دستان نقشآفرین هنرمندان در انتظار بازارچهای اشتغالزا / بانوان کردستانی بیشترین میزان شاغلان صنایع دستی را به خود اختصاص دادهاند
کردستان، با مردم سختکوش و خستگیناپذیرش خاستگاه ظریفترین هنرهای دستی ایرانی است و آنچه ساکنان این منطقه از دیرباز پیشکش سایر هموطنان خود و نیز ساکنان دیگر نقاط جهان کردهاند، تلفیقی از صبر و هنر زنان و دختران هنرمندی است که در خلق صنایعدستی متجلی میشود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، کردستان با بیش از چند هزار سال قدمت در زمینه هنرهای دستی و فرهنگ غنی، از استانهای پیشکسوت در حوزه صنایعدستی است. این صنایع از افتخارات هر ملتی است که علاوه بر ایجاد اشتغال و افزایش تولید غیروابسته به نفت، به هنرمندان و بهویژه زنان کمک میکند تا پیام فرهنگی نسلهای متمادی را با ذوق و هنر در قالب محصولات فرهنگی بگنجانند و از این طریق از آداب و سنن خود پاسداری کنند.
کردستان، با مردم سختکوش و خستگیناپذیرش خاستگاه ظریفترین هنرهای دستی ایرانی است و آنچه ساکنان این منطقه از دیرباز پیشکش سایر هموطنان خود و نیز ساکنان دیگر نقاط جهان کردهاند، تلفیقی از صبر و هنر زنان و دختران هنرمندی است که در خلق صنایعدستی متجلی میشود.
صنایعدستی در کردستان قدمت فراوانی دارد و بانوان این استان در این زمینه فعالیت چشمگیری دارند و دستساختههای آنان نشاندهنده هنر بانوان این خطه از ایران اسلامی است. زنان هنرمند کردستانی با بهرهگیری از ذوق و سلیقه، نقش مهمی در تولید صنایعدستی و ایجاد اشتغال خانگی دارند و توسعه و ترویج هنرهای سنتی در میان این قشر، میتواند اشتغالی مناسب و سودآور برای بانوان به حساب آید.
به رغم آنکه محصولات فاخر صنایع دستی در کردستان تولید میشود اما هنرمندان و صنعتگران رشتههای مختلف برای فروش محصولاتشان چشم به راه اندازی بازارچه های دائمی صنایع دستی دوخته اند، نیازی که در تمامی شهرستانهای استان موج میزند.
کرونا بازارهای صنایع دستی در کردستان را برچید و فروش محصولات را به درگاه مجازی سوق داد با این حال بازارچههای دائمی نیاز صنعتگران در استان است.
کرونا به اقتصاد صنعتگران لطمه زده است
غلام ویسی بانوی تولیدکننده و فعال در حوزه صنایع دستی در کردستان با اشاره به مشکلات فراروی هنرمندان صنایع دستی، گفت: کرونا به اقتصاد صنعتگران و هنرمندان آسیب زده است، با این حال هنرمندان با عشق و علاقه به کار صنایع دستی مشغول هستند.
وی با عنوان اینکه از طریق فضای مجازی سعی کردیم محصولات را به مشتریان بشناسیم، گفت: امیدواریم ساخت بازارچه در استان مورد توجه قرار گیرد زیرا سبب تبادل کالاهای دستی و شناخت نیازهای بازار خواهد شد.
با وجود فعالیت و رونق رشته های صنایع دستی، به دلیل نبود مکان دائمی و بازارچه های فروش این دست ساختهها نتوانسته بازار موفقی را برای خود در مناطق مختلف استان کردستان ایجاد کنند و ایجاد نمایشگاههای دائمی فروش میتواند اقتصاد فعالان صنایع دستی را شکوفا کند.
بانوان استان با 78 درصد بیشترین میزان شاغلان صنایع دستی را به خود اختصاص دادهاند
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: بانوان استان با 78 درصد بیشترین میزان شاغلان صنایع دستی را به خود اختصاص دادهاند که نشان از توانمندی آنان دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: بیش از 40 هزار هنرمند کردستانی در نزدیک به 50 رشته صنایع دستی فعالیت دارند و 21 رشته بومی در حوزه صنایع دستی این استان فعال هستند.
وی با بیان اینکه نظم و کیفیت بهتری را در مدیریت بانوان شاهد هستیم، افزود: استان کردستان طرفیتهای بسیاری را در بخش های گردشگری و صنایع دستی دارد که می توان از آن به بهترین شکل در جهت اشتغالزایی بانوان بهره گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان ادامه داد: با توجه به ثبت جهانی اورامان در یونسکو، ما شاهد بیشترین اشتغال بانوان در شهرستان های مریوان و سروآباد هستیم که به وسیله آن می توان بسیاری از کمبودها را جبران کرد.
گویلیان گفت: بیمه صنایع دستی زنان خانواده لغو شده است که امیدواریم در جهت احیای این بیمه بازنگری مجددی صورت بگیرد.
وی ذهن خلاق، مبتکر، دقت و ظرافت در اجرا و خلق یک اثر صنایع دستی را از شاخصههای مهم زنان صنعتگر و هنرمند روستایی در استان کردستان برشمرد و ادامه داد: ارتقاء سطح کیفی محصولات صنایع دستی روستایی، برگزاری دورهها و کارگاههای تخصصی، ایجاد بازارچههای موقت و دایم، توسعه و تقویت رشتههای مزیت دار در روستاهای هدف از جمله برنامههای اجرایی در سال 1400 است.
انتهای پیام /