درآمد بیش از 1.5 میلیارد دلاری گوگل با سرمایهگذاری در بلاکچین
مدیرعامل گوگل گفت: شرکت گوگل قطعاً بهدنبال فناوری بلاک چین است و قصد دارد به کسبوکارهای مبتنیبر بلاک چین اجازه دهد از خدمات محاسبات ابری آن استفاده کنند و NFT و پرداختهای رمزارزی را نیز در پلتفرمهای خود ارائه خواهد داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، طبق گزارشات که نشان میدهد یک شرکت آمریکایی فعال در حوزه فناوری اطلاعات در سبد سرمایهگذاری خود، روی فناوری بلاک چین تمرکز ویژهای کرده است.
هفته گذشته فعالترین سرمایهگذاران حوزهی ارزهای دیجیتال را بین سپتامبر 2021 تا ژوئن 2022 اعلام شد که ازجملهی آنها میتوان به سامسونگ، پیپال، مایکروسافت، Tencent و گوگل اشاره کرد.
شرکتهایی مانند گوگل اخیراً توجه خود را به این حوزه افزایش دادهاند. ساندار پیچای (Sundar Pichai)، مدیرعامل گوگل، در اوایل سال جاری به سرمایهگذاران گفت که شرکت متبوعش قطعاً بهدنبال فناوری بلاک چین است؛ زیرا این تکنولوژی بسیار جالب و قدرتمند است و کاربردهای گستردهای دارد. رئیس غول جستوجوی اینترنت افزود که قصد دارد به کسبوکارهای مبتنیبر بلاک چین اجازه دهد از خدمات محاسبات ابری آن استفاده کنند و NFT و پرداختهای رمزارزی را نیز در پلتفرمهای خود ارائه خواهد داد.
آنچه گوگل برای سرمایهگذاری روی آن دست گذاشته، احتمالاً بهمنظور پاسخ به این پرسش است که میخواهد ببینید فناوری بلاک چین به کجا پیش خواهد رفت و چه بخشهایی باید به زیرساختهای فناوریهای آن اضافه شود. طبق گزارشات، شرکت مادر گوگل، یعنی آلفابت در صدر جدول برترین شرکتهای سرمایهگذار در بلاک چین قرار دارد.
سخنگوی این شرکت با اشاره به اینکه گوگل با نحوهی ساختار گزارش یادشده مخالفت کرد و گفت این اعداد نادرست هستند در بیانیهای گفت:
همانطور که گزارشات نشان میدهد، درحالیکه تعداد کمی از شرکتهای مرتبط با بلاک چین که در آنها سرمایهگذاری کردهایم، درمجموع 1.5 میلیارد دلار درآمد کسب کردهاند، فقط بخش کوچکی از سرمایهگذاری آنها ازطرف ما انجام شده است.
برخی از سرمایهی کلی این شرکت به استارتاپهایی مثل Dapper Labs اختصاص یافته که NBA Top Shot و UFC Strike را توسعه داده است. Dapper اعلام کرده است که آنها سیستمهای بلاک چین Flow خود را با زیرساخت ابری گوگل ادغام خواهند کرد.
در ابتدای سال 2022، این شرکتها سرمایهای معادل 6 میلیون دلار دراختیار داشتند. CapitalG نیز شرکت سهام خاص مستقل گوگل است که 550 میلیون دلار سرمایه دراختیار دارد و در برخی دیگر از پروژههای حوزهی بلاک چین سرمایهگذاری میکند.
لازم به ذکر است تمام این پروژهها قبل از ریزش بزرگ اخیر ارزش رمزارزها بود و باعث شد تعداد زیادی از شرکتهای فعال در این حوزه که زمانی بسیار قدرتمند بودند، بخشی از کارکنانشان را اخراج کنند. چند صرافی رمزارز نامطمئن نیز وجود داشتند که امکان برداشت موجودی را محدود کرده بودند؛ زیرا میترسیدند که همهی نقدینگی خود را دست بدهند. یکی دیگر از سرمایهگذاریهای گوگل در این حوزه ادعای 1.2 میلیارد دلاری علیه Three Arrows Capital داشت؛ شرکتی که سقوط آن باعث شد در ماه ژوئن دستور انحلالش صادر شود و بسیاری از شرکتهای رمزارزی زیرنظر آن نیز از بین بروند.
این اولینباری نیست که گزارشی از علاقهی گوگل برای سرمایهگذاری در رمزارزها منتشر شده است؛ چراکه براساس اعلام بلاکدیتا، این شرکت از سال 2016 روی فناوری بلاک چین سرمایهگذاری کرده است. پیشازاین، این شرکت مبالغ هنگفت دیگری را به طیف گستردهای از شرکتهای مبتنیبر بلاک چین تزریق کرده است.