیت پایین تر خواب باشد، خطر فوق افزایش می یابد.
طبق این نتایج، در مقایسه با خواب 7 تا 9 ساعت در شب در طول سال های نوجوانی، خواب کوتاه با 40 درصد افزایش خطر ابتلا به ام اس همراه بود؛ درصدی که به شکلی وحشتناک بالا است. اما خواب طولانی، از جمله در تعطیلات آخر هفته یا در روزهای آزاد، ربطی به افزایش شانس بروز بیماری فوق نداشت.
مجریان این تحقیق می گویند: کیفیت خواب، بر مسیرهای ایمنی و سیگنال های التهابی تأثیر می گذارد و ساعت بدن نیز در تنظیم پاسخ ایمنی نقش دارد. خواب ناکافی یا مختل که در بین نوجوانان بسیار رایج است، معمولا با تغییرات فیزیولوژیکی، روانی و اجتماعی در این دوره سنی توضیح داده می شود.
این محققان ضمن اشاره به لزوم اجرای مداخلات آموزشی برای نوجوانان و والدین آن ها در خصوص پیامدهای منفی خواب ناکافی برای سلامتی، می گویند: استفاده از خواب ترمیمی کافی که برای عملکرد کافی سیستم ایمنی لازم است، ممکن است بتواند به عنوان یکی از عوامل پیشگیری کننده ام اس مطرح باشد.
قابل ذکر است این یافته های پژوهشی جالب، هشداردهنده و بسیار بااهمیت در مجله Neurology Neurosurgery & Psychiatry منتشر شده اند.
منبع: آی زندگی هم اکنون دیگران می خوانند-
حمله مسلحانه به سفارت آذربایجان در تهران | جزییات + فیلم
-
بازنشستگان بخوانند؛ افزایش حقوق در راه است؟
-
6 هزار ایرانی ناگهان میلیاردر شدند؟ |! اتفاق عجیب در یک بانک | + فیلم
-
واریز یارانه جدید برای این خانوارها | یارانه 22 بهمن چقدر است؟
-
پادشاه جدید ایران پیدا شد! او نواده کدام پادشاه است
-
قطع اینترنت ایران و 90 ثانیه تا روز قیامت | آخرالزمان رسید + تصاویر
-
تاج و جواهرات فرح پهلوی کجاست؟ اطلاعات جدید از مشخصات جواهرات ملکه | عکس