درب مراکز فرهنگی در 4 سال گذشته به روی مردم قفل شد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه در این دوره از مدیریت شهری میخواهیم رخوت 4 ساله ایجاد شده در حوزه فرهنگی را از بین ببریم، گفت: به دنبال این هستیم تا برخی فضاها و زیرساختهای اجتماعی در سطح شهر که عموما در مدیریت شهری گذشته درشان به روی مردم قفل شد را بگشایم. زهرا شمس احسان عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه در این دوره از مدیریت شهری میخواهیم رخوت 4 ساله ایجاد شده در حوزه فرهنگی را از بین ببریم، گفت: به دنبال این هستیم تا برخی فضاها و زیرساختهای اجتماعی در سطح شهر که عموما در مدیریت شهری گذشته درشان به روی مردم قفل شد را بگشایم. زهرا شمس احسان عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در جلسه پایانی بازدید از منطقه 13 شهرداری تهران که در سوله مدیریت بحران این منطقه برگزار شد، گفت: منطقه 13 دارای بافتی سنتی، قدیمی و دارای هویت است که اکثر خانوادههای ساکن در نواحی آن متدین و اصیل میباشند، اما با این وجود در ناحیه یک این منطقه به دلیل تعدد و تنوع قومیتی و همچنین تردد گروههای غیر بومی مشکلاتی از نظر هویتی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: عوامل فوق زمینه ساز ایجاد مخاطرات اجتماعی و تغییر در سبک زندگی خانوادهها شده است. باید به این نکته توجه شود که علارغم وجود رفاه نسبی در سطح منطقه طبق مطالعات انجام شده میزان رضایت زندگی و نشاط اجتماعی در سطح پایینی قرار گرفته است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه چالشهای موجود در سطح منطقه میبایست با مدیریت جهادی مرتفع گردد، گفت: موضوعات میبایست در مسیر تصمیمی گیریها و تصمیم سازیهای منطقه و مباحث اجتماعی و فرهنگی قرار گیرند. این یک واقعیت است که در 4 سال گذشته نوعی رخوت، سستی و کسالت در حوزه فرهنگی اجتماعی در سطح منطقه و در سطح شهر تهران ایجاد شده است. امروز ما تازه میخواهیم موارد را احیا کنیم و برخی فضاها و زیرساختهای اجتماعی را در سطح شهر که عموما در این مدت درشان به روی مردم قفل شد را بگشایم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به نرخ پایین سرانههای فرهنگی اجتماعی و ضرورت ارائه خدمات اجتماعی در سطح منطقه اظهار داشت: مجموعههای مهارت اموزی کوثر در طول این سالها تعطیل شد. سه مرکز در این خصوص داشتیم که در آنها 472 خانم سرپرست خانوار پوشش دهی میشدند. با تعطیل شد این مراکز در حالی که مباحث اقتصادی، تورم و گرانی وجود دارد به نوعی سفره افراد را کوچکتر کرده ایم.
شمس احسان ادامه داد: املاکی در دست شهرداری وجود دارد که باید با کمک موسسات مردم نهاد و گروههای جهادی با یک توسعه و بهسازی در اختیار زنان سرپرست خانوار قرار گیرند.
وی در ادامه سخنان خود به بازآفرینی بازارچههای خود اشتغالی اشاره کرد و گفت: این بازارچهها در سطح منطقه تعطیل شده اند که ضرورت دارد نسبت به احیاء انها اقدام صورت گیرد.
این عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران بر ضرورت استفاده از ظرفیت بوستان بانوان در پارک سرخ حصار نیز تاکید کرد و بیان داشت: با راه اندازی بوستان بانوان در سرخه حصار میتوان این پارک را به صورت فرامنطقهای در اختیار شهروندان قرار داد.
شمس احسان در ادامه سخنانش به پدیده کودکان کار در منطقه 13 اشاره کرد و گفت: ما در هر منطقه حداقل یک مرکز پرتو در اختیار داریم که از طریق آنها میتوان نسبت به توانمندسازی کودکان کار در ابعاد مختلف از جمله جسمی، اجتماعی، روانی و حتی آموزشی اقدام کرد. همچنین میتوانیم این موضوع را در اختیار مراکز مردم نهاد قرار داده و با تامین زیرساختها آنها را ترغیب به دریافت مجوز از بهزیستی جهت ارائه خدمات به کودکان کار کنیم.
وی همچنین بر ضرورت در اختیار قرار دادن مراکز خالی موجود در سطح مناطق به موضوعات فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد. این کارشناس مسائل اجتماعی در ادامه جلسه گفت: توسعه خانههای مجردی، خانههای کارگری، خالی شدن سکنه در ناحیه یک و... باعث شده تا هویت در این بافت دچار مشکل شود لذا به نظر میرسد باید در قالب سرمایه اجتماعی و پژوهش نخبگانی مشارکت صورت گرفته و راهکاری برای برون رفت از وضعیت موجود تعریف شود. در این خصوص ما در شورای شهر و در کمیسیون کمک میکنیم، اما باید اراده از پایین به بالا باشد یعنی اینکه منطقه بگوید که با چه ابزاری میتواند این مسیر را هموار کند تا ما بررسی کنیم که چگونه میتوان این راه را پیمود و به سرانجام رساند. وی در ادامه با اشاره به اینکه ضعف در احساس امنیت زمینه ساز کاهش کیفیت زندگی در منطقه 13 شده است، گفت: احساس امنیت بر روی بحث زیست پذیری و کیفیت زندگی تاثیر میگذارد که قطعا رفع فضاهای بی دفاع و کانونهای نا امن و نقاط مساله دار میتواند جریان کیفیت زندگی در محلات منطقه را بهبود ببخشد. این عضو شورای شهر تهران در پایان بر ضرورت استقرار پایگاههای مددکار شهر در پایانههای بین شهری در شهر تهران تاکید کرد و گفت: مبدا ورودی برخی از افراد اسیب دیده اجتماعی از جمله دختران فرار، افراد بی خانمان و گروههای اسیب دیده اجتماعی از ترمینال شرق است که به نظر میرسد باید از ظرفیت سازمان رفاه و معاونت اجتماعی شهرداری تهران به منظور استقرار پایگاه مددکار شهر را در این ترمینال استفاده شود. هم اکنون پایگاه مددکار شهر در ترمینالها و پایانههای ما فعال نیستند.