درخواست مهم ارمنستان از دادگاه لاهه
نماینده ارمنستان در امور حقوقی بینالملل از دیوان بین المللی دادگستری لاهه (ICJ) خواست تا جمهوری آذربایجان را مسئول پاکسازی قومی ارامنه در منطقه قره باغ معرفی کند.
ارمنستان امروز سهشنبه از دیوان بینالمللی دادگستری (لاهه) خواست تا جمهوری آذربایجان را مسئول آنچه که پاکسازی قومی ارامنه در منطقه قره باغ خوانده است، اعلام کند.
یگیشه کیراکاسیان نماینده ارمنستان در امور حقوقی بینالملل در دومین روز جلسه این دادگاه عالی سازمان ملل گفت: «جمهوری آذربایجان پس از سالها تهدید به انجام این کار، پاکسازی قومی منطقه را انجام داده و اکنون هم به شیوه ای نظام مند در حال از بین بردن تمامی آثار حضور قومیت ارامنه در قره باغ است».
خبر مرتبط پاشینیان فاش کرد: تلاش نیروهایی برای گسترش درگیری ارمنستان و آذربایجاننخست وزیر ارمنستان گفت که در جریان درگیریهای مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان در می 2021، «نیروهایی» وجود داشتند که به فکر گسترش درگیریها بودند.
وی افزود: هیچ مدرکی بهتر از تجاوزات مسلحانه اخیر جمهوری آذربایجان در تبعیض نژادی که صلح و امنیت را بر هم زد و منجر به پاکسازی قومی در سراسر منطقه قره باغ شد، وجود ندارد.»
این مقام ارمنی در ادامه افزود: با وجود ابراز تاسف ارمنستان و جامعه جهانی، حتی این دادگاه هم نتوانست جلوی پاکسازی نژادی را از سوی باکو بگیرد و جمهوری آذربایجان در سپتامبر 2023 (شهریور 1402) پس از 9 ماه گرسنگی دادن به ارمنیان ساکن قره باغ از طریق انسداد گذرگاه لاچین، یک حمله غیرقانونی را آغاز کرد، صدها نفر را کشت و بیش از 100 هزار نفر دیگر از ارمنی های ساکن این منطقه را مجبور به مهاجرات اجباری کرد.
اظهارات کیراکاسیان در حالی است که جمهوری آذربایجان دیروز دوشنبه به دادگاه لاهه اعلام کرد که بیشتر شکایتهای ارمنستان علیه باکو، مربوط به درگیریهای مسلحانه بر سر قره باغ در حیطه معاهده سازمان ملل نیست.
این کشور همچنین ایروان را متهم کرده است که پیش از ارجاع پرونده به دیوان بینالمللی دادگستری، در مذاکرات شرکت نکرده است؛ ادعایی که کیراکاسیان آنها را رد نموده است.
نماینده ارمنستان در امور حقوقی بین الملل در همین زمینه خاطرنشان کرد: ایروان با حسن نیت با باکو مذاکره کرده و این گفتوگوها را بسیار فراتر از منافع خود دنبال کرده است.
وی تاکید کرد: ارمنستان هیچ ادعایی بر سر قلمروی جمهوری آذربایجان ندارد و متعهد به ایجاد شرایط برای صلح واقعی و پایدار است.
این مقام دولت ایروان در ادامه افزود: تاریخ به ما آموخت که صلح واقعی براساس عدالت، مسئولیت پذیری، حقیقت و سازش است.
درگیری بر سر قرهباغ سابقه طولانی و تاریخی دارد ولی درگیرهای معاصر در این منطقه از ابتدای سال 1990 میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی (سابق) میان کشورهای تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال 1994 پس از کشته شدن 30 هزار نفر از سوی دو طرف متوقف شد.
پس از جنگ دوم قرهباغ در سال 2020 که با قرارداد آتشبس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا شش هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین آغاز شد ولی طی حدود چهار سال گذشته، آتش بس بین طرفین آذربایجانی و ارمنی بارها نقض شد.
درنهایت هم ارامنه قره باغ، پس از یک عملیات نظامی 24 ساعته توسط ارتش جمهوری آذربایجان، در تاریخ 20 سپتامبر (29 شهریور) مجبور به اعلام آتش بس با باکو شدند و اندکی بعد رهبری ارامنه ساکن قرهباغ خواستار خروج ساکنان آن از این منطقه شدند و تمامی 120 هزار نفر جمعیت ارامنه این منطقه را ترک کردند.
--> اخبار مرتبط- پاشینیان: تنها یک دولت در ارمنستان وجود دارد
- خبر مهم الهام علیاف درباره صلح با ارمنستان
- نشست سهجانبه آلمان، ارمنستان و جمهوری آذربایجان در برلین / مذاکرات صلح از سر گرفته شد
- تصمیم مهم اتحادیه اروپا درباره ارمنستان از زبان بورل
- توافق مهم میان ارمنستان وآذربایجان + جزئیات
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.