داشتن تسهیلات مانع انتقال حساب دستگاهها به بانک مرکزی نمیشود
معاون دیوان محاسبات در واکنش به منتقل نشدن حساب برخی دستگاهها به حساب واحد خزانه به بهانه داشتن تسهیلات گفت: سازمان برنامه و بودجه باید تعیین تکلیف کند و اگر تعیین تکلیف نکند این تسهیلات موجب عدم انتقال حساب نمیشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، برزو زاده، معاون امور حسابرسی اقتصادی دیوان محاسبات در خصوص ادعای برخی دستگاه ها و دانشگاهها مبنی بر امکان پذیر نبودن انتقال حسابها به بانک مرکزی برای آنانی که هنوز اقساط وام آنها به اتمام نرسیده است، گفت: سازمان برنامه و بودجه متولی بودجه کل کشور است و باید نسبت به تسهیلاتی که دستگاهها گرفتند بررسی کند که اصلا دستگاه ها مجاز بودند تسهیلات دریافت کنند یا نه و اساسا نیاز سنجی شده است یا نه.
وی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه باید تصمیم بگیرد که اگر تسهیلاتی لازم بوده که دریافت کنند در قراردادهای مربوط به حسابهای پرداخت باید تعیین تکلیف شود.
معاون امور حسابرسی اقتصادی دیوان محاسبات افزود: بر این اساس متولی این موضوع اول دستگاه اجرایی و بعد هم سازمان برنامه و بودجه است که باید نیاز سنجی تسهیلات را بررسی و تعیین تکلیف کنند و اگر تعیین تکلیف نکنند این تسهیلات موجب عدم انتقال حساب نمیشود و دستگاه باید تکلیف قانونی را اجرایی کند.
برزو زاده پیش از این نیز در خصوص مشکلات دانشگاههای علوم پزشکی در خصوص انتقال حسابهایی که دارای وام هستند گفته بود: ما به اینها میگوییم معضلات اجرایی و محدودیتهایی که در مسیر اجراست.
وی افزود: در بند یازده دستورالعمل شورای پول و اعتبار که برای انتقال حسابها هست یک بندی آمده مبنی بر اینکه اگر که وزارت اقتصاد و بانک مرکزی این تخلفات را چنانچه به صورت مقاومت یا عدم رعایت قوانین هستند مشترکاً به مراجع نظارتی و قضایی اعلام کنند در نتیجه اگر که دوستان در وزارت بهداشت در وزارت علوم یا هرجایی این مشکل و محدودیت را داشته باشند بر اساس این دستور العمل تشخیص آن بر عهده وزارت امور اقتصاد و دارایی است.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده تعداد کل حسابهایی که هنوز به بانک مرکزی منتقل نشده است 4 هزار 721 مورد است که از این بین 1861 مورد از آن به دانشگاههای علوم پزشکی و 721 مورد از آن به شرکتهای دولتی مربوط است.