شنبه 3 آذر 1403

درخواست معاون علمی رئیس‌جمهور برای واگذاری زمین به نخبگان

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
درخواست معاون علمی رئیس‌جمهور برای واگذاری زمین به نخبگان

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: در سفرهای استانی اخیر، از استانداران و شهرداران درخواست کردم که زمین‌های اضافی را در اختیار نخبگان قرار دهند. در این راستا، این موضوع در تهران و اصفهان در حال انجام است و قم نیز در حال واگذاری زمین‌ها به نخبگان است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین افشین؛ معاون علمی و فناوری اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در چهاردهمین همایش ملی نخبگان اظهار کرد: در ابتدا شهادت سید مقاومت، شهید سید حسن نصرالله و سردار نیلفروشان را تسلیت می‌گویم. امروز، دهم مهرماه، در تقویم به‌عنوان روز نخبگان نام‌گذاری شده است به احترام شهید چمران، که هم از جنبه علمی و هم ادبی و هنری، نمونه‌ای از مدیریت جهادی بود.

افشین گفت: بنیاد ملی نخبگان با هدف پرورش استعدادهای برتر و به ابتکار رهبر معظم انقلاب شکل گرفت. وقتی یک ورزشکار به مدال می‌رسد، دوره قهرمانی‌اش بالاخره روزی به پایان خواهد رسید، اما زمانی که یک نقطه نخبگی کشف می‌شود، آغاز مسیری است که همواره صعودی خواهد بود.

حمایت معاونت علمی از نخبگان در مسیر تبدیل شکست‌ها به موفقیت

معاون علمی رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: بنیاد باید برای شروع این مسیر نخبگی برنامه‌ریزی داشته باشد، که این برنامه باید از دوران کودکی و مدارس آغاز شود و استعدادهای برتر شناسایی شوند. اگر دانش‌آموزان نخبه مسیر روشنی نداشته باشند، استعدادهای آن‌ها بالقوه باقی می‌ماند.

وی ادامه داد: هر دانش‌آموز در کشور حداقل یک استعداد دارد و این استعدادها باید به سرعت شناسایی شوند.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: پژوهش‌های دانش‌آموزی و دانشجویی باید با نیازهای صنعت پیوند بخورد. ما در حوزه پزشکی پروژه موفقی داشتیم که در آن هر دانشگاه به همراه یک بیمارستان تأسیس شد، اما در جامعه مهندسی این گونه نیست.

وی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های مهم نخبگان، مسکن است، خطاب به رئیس‌جمهور گفت: آقای رئیس‌جمهور، من با وام بنیاد ملی نخبگان خانه‌دار شدم که 80 درصد قیمت یک خانه بود. اما امروز، وام مسکن نخبگان با درصد سود بالایی پرداخت می‌شود که ماهانه 40 میلیون تومان بازپرداخت آن است.

افشین ادامه داد: در سفرهای استانی اخیر، از استانداران و شهرداران درخواست کردم که زمین‌های اضافی را در اختیار نخبگان قرار دهند. در حال حاضر، این موضوع در تهران و اصفهان در حال انجام است و قم نیز در حال واگذاری است.

وی گفت: ما به دنبال جامعه‌ای مبتنی بر علم و فناوری هستیم. امروز کشورها با منابع طبیعی پیشرفت نمی‌کنند. اگر ما قدرت داشته باشیم، باید مسیر نخبگی را به درستی تعریف کنیم. معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برای این مسیر برنامه‌ریزی می‌کند.

افشین اضافه کرد: ما می‌توانیم نیروهای لازم برای اداره و حکمرانی کشور را تربیت کنیم. فناوری دانش بدون سرمایه‌گذاری دولت به جایی نخواهد رسید و ما با تمام توان در این مسیر گام برمی‌داریم.