در انتظار پایان تبعیضها در ورزش مادر / حدادی همهی دوومیدانی نیست
با مشخص شدن رئیس جدید فدراسیون دوومیدانی انتظار بر این است که بودجه و منابع این رشته به صورت عادلانه بین ورزشکاران تقسیم شود.
به گزارش ایسنا، پس از برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون دوومیدانی، هاشم صیامی با 24 رای به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد تا دوومیدانی پس از یک سال از بلاتکلیفی خارج شود. کار صیامی برای مدیریت این رشته سخت است چون با وجود اینکه دوومیدانی مادر ورزشها و پرمدالترین رشته در بازیهای المپیک است، اما وضعیت خوبی ندارد. از طرفی این رشته 24 ماده تخصصی دارد که در هر ماده ورزشکاران زیادی فعالیت میکنند و انتظار حمایت و برنامهریزی درست از سوی فدراسیون را دارند، بنابراین مسئولان جدید باید با شناخت وضعیت ورزشکاران سعی در تدوین برنامه دقیق برای آنها، توزیع عادلانه منابع بین آنها، توجه به بخش پایه، حمایت از مربیان باکیفیت داخلی و مدیریت درست سایر مسائل داشته باشند.
هزینههای زیاد این رشته باعث شده که بسیاری از ورزشکاران ناامید شوند یا به سختی کار خود را ادامه دهند، بنابراین بحث تخصیص عادلانه بودجه اهمیت زیادی دارد و یکی از اصلیترین اقدامات برای بهبود شرایط خواهد بود اما در چند سال اخیر دوومیدانی به احسان حدادی خلاصه شده است. مسئولان دوومیدانی در یک دهه گذشته تلاش کرده اند تا این ورزشکار را راضی نگه دارند و امکانات درخواستیاش را فراهم کنند اما پس از مدال نقره المپیک 2012 لندن، حدادی نتوانسته مدعی کسب مدال جهانی باشد و افتخاراتش تنها به سطح قاره آسیا محدود شده است.
تدارک اردوهای طولانی مدت در آمریکا و اروپا، عقد قراردادهای دلاری با مربی و ماساژور خارجی و به تازگی درخواست عجیب و غریب عمل جراحی خارپاشنه در آلمان، هزینههای زیادی را در این سالها به فدراسیون تحمیل کرده است. در حالی که حدادی پس از برنز قهرمانی جهان 2011 و نقره المپیک 2012 که حدود یک دهه از آنها میگذرد، در حد مدال جهانی ظاهر نشده و تنها قادر به کسب مدال بازیهای آسیایی و قهرمانی آسیا بوده است.
این ورزشکار که برای عمل ساده خارپاشنه خود در ایران از پزشکان داخلی تضمین میخواهد اما آیا خودش حاضر است تضمین بدهد که با این همه هزینه که برای او میشود در المپیک توکیو مدال خواهد گرفت؟
در شرایطی که قیمت دلار از 30 هزار تومان هم فراتر رفته است و وضعیت اقتصادی کشور به دلیل شیوع کرونا و تحریمهای آمریکا خوب نیست، قرار است حدادی راهی اروپا شود تا با هزینه ای هنگفت یک جراحی ساده خار پاشنه انجام دهد؛ عملی که در داخل ایران هم به راحتی انجام می شود. در حالی که اگر فدراسیون دوومیدانی اگر یک دهم این هزینهها را صرف ورزشکاران جوانی مثل مهدی پیرجهان میکرد، در آینده شاهد مدالآوری آنها بودیم و حال و روز دوومیدانی نیز بهتر از این بود که هشت سال چشم انتظار تکرار مدال جهانی یا المپیک حدادی باشیم.
با این حال انتظار بر این است که رئیس جدید فدراسیون دوومیدانی با دقت و عدالت بیشتری رفتار کند تا شاهد کشف استعدادهایی باشیم که به دلیل کمبود امکانات و بیتوجهیها در حاشیه قرار گرفتهاند و یا نابود شده اند. حال دوومیدانی خوب نیست و این نکته را بسیاری از کارشناسان تایید کردهاند؛ قطعا راه درمان آن توجه صرف به یک ورزشکار و بیتوجهی به استعدادها نیست.
دیگر دوره آن گذشته است که یک ورزشکار بخواهد با انتقاد از رئیس فدراسیون به خواسته هایش برسد و رئیس را در منگنه قرار دهد که اگر اردوی طولانی مدت در کشوری مانند آمریکا یا خواسته های پر هزینه اش را برآورده نکند او را به باد انتقاد خواهد گرفت. همه می دانند که دیگر این حرفها خریدار ندارد و راه نجات دوومیدانی توزیع عادلانه بودجه برای پرورش صحیح تمام استعدادها است.
انتهای پیام