در بافتهای فرسوده مدیریت شهری قبلی مقصر است
عضو کمیسیون برنامه و بودجهی شورای شهر تهران گفت: این مسوولان دورهی قبل مدیریت شهری بودند که باعث شدند تا روند نوسازی و بازسازی بافتهای فرسوده به کندی انجام بشود. آن مجوزی که برای ساخت یک طبقهای که ما در بافتهای فرسوده به صورت تشویقی میدادیم در عمل توسط مدیریت شهری دورهی گذشته حذف شد.
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجهی شورای اسلامی شهر تهران درخصوص امکانهای موجود برای ایجاد کاربریهای جدید در باغات تهران با توجه به دسترس پذیر شدن مهار بیماری کرونا به میزان گفت: این مساله به عوامل گوناگون بستگی دارد. اعتقاد ما بر این است که باغات حتما باید حفظ شود و فضای سبز تهران نباید به هیچ عنوان با آسیبی مواجه بشود. ولی این مساله را باید از راه ایجابی دنبال کرد نه از راه سلبی. اما اینکه در باغات ما بتوانیم جاذبههای گردشگری ایجاد کنیم بستگی به سیاستهای کلی کشور دارد. بر این باور هستم که در تهران مراکز پذیرایی و گردشگری بسیار زیادی وجود دارد. ضمن اینکه در مصوبهی شورای شهر پنجم این مجوز را داده بودند که صاحبان باغات با چنین کاربریهایی از این املاک استفاده بکنند. یعنی صاحبان باغات میتوانند مجموعههای پذیرایی یا گردشگری در این فضاها ایجاد کنند.
وی ادامه داد: اما به هرحال صاحبان باغات از این طرحی که در دورهی گذشتهی مدیریت شهری ارائه شد استقبال نکردند. درباره اینکه علت این عدم استقبال چه بوده من نمیتوانم با اطمینان صحبت کنم. شاید همین مسالهی بیماری کرونا عامل این وضعیت بوده و شاید هم خود مردم و صاحبان باغات احساس کردند سود چندانی در این کار نیست. ولی اگر کسی بخواهد براساس همان مصوبهی دورهی گذشته در این زمینه اقدامی بکند ما از این کار استقبال میکنیم و مخالفتی نداریم.
بیشتر بخوانید:
نوسازی بافتهای فرسوده اقدامی مبارک است
امانی درواکنش به اینکه آیا رونق کاربری گردشگری در باغات میتواند راه حل موثری برای جلوگیری از ساخت و ساز در باغات باشد گفت: حتما یکی از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از ساخت و ساز در باغات همین خواهد بود. اما این مساله هم نیاز به حمایت دارد. به هرحال آن کسی که دست به چنین کاری میزند به دنبال سودآوری برای خودش هم هست. برای همین چنین اقدامی نیاز به حمایت آن هم در سطح ملی دارد. این احتمال را هم باید در نظر گرفت که چنین کاری نیاز به تسهیلات هم دارد. پس بستگی به این دارد که صاحب باغ چقدر بتواند از حمایتها برخوردار بشود. چون تحقق این مساله مستلزم وجود اعتبارات مالی است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجهی شورای شهر تهران درباره اینکه در برخی محافل این انتقاد مطرح میشود که چرا شورای شهر به جای اینکه سراغ بافتهای فرسوده برود بر مسالهی باغات متمرکز شده گفت: این ادعای درستی نیست. چون ما سراغ بافتهای فرسوده هم رفته ایم. اخیرا هم مصوبهای برای تسهیل ساخت و ساز در بافتهای فرسوده را از تصویب گذراندیم. الان هم به دنبال این هستیم تا آن مشوقهایی که در گذشته وجود داشته را دوباره زنده بکنیم. اتفاقا این مسوولان دورهی قبل مدیریت شهری بودند که باعث شدند تا روند نوسازی و بازسازی بافتهای فرسوده به کندی انجام بشود. آن مجوزی که برای ساخت یک طبقهای که ما در بافتهای فرسوده به صورت تشویقی میدادیم در عمل توسط مدیریت شهری دورهی گذشته حذف شد. ما الان دنبال این هستیم تا این مساله را در بافتهای فرسوده احیا بکنیم. ضمن اینکه ما در زمینهی باغات هم هنوز هیچ کار خاصی نکرده ایم. در مورد این موضوع فقط ایدههایی مطرح شده است. این ایدهها هم با هدف اصلاح وضع موجود در باغات طرح شده است. و الا فعلا همان مصوبهی دورهی قبل در حال اجرا شدن است.