درخواست جمعی از نمایندگان برای اولویت رسیدگی به طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس
سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس از درخواست جمعی از نمایندگان برای اولویت رسیدگی به طرح اصلاح مفادی از قانون انتخابات مجلس در جلسه علنی خبر داد.
علی حدادی سخنگوی کمسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزار تسنیم، درباره آخرین وضعیت بررسی طرح اصلاح مفادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در قوه مقننه، اظهار کرد: کلیات این طرح در جلسه علنی به تصویب رسیده و طرح جهت بررسی جزئیات به کمسیون شوراها و امور داخلی ارجاع شد.
آخرین تغییرات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلسوی افزود: جزئیات طرح اصلاح مفادی از قانون انتخابات مجلس در جلسه اخیر کمیسیون شوراها بررسی و به تصویب رسید و طرح با اصلاح جدید جهت ارزیابی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه قوه مقننه شده است.
سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: جمعی از نمایندگان بر اساس ماده 100 آییننامه داخلی و جمعآوری امضا، از هیئت رئیسه خواستهاند تا طرح در اولویت بررسی جلسه علنی قرارگیرد.
حدادی در خصوص علت درخواست نمایندگان برای بررسی خارج از دستور طرح اصلاح مفادی از قانون انتخابات مجلس، گفت: نمایندگان در تلاش هستند تا بررسی این طرح هر چه زودتر در مجلس به اتمام برسد و اصلاح مفادی از قانون انتخابات مجلس تا پیش از برگزاری انتخابات مجلس در سال آینده انجام شود.
نماینده طالقان و ساوجبلاغ بیان کرد: در جلسه اخیر کمیسیون و بررسی جزئیات این طرح، موضوع انتخابات تناسبی و موضوع علیالبدل بود که برای نمایندگان در نظر گرفته شده بود. از طرح حذف شد و قرار شد تا انتخابات تناسبی به صورت طرحی جداگانه مطرح شود.
به گزارش تسنیم، کلیات طرح اصلاح مفادی از قانون انتخابات مجلس در جلسه علنی رد شده بود که با استناد به ماده 130 آیین نامه داخلی مجلس و بنا به درخواست 112 نماینده، این طرح مجدد به کمیسیون شوراها و امور داخلی ارجاع داده شده بود.
به گزارش تسنیم، بر اساس تبصره یک ماده 100 آییننامه داخلی، حداقل پنجاه نفر از نمایندگان میتوانند از رئیس جلسه مجلس تقاضا نمایند گزارش چاپ شده کمیسیون خارج از نوبت در دستور کار جلسه علنی قرار گیرد و رئیس درخواست متقاضیان را پس از صحبت یکی از متقاضیان و یک مخالف و یک موافق هرکدام به مدت پنج دقیقه، به رأی میگذارد.
درصورت تصویب، رسیدگی به گزارش مورد تقاضا در همان جلسه یا جلسه بعد شروع میشود و با اعمال مجدد این تبصره نمیتوان آن را متوقف نمود و همچنین طبق تبصره 2 این ماده در صورتی که پنجاه نفر از نمایندگان برای طرح یا لایحهای تقاضای اولویت کنند هیأت رئیسه موظف است آن را در دستور هفتگی مجلس قرار دهد.
انتهایپیام /