شنبه 6 بهمن 1403

دبیر نشریه ایندیپندنت: آمریکا در پیشبرد سیاست‌های ضد ایرانی تنهاست

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دبیر نشریه ایندیپندنت: آمریکا در پیشبرد سیاست‌های ضد ایرانی تنهاست

لندن - ایرنا - دبیر بخشی سیاسی - دفاعی نشریه انگلیسی ایندیپندنت با اشاره به شکست آمریکا برای فروپاشی برجام و بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران تصریح کرد: کاخ سفید در پیشبرد سیاست‌های ضد ایرانی در عرصه بین‌المللی تنهاست.

«کیم سنگوپتا» روز یکشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: به‌کارگیری مکانیسم ماشه و بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران توسط آمریکا اقدامی یکجانبه بود و برخلاف نظر متحدان اروپایی کاخ سفید صورت گرفت. البته روسیه و چین هم به عنوان سایر اعضای برجام با این اقدام مخالفت کردند.

وی با اشاره به ادعای آمریکا درباره بازگشت تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران در 20 سپتامبر یادآور شد که انگلیس، فرانسه و آلمان با ارسال نامه‌ای به سازمان ملل متحد تاکید کردند که لغو تحریم‌ها تحت برجام باید ادامه یابد. «به این ترتیب دولت ترامپ در پیشبرد سیاست خود در این رابطه تنها ماند»

این روزنامه‌نگار انگلیسی در پاسخ به پرسشی درباره ارزیابی وی از موضع تروئیکای اروپایی در خصوص ادعای آمریکا برای بازگشت تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران بیان کرد که آنها تلاش می‌کنند تا به هر شکل ممکن، برجام را زنده نگه‌دارند.

وی در این باره افزود: چند ماه پیش یک شرکت آلمانی با استفاده از سازوکار ویژه مالی ایران و اروپا موسوم به اینستکس به تهران دارو فروخت. رئیس جمهوری فرانسه هم نسبت به این سازوکار خوش‌بین است، اما این مساله هم وجود دارد که عمده شرکت‌ها نسبت به استفاده از این روش به دلیل تهدید تحریم‌های ثانویه آمریکا مراقب هستند.

سنگوپتا در پاسخ به این سووال که آیا از نظر او تداوم سیاست ضد ایرانی واشنگتن علیه ایران به انزوا و تقابل کاخ سفید با جامعه جهانی منجر نخواهد شد اذعان کرد: کاملا روشن است که رفتار دولت آمریکا با جامعه جهانی هماهنگ نیست. وی یادآور شد که دولت ترامپ در چهار سال گذشته از رویکرد چندجانبه گرایی فاصله گرفت و به صراحت سیاست یکجانبه‌گرایی را در پیش گرفت.

وی بعید دانست تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تغییری در سیاست‌های ترامپ مشاهده شود.

این روزنامه‌نگار انگلیسی در پاسخ به سووالی درباره گام بعدی آمریکا درباره ایران، پس از مخالفت شورای امنیت در خصوص به‌کارگیری مکانیسم ماشه در برجام افزود: طبیعتا انتظار می‌رود که آمریکا به سیاست‌های سختگیرانه (دراکولایی) علیه ایران ادامه دهد. اما این احتمال هم وجود دارد که اگر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود رویکرد خود را نسبت به ایران تغییر داده و بخواهد صلح کند.

وی افزود: اما رویکرد دولت جو بایدن نسبت به ایران متفاوت خواهد بود و او به احتمال زیاد برجام را با پیشنهاد اعمال تغییراتی احیا می‌کند.

این روزنامه‌نگاری انگلیسی در این باره افزود که باید منتظر ماند و دید که چطور این مساله در کنار سایر سیاست‌های دولت بایدن تطور می‌یابد. اما باید در نظر داشت که شاید یکی از اهداف ترامپ برای به‌کارگیری مکانیسم ماشه در برجام این بود که بخواهد در برنامه رئیس جمهوری بعدی در خصوص برجام اختلال ایجاد کند و امیدوار باشد که ایران از این توافق خارج شود.

دبیر سیاسی - دفاعی ایندیپندنت درباره پایان مهلت تحریم‌های تسلیحاتی ایران هم یادآور شد که به رغم تقلای آمریکا، جامعه جهانی از قطعنامه ضد ایرانی واشنگتن در شورای امنیت حمایت نکرد.

وی با اشاره به عدم همراهی کشورهای اروپایی با پیشنهاد آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران، به این نکته هم اشاره کرد که اروپا تمایلی به انجام معاملات تسلیحاتی با ایران ندارد و این نگاه در غرب رایج است که تهران به دلیل مشکلات اقتصادی قادر به خرید تسلیحات پیشرفته و گران‌قیمت نیست.

به گزارش ایرنا، تحریم‌های تسلیحاتی ایران پس از 13 سال امروز (27 مهر) رسما لغو شد. طبق توافق هسته‌ای سال 2015 میان ایران و گروه 1+5 و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از رفع این تحریم ها کشورمان می‌تواند همچون یک کشور عادی در بازارجهانی تسلیحات به خرید یا فروش سلاح‌های متعارف بپردازد.

نکته قابل توجه اینکه برقراری این تحریم‌ها از یک جنبه به نفع ایران تمام شد و لغو آن از جنبه‌ای دیگر. تحریم‌ها باعث اتکای صرف نیروهای مسلح به ظرفیت‌های داخلی و تقویت گسترده توانایی‌های تسلیحاتی کشورمان در حوزه‌های مختلف شده است. حال رفع این محدودیت‌ها موفقیت سیاسی بین المللی را برای تهران و شکستی برای واشنگتن رقم می زند.

آمریکا دو سال پس از خروج از برجام، تحریم‌ها و اقدام‌های خود علیه ایران را افزایش داد و در آخرین مورد تلاش کرد که با دستاویز قرار دادند یک جمله در قطعنامه 2231، با استدلالی بی‌پایه برجام را از بین ببرد، اما با پاسخ منفی قاطعی از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد روبه رو شد.

مایک پمپئو ماه گذشته به شورای امنیت اعلام کرد که ایران برجام را نقض کرده و آمریکا به رغم خروجش از برجام خواهان فعال شدن مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران است. این اقدام پمپئو با مخالفت اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت و ریاست آن قرار گرفت.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*