خواب 14 ساله پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه / وقتی مسئولان دغدغه فرهنگی ندارند
در کنار مسائل و مشکلات اقتصادی و اجتماعی، کلانشهر کرمانشاه از آسیبهای فرهنگی فراوانی رنج می برد با این حال خواب مسئولان شهر آشفته نیست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، 14 سال که از عمر بگذرد به دوران نوجوانی رسیده ای دوره ای که با عبور از جنینی، نوزادی و کودکی حاصل شده و چه تاسف برانگیز است پروژه ای فرهنگی همسن نوجوانی 14 ساله خاک خورده ولی هنوز در قد و قواره یک کودک باقی مانده؛ پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه که حتی کاهش مساحت زیربنا و طبقات آن نیز مشکلی را برطرف نکرد.
پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه که از سال 1386 کلنگ زنی شده پس از خواب چند ساله در سال 1396 به پیشرفت فیزیکی 60 درصدی رسید و از آن زمان تاکنون مجددا به خواب رفته هرچند که در سفر اخیر رئیس جمهور به کرمانشاه برای آن اعتباراتی در نظر گرفته شده است اما عدم تکمیل آن آسیب های فراوانی را ایجاد کرده که اکنون دودش به چشم نوجوانان و جوانان این شهر می رود.
با توجه به مسائل متعددی که کلانشهر کرمانشاه با آن دست به گریبان است توقف تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه با توجه به آثار و برکات آن بر وخامت اوضاع فرهنگی شهر افزود و اکنون کرمانشاه را در شرایط بحران فرهنگی قرار داده است که امیدواریم مسئولان امر به خود بیایند و برای نجات فرهنگی شهر دست به کار شوند پیش از آنکه فرهنگ کرمانشاه نیز مثل حوزه های اقتصادی و اجتماعی از دست برود.
تکمیل کتابخانه مرکزی مطالبه مردم کرمانشاه است
معصومه حسنی خونسار در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه 14 سال قبل کلنگ زنی شده و تاکنون بیش از 90 میلیارد ریال اعتبار به آن اختصاص یافته اما عملیات اجرایی آن بهدلیل عدم تخصیص اعتبارات متوقف و نیمه کاره رها شده است.
وی افزود: در سال 1396 با جذب اعتبارات لازم، میزان پیشرفت فیزیکی پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه به 60 درصد رسید اما به دلیل نبود اعتبارات مجددا نیمه کاره باقی ماند.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه گفت: در سفر رییس جمهور به استان کرمانشاه، 300 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی در نظر گرفته شد.
حسنی خونسار تکمیل کتابخانه مرکزی را از مطالبات مردم کرمانشاه دانست و خاطرنشان کرد: پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه به دلیل مشکلات اعتباری از هفت طبقه ای که در ابتدا برای آن تعریف شد به پنج طبقه تقلیل یافت همچنین سطح زیربنای آن از 15 هزار مترمربع به 11 هزار مترمربع رسید.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در استان کرمانشاه 90 باب کتابخانه عمومی نهادی و 23 باب کتابخانه مشارکتی و سه باب کتابخانه سیار وجود دارد.
به گفته حسنی خونسار کتابخانه مرکزی کرمانشاه از همه استانداردهای بین المللی یک کتابخانه شامل سالن های مطالعه و سالن های ویژه پژوهش و... برخوردار است برهمین مبنا دارای جایگاه ویژه ای است.
وی افزود: با توجه به زیرساختهای موجود و فراوانی جامعه هدف، تکمیل کتابخانه مرکزی کرمانشاه دارای اهمیت ویژه ای است زیرا همه اقشار مختلف اعم از دانش آموزان، دانشجویان و محققین می توانند از خدمات این کتابخانه بهره مند شوند.
سرانه فضای کتابخانه در کرمانشاه پایین تر از میانگین کشوری است
پیمان جسری در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: وجود مراکز فرهنگی برای هر شهری به مثابه یک قلب برای کالبد آن شهر عمل می کند و جریان دانش و دانایی را که شامل فعالیتهای مرتبط فرهنگی است به آحاد جامعه منتقل خواهد کرد برهمین مبنا کتابخانه مرکزی و کتابخانه های عمومی به عنوان مراکز هر شهری محسوب می شوند که جایگاه ویژه ای در راستای نشر و توسعه دانش و افزایش سرانه مطالعه دارند.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی مراکز فرهنگی نقش چندانی در توسعه جامعه ایفا نکرده اند، افزود: در این میان کتابخانه مرکزی کرمانشاه یکی از پروژه هایی است که از سال 1386 تاکنون تکمیل نشده و جوانان کرمانشاه نتوانسته اند از خدمات آن بهره مند شوند.
رئیس اداره فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه از کمبود سرانه فضای کتابخانه رنج می برد و حتی سرانه فضای کتابخانه در این استان پایین تر از میانگین کشوری است و همین موضوع بر اهمیت تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه به عنوان یک مطالبه مردمی می افزاید.
جسری با اعلام اینکه امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم شاهد بهره برداری از پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه باشیم، خاطرنشان کرد: کتابخانه مرکزی تنها برای مطالعه و امانت گرفتن کتاب نیست بلکه محلی برای تضارب آرا، برگزاری کلاسهای فرهنگی و هنری، برگزاری نشست های فرهنگی و نقد و بررسی کتاب خواهد بود و بخشی از خلأهای فرهنگی را جبران می کند.
وی افزود: امیدواریم با درایت، هم فکری و هم اندیشی مسئولان، شاهد راه اندازی پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه باشیم و مانند سایر استانها از چنین امکاناتی که در نقطه خوبی از شهر نیز واقع شده، بهره مند شویم.
به گزارش مرصادنیوز، اهمیت راه اندازی پروژه های فرهنگی در شرایط امروز جامعه که جوانان دست مایه نقشه های شوم دشمنان شده اند برکسی پوشیده نیست و در این میان تکمیل چنین پروژه هایی آن هم در استانهای مرزی چون کرمانشاه که از نظر فرهنگی هم وضعیت مطلوبی ندارد، بسیار حائز اهمیت است.
انتهای پیام /