دوشنبه 1 بهمن 1403

دعوت از نماینده مجلس برای بازدید از صنعت فضایی کشور

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دعوت از نماینده مجلس برای بازدید از صنعت فضایی کشور

تهران - ایرنا - رئیس سازمان فضایی ایران از نماینده مجلس که ادعا کرده ایران در گذشته رتبه پنجم صنعت فضایی دنیا را داشته و اکنون به رتبه 15 نزول پیدا کرده است، برای بازدید از سازمان فضایی ایران دعوت به عمل آورد.

روز گذشته زمانی که وزیر ارتباطات برای ارائه گزارش از عملکرد وزارت ارتباطات راهی مجلس شد، سید محسن دهنوی نماینده مردم تهران با اعلام این که ما قبل از دولت یازدهم در صنعت فضایی رتبه پنجم دنیا را داشتیم و حالا مدتی است که فعالیت‌های فضایی ما از رونق افتاده است. وی افزود: دیگر نه تنها شاهد رشد پرشتاب صنعت فضایی نیستیم و بلکه بی‌تدبیری‌های مدیریتی موجب عقب‌ماندگی قابل توجه بخشی از اهداف این صنعت شده است. سازمان فضایی کشور که اکنون از زیرمجموعه‌های وزارت ارتباطات و فناوری است دچار مشکلات متعددی شده است.

دهنوی خطاب به وزیر ارتباطات و فناوری خاطرنشان کرد: اجازه دهید سابقه درخشان پیشرفت‌های این صنعت را به شما یادآوری کنم، بهمن‌ماه 88 بعد از پرتاب موفقیت‌آمیز کاوشگر یک و دو به فضا، دانشمندان فضایی کشورمان موفق شدند برای نخستین بار محموله زیستی را با کاوشگر 3 به فضا پرتاب کنند که اینها همگی خلاصه‌ای از تلاش‌ها برای پیشرفت صنعت فضایی کشور بود که باعث حضور ایران عزیز در جمع 5 کشور اول جهان در صنعت حوزه فضایی شد.

وی عنوان کرد: اما اکنون ایرانی که سال‌ها با سرعت در حال رشد و جهش علمی بود در این رقابت حیاتی دچار عقب‌ماندگی شده است. در چشم‌انداز 1400 قرار بود به سراغ طراحی و ساخت ماهواره‌های عملیاتی برویم، دنبال ساخت و طراحی بومی ماهواره‌های بودیم اما اکنون در شرایطی قرار گرفته‌ایم که هیچ ماهواره‌ای موفق عملیاتی در مدار نداریم.

«مرتضی براری» امشب در توئیتر خود برای بار دوم به محسن دهنوی پیشنهاد بازدید از پروژه‌های فضایی را داد. معاون وزیر ارتباطات در توئیتر خود نوشت: پس از دعوت رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، یکبار دیگر از جنابعالی دعوت می کنم بازدیدی از پروژه‌های فضایی ایران با حضور خبرنگاران داشته باشید تا قضاوت‌هایی مبتنی بر واقعیت بر جامعه ارائه دهید.

پیش از این محسن دهنوی در توئیتر خود نوشته بود «انحلال سازمان فضایی کشور به روند پیشرفت فضایی ما آسیب های جدی وارد کرد که بخشی از تاثیرات آن را در شکست های اخیر در پرتاب ماهواره شاهد بودیم. ای کاش دولت پیر و خسته ماند سپاه پاسداران به جوانان اعتماد می‌کرد.»

این در حالی بود که سازمان فضایی کشور در هیچ دوره ای انحلال را تجربه نکرده و مرتضی براری در گفت و گویی با ایرنا ضمن تاکید بر این مساله گفت: سازمان فضایی نه تنها منحل نشده، بلکه قوی‌تر از گذشته نیز عمل می‌کند. ضمن این که بودجه جذب شده آن بیشترین میزان ممکن است و موفقیت‌هایش بیشتر از قبل شده. ضمن این که در تمامی ارکان آن جوانگرایی شده است.

«مرتضی براری» با بیان این که ندیده و نشناخته اظهارنظر کردن جای تعجب دارد، افزود: اکنون پنج ماهواره آماده پرتاب داریم. ساخت پرتابگر هم در حوزه کاری سازمان فضایی نبوده و نیست. سپاسگزاریم سیاسی بازی را به عرصه علم نکشانید.

وی افزود: در بازدیدی که از پژوهشگاه به شما نشان می‌دهیم برنامه های فضایی کشور با قدرت و با تکیه بر عزم جوانان متخصص کشور و راهبری سازمان فضایی ایران با توان مضاعف در حال پیشرفت است و هیچ خللی به آن وارد نشده است.

به گزارش ایرنا، سازمان فضایی ایران به عنوان بالاترین نهاد تحقق برنامه ای فضایی کشور در چارچوب چشم‌انداز 20 ساله کشور و وفق برنامه‌های توسعه پنج ساله در حال راهبری پروژه‌ها در سرفصل‌های توسعه فناوری، تامین ماهواره‌های ملی، صنعتی سازی و ارائه خدمات دارای ارزش افزوده برای کشور است.

سازمان فضایی ایران در هیچ دوره ای تعطیل نشده و فقط در برهه‌ای جا به جایی نهاد بالادستی داشته است. ضمن این که پژوهشگاه هوا فضا که اکنون زیر نظر وزارت علوم در حال فعالیت است، در دولت قبلی پژوهشکده‌ای بود که نشان می‌دهد اکنون حوزه فضایی پیشرفت قابل توجهی داشته است.

یک سال پس از تشکیل دولت یازدهم، سازمان فضایی برای دریافت بودجه بهتر به زیرمجموعه وزارت ارتباطات اضافه شد و از آن پس فعالیت‌های این سازمان به شکل جدی‌تری در حال پیگیری است.

*س_برچسب‌ها_س*