جمعه 2 آذر 1403

دادستان کل کشور: بازپرس ویژه برای حادثه معدن طبس تعیین شد

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
دادستان کل کشور: بازپرس ویژه برای حادثه معدن طبس تعیین شد

دادستان کل کشور گفت: بازپرس ویژه برای پرونده حادثه معدن طبس تعیین شده و تا زمان اعلام نظر قطعی از سوی بازپرس هیچ نهادی حق اظهار نظر درباره قصور احتمالی حادثه را ندارد.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین محمد موحدی آزاد روز شنبه در دیدار با حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند گفت: در یک سال اخیر در زمینه معادن کشور پنجمین یا چهارمین مورد حادثه رخ داده که حادثه معدن مازندران، سمنان، شاهزند اراک و از همه مهمتر در طبس بوده است.

وی با تاکید بر اینکه ابعاد این حوادث باید دقیق بررسی شود تا بدانیم چه علتی باعث چنین اتفاقاتی می‌شود افزود: کارگرانی که برای اداره زندگی مشغول کار در معدن هستند دچار حادثه می‌شوند لذا همه مسئولیت داریم و بررسی، علت یابی و پیشگیری از تکرار این حوادث مهم است پس اگر علت آن طبیعی و فیزیکی است باید فکری کرد چون برخی خاک‌ها دوام ندارد.

دادستان کل کشور با اشاره به حادثه معدن طبس یادآور شد: اظهار نظر درباره چگونگی قضیه، اینکه قصور بوده یا خیر و تا چه حد و چه کسی مقصر است به هیج وجه امکان‌پذیر نیست لذا اظهار نظر قطعی را بازپرس پرونده خواهد داد که عهده دار بررسی مدارک و نظرات است.

وی گفت: به دستور رئیس قوه قضائیه تیم مشورتی برای مشاوره حقوقی به بازپرس پرونده، تشکیل شده و همواره در پرونده‌های مهم این تیم مشاوره‌ای وجود دارد.

موحدی آزاد با بیان اینکه در چنین پرونده‌هایی بازپرس از متخصصان مشورت می‌گیرد و اگر نیاز به ارجاع کارشناس باشد ارجاع می‌دهند عنوان کرد: بعد از اتمام تحقیقات، اظهارنظر بازپرس قابلیت استناد دارد اگرچه بعد از صادر شدن رای قطعی دادگاه می‌توان قصور را اعلام کرد لذا هرگونه اظهار نظری به مصلحت نیست بلکه اخلال در امر تحقیقات بازپرس است.

وی افزود: حقوق قانونی و شرعی جانباختگان به هر کیفیت باید به طور کامل رعایت شود و برخی اظهار نظرها صحت ندارد.

دادستان کل کشور با اشاره به اینکه یکی از تکالیف اساسی قوه قضائیه بر اساس ابلاغیه مقام معظم رهبری گسترش عدالت است گفت: تامین آزادی‌های مشروع از دیگر تکالیف قوه قضائیه است و در حوزه احقاق حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم هم تکالیفی داریم.

وی ادامه داد: پیشگیری صرفا از ناحیه قوه قضائیه قابل تحقق نیست بلکه یک امر علمی و پژوهشی است که نیاز به ابزار و امکانات دارد و باید همه بخش‌ها اعم از دولتی و خصوصی، معلمان، مربیان، ائمه جمعه و اساتید دانشگاه همراهی داشته باشند.

موحدی آزاد گفت: پیشگیری در حوزه‌های مختلف اجتماعی فرهنگی و اقتصادی مهم بوده و در بسیاری از موارد، قوه قضائیه پایان خط است لذا قبل از آن باید پیشگیری انجام شود.

دادستان کل کشور صبح امروز شنبه هفتم مهرماه با استقبال استاندار خراسان جنوبی وارد بیرجند شد و ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهیدان در گلزار شهدای بیرجند، با نماینده ولی فقیه در استان دیدار کرد.

شرکت در مراسم افتتاح دادگاه‌های صلح مرکز خراسان جنوبی، افتتاح ساختمان دادگاه صلح شهرستان بیرجند و جلسه بررسی ابعاد حادثه معدن از دیگر برنامه های وی در سفر یکروزه به خراسان جنوبی است.

حادثه انفجار معدن زغال سنگ معدنجو طبس حوالی ساعت 21 شنبه 31 شهریور 1403 در پی تصاعد آنی گاز متان روی داد که 2 بلوک B و C تحت تاثیر قرار گرفتند و براساس آخرین آمار رسمی در آن نوبت کاری 65 نفر از معدنکاران دچار حادثه و محبوس شدند.

بلافاصله بعد از وقوع حادثه عملیات امداد و نجات شروع شد و وزیر کشور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، اعضای کمیسیون صنایع و معادن، رئیس جمعیت هلال احمر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در منطقه حادثه دیده حضور یافتند.

عملیات امدادی برای خارج کردن معدنکاران گرفتار در معدن تا صبح چهارشنبه چهارم مهر ماه ادامه یافت و در مجموع پیکرهای 49 جانباخته از تونل‌های معدن خارج شد همچنین این حادثه 16 مصدوم داشت که یکی از مصدومان پس از مرگ مغزی با رضایت خانواده برای اهدای عضو به یزد منتقل شد و شمار جانباختگان به 50 نفر رسید.