خط و نشان وزیر خارجه اوکراین برای کشورهای مخالف
دیمیترو کولبا گفت: کشورهایی که در جریان حمله روسیه به این کشور «بدرفتاری کردهاند» پس از پایان جنگ، مورد بازخواست قرار خواهند گرفت.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، او در مصاحبه با بیبیسی گفت: «انتخابی که هر کشور پس از تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین انجام داد، در ایجاد روابط آینده در نظر گرفته خواهد شد».
کولبا همچنین هشدار داد که تاخیر در تحویل تسلیحات غربی به قیمت جان اوکراینیها تمام خواهد شد.
او گفت: «اگر حتی یک روز تحویل مهمات به تعویق بیفتد، به این معنی است که یک نفر در خط مقدم میمیرد.»
وی یک مصاحبه مفصل درباره چگونگی پایان جنگ، نقش چین در جنگ و ناامیدی خود از اینکه پاپ فرانسیس هنوز به کشورش سفر نکرده است، صحبت کرد.
کولبا در دفتر کارش در کییف که اکنون توسط کیسههای شن و نظامیان مسلح محافظت میشود، این مصاحبه را انجام داد.
اگرچه اوکراین از زمان حمله روسیه از سوی قدرتهای غربی حمایت نظامی و اقتصادی دریافت کرده، اما بسیاری از کشورهای قاره آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی در این خصوص سکوت اختیار کرده و موضعی نگرفتهاند.
اما کولبا تصریح کرد، کشورهایی که از اوکراین حمایت نکردهاند «در جریان این جنگ رفتار نادرست داشتند و با اوکراین بدرفتاری کردهاند» در آینده بهای آن را خواهند پرداخت.
وزیر خارجه اوکراین البته به طور مستقیم نگفت که این «بها» چه خواهد بود که غیرحامیان خواهند پرداخت.
اوکراین ممکن است در کوتاه مدت و حتی بلندمدت به کمک و حمایت نظامی غرب وابسته باشد و به همین تهدید کولبا چندان نگران کننده نباشد، اما در زمان صلح، صادرات عظیم غلات اوکراین به آنها یک اهرم اقتصادی قابل توجه، به ویژه در بخشهایی از جهان که در حال توسعه است، میدهد.
وزیر خارجه اوکراین گفت که «اگر کسی در جهان فکر میکند که رفتار این یا آن کشور، یا رفتار با اوکراین در تاریکترین لحظه تاریخ ما، در ایجاد روابط آینده مورد توجه قرار نخواهد گرفت، این افراد نمیدانند که دیپلماسی چگونه کار میکند.»
کولبا گفت که متحدان غربی به اندازه کافی و با سرعت لازم از اوکراین حمایت نظامی نمیکنند، و دلیل آن را عدم آمادگی این کشورها برای یک جنگ در مقیاس جنگ جهانی اول خواند.
او گفت: آنچه ما نیاز داریم اکنون گلولههای توپخانه است.
وزیر خارجه اوکراین کفت: «ما از همپیمانان میخواهیم که سریعتر عمل کنند».
در هفتههای اخیر تقاضا برای مهمات در هیچ کجا بیشتر از شهر باخموت در شرق اوکراین نبوده است، این شهر برای بیش از هفت ماه در برابر تلاشهای مکرر روسیه برای تصرف، مقاومت کرده است.
کولبا گفت که اگر باخموت سقوط کند، شهرهای دیگر در نوبت تسخیر شدن هستند «بنابراین برای نجات جانها در آنجا... باید تا زمانی که از نظر فیزیکی میتوانیم در باخموت بجنگیم.»
او گفت که هیچ نشانهای از تمایل روسیه به مذاکره برای پایان جنگ وجود ندارد، اما در عین حال افزود: «هر جنگی به میز مذاکره ختم میشود... اما هدف من به عنوان وزیر خارجه این است که اطمینان حاصل کنم که اوکراین پس از یک موفقیت تعیین کننده در میدان نبرد، به میز مذاکره برسد».
به گفته وی دستیابی به این هدف مستلزم ایجاد قویترین ائتلاف ممکن برای حمایت از اوکراین است.
او همچنین گفت: «ما عمیقا متأسفیم که پاپ از آغاز جنگ فرصتی برای دیدار از اوکراین پیدا نکرده است.»
همچنین بخوانید