خودروسازان تنوع محصولات بیکیفیت را کنار بگذارند
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ضمن انتقاد از کیفیت و سطح استاندارد خودروها، با بیان اینکه سالهاست مشکلات صنعت خودروسازی و قطعهسازی حل نشده و تغییری هم نداشته، معتقد است خودروسازان از ایجاد تنوع دست بردارند و دو یا سه محصول با کیفیت و استاندارد تولید کنند.
به گزارش ایسنا، عصر امروز (یکشنبه) همایش زنجیره خودروسازی در افق 1401 با حضور جمعی از فعالان صنعت خودروسازی و قطعهسازی، نمایندگان و اعضای کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع، نمایندگان دادستانی کشور و... به همت انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان خودرو کشور برگزار شد.
در ابتدای این همایش، امیرحسین جلالی - نایب رییس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان خودرو کشور و دبیر همایش مذکور، اظهار کرد: مدیران خودروسازی، مسئولان وزارت صمت و نهادهای مرتبط با زنجیره خودروسازی با همراهی مدیران شرکتهای قطعهسازی در این همایش به همفکری خواهند پرداخت. راهکارها و برنامهریزی در راستای افزایش تیراژ، چشم انداز فعالیت زنجیره در سال آینده، اصلاح سبد محصولات تولیدی و راهکارهای ارتقای کیفیت از جمله محورهای این همایش است.
در این همایش، پس از آنکه آرش محبینژاد - دبیر انجمن صنایع همگن قطعهسازی به پنج مشکل اصلی مجموعه صنعت خودروسازی (خودروسازی و قطعهسازی) اشاره کرد که جلوتر به آن خواهیم پرداخت، معصومه پاشایی بهرام - عضو کیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و همچنین عضو شورای عالی استاندارد- تصریح کرد: گاها برخی صحبتها و بیان مشکلات، بهانههایی برای این است که ارتقا نداشته باشیم. بحث ارتقاء کیفیت از آن دست موضوعاتی است که حتما بایستی اتفاق بیفتد. بعضاً مدیران خودروساز و قطعهسازان کشور از محصولات تولیدی خود استفاده نمیکنند.
وی ضمن تاکید براینکه خودروهای ما خارج از استاندارد است، گفت: مردم دیگر بهانهها را نمیپذیرند. از خودروسازان و قطعهسازان میخواهیم که حتما استاندارها را رعایت کنند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه بهتر است خودروسازان ما از بحث افزایش تنوع محصولات (عدم رعایت استانداردها و سطح کیفیت) دست بردارند و دو یا سه محصول استاندارد تولید و ارائه کنند، گفت: از نظر ما و مردم جامعه، بطور مثال همه محصولات سایپا، پراید است و تنها تغییراتی در ظاهر صورت میگیرد. با تولیدات فعلی خودروسازان با این سطح کیفیت، تنها سوخت را هدر دادهایم.
پاشایی ادامه داد: آیا همان سرعتی که در سالهای دهه 60 داشتیم، اکنون هم وجود دارد؟ در آن زمان، هم رده کره در صنعت خودروسازی بودهایم اما اکنون کره کجاست و ما کجا؟ بسیار سرعت ما در پیشرفت صنعت کند شده است. در حال حاضر محصولاتی تولید میکنند و در جایگاهی ایستادهایم که مربوط به 10 سال پیش است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: دولت موظف است پای خود را از صنعت بیرون کشد و وزارت صمت نیز در جایگاه سیاستگذاری خود قرار گیرد؛ کار وزارت صنعت، معدن و تجارت دفاع از صنعت خودروسازی نیست.
ادامه دارد....