دردی که مسئولان برایش باید بیخواب شوند / بیانیه علنی یک چپ تحریمی علیه انتخابات
"رأی خوب" مردم چه کارهایی میتواند، بکند و چرا حتی یک عده معدود نماینده آگاه و کارآمد نیز میتوانند به حال مردم مفید باشند؟ یک نماینده فعال مجلس به این سؤال پاسخ داده است.
سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری - تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
"رأی خوب مردم" چه کاری میتواند، بکند؟!
جلال رشیدی کوچی، نماینده مرودشت در مجلس شورای اسلامی، در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا پیرامون انتخابات مجلس دوازدهم گفته است: قهر کردن با صندوقهای رأی جز ضرر برای آحاد مردم چیزی به دنبال ندارد. اینکه بگوییم رأی نمیدهیم و جمهوری اسلامی را ساقط میکنیم و به کف خیابان میآییم، واقعا این نیست و این یک توهمی بیش نیست. کسانی که کمی اهل سیاست و اهل حکومت فهمی باشند، میدانند این اتفاق نخواهد افتاد. بله هیچ شکی هم نیست و هزینه ایجاد میشود و ممکن است هزینه سنگینی باشد و به قیمت از دست رفتن جان افراد باشد؛ اما قطعا چیزی که مدنظر عدهای است که ما نظام و حکومت را برمیگردانیم و خودمان میآییم این چیزها به نظر من رخ نخواهد داد. معتقدم تنها راه اصلاح، وجود و حضور نمایندگان حُر و آزاده و آزاداندیش در مجلس است. در چارچوب قانون میتوانیم بسیاری از اصلاحات را به نفع مردم انجام دهیم.
او میافزاید: شورای محترم نگهبان حتما این نگاه را دارد که افراد با دیدگاههای مختلف ولی در چارچوب نظام و حاکمیت بتوانند به عرصه انتخابات ورود پیدا کنند؛ اما چیزی که در نهایت رخ میدهد، رأی مردم است.
رشیدیکوچی تصریح میکند: من اعتقادم این است که اگر 50 نماینده آزاداندیش، دلسوز و از لحاظ فکری روشن (نه آن روشنفکری که در عام تعریف میشود، خیر) مردم را بفهمند و در چارچوب قانون و بدون تعارف با حوزه اجرا بتوانند به مجلس ورود کنند، واقعا میشود کارهای بزرگ کرد.[1]
*ما در تکمله سخنان صحیح آقای رشیدی این نکته را اضافه میکنیم که هم اصلاح وضع موجود و هم حضور نمایندگان و رئیسجمهور کارآمد صرفا و فقط از مسیر "بررسی کارنامه" و در ادامه با "رأی خوب" محقق میشود.
و گرنه برای اصلاح اما از وادی شعار و کلمه بیرون نخواهیم رفت...
سخنان این نماینده مجلس همچنین کنایهای است به حامیان تحریم انتخابات و کسانی که قصد فریب مردم کردهاند تا از میزان مشارکت در انتخابات بکاهند!
این در حالی است که باید بدانیم نتیجه انتخابات با هر میزان مشارکتی اما لازمالاتباع خواهد بود و کسانی که فرصت حضور و رأی دادن را از خود سلب میکنند در واقع آغوش خود را برای مشکلات و ناکارآمدیها میگشایند.
***
بیانیه علنی یک چپ تحریمی علیه انتخابات
محمدرضا تابش، فعال اصلاحطلب و از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی، اخیراً طی یادداشتی که جماران آنرا منتشر کرد؛ رسما به قشر "چپهای تحریمی" پیوست و نوشت:
"از آنجا که عزم جزمی برای اصلاح ساختارها و قوانین، نمیبینم تا در فرایند آن، مجلس شورای اسلامی، تبلور آرای اقشار مختلف مردم شود و به رأس امور بازگردد و ثمرهاش پیشرفت و توسعه کشور و رفع تنگناها و مشکلات مردم باشد و از سوی دیگر در شرایط فعلی توانی برای دفاع از حقوق موکلین ارجمند و تحقق خواستهای ملت بزرگوار ایران، که در فصل سوم قانون اساسی متبلور شده است را ندارم، تصمیم خویش مبنی بر عدم ثبت نام در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را علنی ابراز می دارم."[2]
*این اظهارات ناصحیح، دقیقا و مشخصا به معنای "تحریم انتخابات" و عزم تقلیل مشارکت مردم است. چه اینکه مگر قوانین و اوضاع کشور در دورههای سابقی که آقای تابش نماینده بودند؛ نسبت به اکنون تغییر خاصی داشته که تابش هماکنون از این میگوید که نمیتواند از حقوق موکلین خود دفاع کند!
فرد مذکور در حالت خوشبینانه حتی این درک را هم نداشته که اگر مردم در انتخابات شرکت فراگیر داشته باشند و از بین نامزدها؛ خیرالموجودین را انتخاب کنند؛ حتما آهنگ امور تغییر خواهد کرد.
اما مشخص نیست که چرا تابش و امثال تابش این خیر کثیر را از مردم دریغ کردهاند و راضی به لبخند ایران و ایرانی نیستند؟
گفتنیست، رجالی مثل تابش بعنوان غلامان حلقهبهگوش؛ تصمیم به تبعیت و کرنش در مقابل تصمیم تحریمی جبهه اصلاحات گرفتهاند و هدف خیابانی خود را از مسیر کاهش مشارکت مردم در انتخابات میجویند.
جبهه اصلاحات پیش از این در قالب "بیانیه سکوت" از دعوت مردم و رجال به حضور و ثبت نام در انتخابات استنکاف کرد و عملا تحریم انتخابات را کلید زد.
***
دردی که مسئولان برایش باید بیخواب شوند
محمد رئیسزاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفته است: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، برخی از مردم یا از بخشی از درمان خود انصراف میدهند یا به طور کلی به پزشک مراجعه نمیکنند و قید درمان را میزنند.
به گزارش مشرق، او میافزاید: پرداخت هزینههای درمانی برای برخی از افراد چندان کار راحتی نیست.
رئیسزاده همچنین تصریح کرده است: خدمات پزشکی در دنیا، خدمات گرانی است. اینکه میگوئیم تعرفه خدمات درمانی باید واقعی شود، به معنای آن نیست که به مردم فشار وارد شود. ما ساختار بیمهای داریم. بیمه باید این نقش را ایفا کند اما به وظیفه خود، خوب عمل نمیکند. ساختار بیمهای ما کاملاً از هم پاشیده است.[3]
*ما قضاوت درباره آنچه آقای رئیسزاده گفته و رنجی که به واسطه گرانی بر گرده مردم تحمیل میشود را به مخاطبان محترم و البته به مسئولان ذیربط واگذار میکنیم.
***
1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1382492
2_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1603701
3_ mshrgh.ir/1516722