پنج‌شنبه 8 آذر 1403

دعای روز بیست‌ویکم ماه مبارک رمضان / بالاترین مقام بندگی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
دعای روز بیست‌ویکم ماه مبارک رمضان / بالاترین مقام بندگی

دعای بیست‌ویکمین روز از ماه مبارک رمضان را به همراه توضیح آن بخوانیم.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادعیه روزانه این ماه شریف بسیار جای دقت و تفکر دارد. این دعاهای روزانه که در محافل مذهبی خوانده میشود توسط ابن‌عباس از حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده است و علمای بزرگ اسلام آنها را در کتاب خود ثبت و ضبط کردهاند و ما این ادعیه را از کتاب «اقبال الأعمال» سیدبن طاووس عالم بزرگ شیعه نقل می‌کنیم. این کتاب مانند سایر کتاب‌های سید از اعتبار و ارزشی ویژه بین علمای شیعه برخوردار است تا جایی که مرحوم شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیار از ادعیه این کتاب استفاده کرده است.

اینک به مناسبت فرا رسیدن بیست‌ویکمین روز ماه مبارک رمضان، دعای این روز به‌همراه توضیحی درباره آن منتشر شده است:

اللهم اجعل لی فیه الی مرضاتک دلیلا و لا تجعل للشیطان فیه علی سبیلا و اجعل الجن لی منزلا و مقیلا یا قاضی حوائج الطالبین

ای خدا در این روز مرا به سوی رضا و خشنودی خود راهنمایی کن و شیطان را بر من مسلط مگردان و بهشت را منزل و مقامم قرار بده، ای برآرنده حاجات طالبان.

حجت‌الاسلام حسن شریعت‌زاده کارشناس مسائل دینی در گفت‌وگو با تسنیم به بیان نکاتی درباره دعای امروز ماه رمضان پرداخت و گفت: بالاترین مقام بندگی مقام رضاست؛ ابتدا تسلیم است یعنی همان که در نماز و در تشهد آن هر روز بیان می‌کنیم، خدایا شهادت می‌دهم که محمد صلی الله و علیه و آله عبد و رسول تو است، بنابراین تمام مسائل ابتدایی بندگی در همین ابتدای مقام است یعنی تسلیم. حتما ملاحظه کرده‌اید بسیاری از اوقات تسلیم در کار نیست و خودسری و شیطان صفتی رو می‌آید. مقام بعدی بعد از تسلیم تطهیر است یعنی این وجود پاک و مطهر می‌شود و با روزه و نماز به اوج می‌رسد؛ یعنی در حقیقت بندگی انسان را طاهر و مطهر می‌کند.

قرآن در مورد مسجد قبا به عنوان اولین مسجد در اسلام اینگونه می‌گوید؛ در این مسجد مردانی هستند که این قدم و حرکت برای بندگی را برداشتند و خدا این حالات را دوست دارد: «فیه رجال یحبون أن یتطهروا». بنابراین حرکتی لازم است، ناچار باید راه افتاد تا به کمال رسید، بندگی بدون حرکت و فقط دعا کردن ارزش ندارد. به فرموده امام هشتم علی بن موسی الرضا، رضای خدا رضای ما اهل‌البیت است پسندم آنچه را جانان پسندد.

امروز رسول خدا می‌فرماید ای مولای من! برای من در این ماه به سوی خوشنودی‌ات دلیلی قرار بده، شاید معنای این دعا همین باشد که فرمود اشک چشم دلیل بر قلب صاف و صادق است. خدایا پیکر من را چراگاه شیطان قرار مده امام سجاد علیه‌السلام در دعای بیستم صحیفه سجادیه که مشهور به دعای مکارم الاخلاق است، همین را در مقام تعلیم بیان می‌کند و می‌فرماید خدایا اگر پیکر من محل چراگاه شیطان است یعنی محل نزول خواسته شیطان شده جانم را بگیر و شاید «جن» در این دعا به معنای همان مقام آرامش اطمینان و رضای محض است؛ چون مؤمن در مقام بهشت عالی قرار می‌گیرد نه بهشت دانی.

شب عاشورا اصحاب سیدالشهدا هم همین را به حضرت بیان کردند که ما مشتاق بهشت نیستیم، ما تو را مشتاقیم، بهشت برای کسی است که به امید تجارتی بوده است.

ترتیل جزء بیست‌ویکم قرآن با صدای "عبدالباسط و عباس امام‌جمعه" ویژگی‌های اسلام تمدن‌ساز در کلام امام علی (ع)

انتهای پیام /