در طول زندگی چه میزان پلاستیک میبلعیم؟
ایسنا نوشت: نتایج مطالعات نشان داده است که افراد در طول زندگی خود ناآگاهانه تا 44 پوند (حدود 19 گرم) میکروپلاستیک مصرف میکنند.
تحقیقات جدید نشان میدهد که آمریکاییها نسبت به قبل، پلاستیک بسیار کمتری بازیافت میکنند و این میزان در سال 2021 به کمتر از 6 درصد رسید. این ماده بسیار آلاینده برای کاهش تغییرات آبوهوا و کمک به انواع اکوسیستمها برای بقا و رشد بسیار مهم است.
پلاستیکها عموما از سوختهای فسیلی ساخته میشوند و 100ها سال طول میکشد تا تجزیه شوند. میلیونها تن پلاستیک هر ساله در اقیانوسها سرازیر میشوند و طیف گستردهای از حیاتوحش را به خطر میاندازند. علاوه بر این، پلاستیک به جای تجزیه کامل، معمولا به ذرات کوچکتری به نام میکروپلاستیکها تجزیه میشود که اکنون در سراسر سیاره ما از جمله در بدن انسان و حیوانات پخش شدهاند.
از آنجایی که تولید پلاستیک سالانه بیش از 232 میلیون تن گازهای گلخانهای منتشر میکند و قرار است تا سال 2030 انتشار گازهای گلخانهای بیشتری نسبت به نیروگاههای زغالسنگ منتشر کند، بازیافت برای محافظت از سیاره ما کاملا ضروری است. با این حال، تنها 9 درصد از پلاستیک در سطح جهان بازیافت میشود، در حالی که 50 درصد در محلهای دفن زباله قرار میگیرند، 19 درصد سوزانده و 22 درصد به اشتباه مدیریت میشود و در محلهای تخلیه کنترل نشده یا زبالهها به پایان میرسد.
بر اساس گزارش آژانس حفاظت از محیط زیست، نرخ بازیافت پلاستیک در ایالاتمتحده در سال 2014 به 9.5 درصد رسید. در آخرین گزارش منتشر شده توسط آژانس حفاظت از محیط زیست در سال 2020 (بر اساس داده های سال 2018)، نرخ بازیافت پلاستیک به 8.7 درصد کاهش یافت، در سال 2021 به مقدار نگران کنندهای بین 5تا 6 درصد سقوط کرد.
راهبرد ملی بازیافت آژانس حفاظت از محیطزیست با هدف دستیابی به نرخ بازیافت 50 درصدی تا سال 2030 توجیهناپذیر است و سطوح فعلی تولید پلاستیک را در نظر نمیگیرد. در حالی که نرخ بالای بازیافت برای مواد دیگر مانند فلز، مقوا یا کاغذ نشان میدهد که بازیافت میتواند راهی موثر برای بازیابی منابع ارزشمند باشد.
نویسندگان گزارش نتیجه گرفتند: مشکل در مفهوم یا فرآیند بازیافت نیست، بلکه در خود ماده است و بازیافت پلاستیک که همیشه ناموفق بوده است.