دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: باید در حکمرانی مسئله محوری کنیم
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسرو پناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، امروز (شنبه 9 دی ماه) به مناسبت آغاز دهه بصیرت و همچنین در آستانه شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی، در آیین رونمایی از دستاوردهای علمی و پژوهشی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی، ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، گفت: از گذشته من با مجموعه پژوهشگاه و دستاوردهای آن آشنایی داشته ام و این نشانه رشد و پیشرفت این پژوهشگاه است که امروز نیز این موضوع مهم را شاهد هستیم.
وی افزود: در این سه دهه اخیر بنابر تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی کشور رشد بسیار مبارکی داشته است و ما باید در آینده به سمت فناوری های پیچیده برویم تا بتوانیم از هام فروشی فاصله گرفته و به سمت تکنولوژی پیچیده برویم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص نحوه دستیابی به این هدف مهم چهار راهبرد را مطرح کرد و گفت: اولین راهبرد اینکه ما به علم و فناوری نگاه حکمی داشته باشیم یعنی نگاه حکمت بنیان، یعنی دانشی که مبتنی بر عقلانیت و خرد ناب که حاصل تجمیع چهار عقل است. حل این عقلانیت چهارگانه که جمع شد آنگاه به ثمره عملی میرسد که آن را حکمت عملی می دانیم
حجت الاسلام خسروپناه ادامه داد: راهبرد دوم آن نگرش حکمرانی محوری به علم و فناوری است، اگر علم و فناوری را با یکسری آیین نامه پیش ببریم و نگاه دولتی داشته باشیم قطعا این امر ممکن نیست، باید یک سیاستگذاری به صورت فرآیندی مدنظر قرار بگیرد یعنی لحظه به لحظه سیاست های فناوری خودمان را تدوین کنیم و آن را به روز کنیم. حکمرانی محوری یعنی سیاست گذاری، تنظیم گری و تصدی گری که به هم متصل است و باید ارتباط و تعاملات این سه کاملا مشخص باشد. یعنی به عنوان مثال پرتاب یک ماهواره به فضا هم باید با محوریت حکمرانی محوری صورت بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: سومین راهبرد الگو و سبک حکمرانی را معرفی می کند، یعنی کدام مدل حکمرانی میتواند به ما الگو بدهد، بنده عرض کنم که آن حکمرانی شبکه ای بوده و به تعبیر من حکمرانی ولایی شبکه ای است. سوره مائده نشانه گر حکمرانی ولایی شبکه ای بوده است که نشان می دهد ولی محور بوده و تمامی عناصر نیز به دور آن میچرخند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: چهارمین راهبرد نگریستن به مسئله ها است، یعنی از مسئله ها به سیاست ها برسیم. ما باید در کار حکمرانی مسئله محوری کنیم، به عنوان مثال ما باید دانش بنیان ها را تقویت کنیم یعنی باید متخصصان در این مجموعه ها فعالیت داشته باشند و سبب رشد کشور شوند. باید بگویم ما از دولت کمکی نمیخواهیم اما انتظار ما از دولت این است که اگر دانش ما عملی شد، اجازه ندهد مافیا ورود کند و دست به واردات بزند.
حجت الاسلام خسروپناه اظهار کرد: وقتی مدل حکمرانی ولایی ما به ثمره بنشیند، دانشگاه محور نخواهیم بود و ما صنعت محور خواهیم شد. باید تدبیری در صنعت کنیم که به دنبال آن دانشگاه به حرکت در بیاید و این تنها با الگوی مالکیت معنوی امکان پذیر خواهد بود. من معتقدم حکمرانی ولایی صنعت کمک کننده به حکمرانی علم و فناوری ما خواهد بود. در این مراسم از 39 عنوان دستاورد علمی پژوهشی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی رونمایی شد.
پایان پیام /