دغدغه های ریاست فدراسیون ورزش دانشگاهی چه باید باشد
تهران - ایرنا - مجمع انتخاباتی ریاست فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی 31 تیرماه برگزار میشود تا یکی از پنج نامزد تایید صلاحیت شده، سکان این فدراسیون را برای چهار سال به دست گیرد حالا باید پرسید مهمترین دغدغههای ورزش دانشجویی چیست تا ریاست جدید در زمان حضورش در راس این فدراسیون به این خواستهها توجه کرده و زمینه را برای تحقق آنها فراهم کند.
مجمع انتخاباتی ریاست فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی 31 تیرماه برگزار میشود تا یکی از پنج نامزد تایید صلاحیت شده، سکان این فدراسیون را برای چهار سال به دست گیرد. حالا باید پرسید مهمترین دغدغههای ورزش دانشجویی چیست تا ریاست جدید در زمان حضورش در راس این فدراسیون به این خواستهها توجه کرده و زمینه را برای تحقق آنها فراهم کند. این فدراسیون طی چند دهه تقریبا آرام و با کمترین تنش و حاشیه، با نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و اندکی وزارت ورزش فعالیت کرده و به نظر میرسد که مهمترین اهداف آن توسعه ورزش دانشجویی در دانشگاههای سراسر کشور و شرکت دانشجویان در مسابقات ملی و بینالمللی است.
از آنجا که ورزش دانشجویی متشکل از پنج بخش وزارتهای علوم و بهداشت و دانشگاههای آزاد، پیام نور و علمیکاربردی است، همیشه هریک از این پنج بخش به فراخور حال جدای از اعتباری که وزارت علوم به این فدراسیون اختصاص میدهد، برای تمرینات و اعزام دانشجویان به مسابقات برون مرزی امکانات یا اعتباراتی تخصیص دادهاند.
آنچه به نظر می رسد برای دانشجویان و فعالان حوزه ورزش د انشگاهی در انتخاب رییس این فدراسیون اهمیت دارد شاید در نخستین گام برگزاری جلسات شورای عالی ورزشهای دانشگاهی است تا این شورا سهم هر یک از این پنج بخش در تامین اعتبارات را مشخص کند تا فدراسیون بتواند بدون دغدغه از کمبود اعتبارات و با احتساب کمکهای هریک از این بخشها، تیمهای منتخب دانشجویی را به صورت تیم ملی راهی رقابتهای برون مرزی، جهانی یا یونیورسیادها کند.
در سالهای اخیر بخشهای مختلف از جمله دانشگاه آزاد، پیام نور و علمی کاربردی در تامین امکانات و اعتبارات به تیمهای دانشجویی برای حضور در مسابقات بین المللی و بویژه جهانی نقشی به سزا داشتهاند اما از آنجا که سهم آنان برای تامین این اعتبارات تعریف یا تعیین نشده است، موجب شده تا بارها پرداخت این اعتبارات با تعیین شرط یا شرایطی برای فدراسیون همراه شود.
بنابراین در صورتی که سهم هریک از بخشهای پنج گانه در نظر گرفته شود، تیمی که راهی مسابقات خواهد شد همیشه از بهترین نفرات انتخابی تشکیل شده و سلیقه افراد در انتخاب نفرات یا کادر فنی تاثیرگذار نیست.
مساله دیگری که به نظر میرسد باید جزو دغدغههای اصلی رییس جدید فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی باشد، توسعه بیشتر ورزش در دانشگاهها و امکان مشارکت بیشتر دانشجویان در رقابتهای داخلی و بویژه المپیادهای دانشجویی است، تا همه دانشجویان حتی در دورترین نقاط کشور شانس حضور در رقابت و انتخاب شدن برای تیم های ملی رشتههای مختلف را داشته باشند.
به گفته بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران حوزه ورزش دانشجویی و دانشگاهی، بررسی و بازنگری اساسنامه ورزش دانشگاهی نیز از موضوعات دیگری است که باید مورد توجه و خواست ریاست جدید این فدراسیون قرار گیرد.
تعامل و همکاری بیشتر با هیاتهای استانی در برنامههای مختلف از جمله آماده سازی دانشجویان برای حضور در رقابتهای داخلی و خارجی و فراهم کردن زمینه برای مشارکت بیشتر آنان با مراکز دانشگاهی و دانشجویان از دیگر کارهایی است که باید در انتخاب رییس جدید باین فدراسیون مورد توجه قرار گیرد.
تلاش برای ایجاد هم افزایی بین دستگاهها و متولیان ورزش دانشگاهی باید در برنامههای ریاست جدید قرار گیرد تا ضمن جلوگیری از کارهای موازی در این بخش، موجب کاهش هزینهها شود.
درحال حاضر هادی بشیریان، محمدپورکیانی، داود شریفآباد، جواد شهلاییباقری و جمشید همتی پنج نامزد تایید صلاحیت شده هستند که قصد دارند شانس خود را در این رقابت محک بزنند.
هم اکنون محمدحسین علیزاده سرپرستی این فدراسیون را به عهده دارد و پیش از وی محمدرضا دهخدا به مدت چهار سال ریاست این فدراسیون را عهده دار بود.
*س_برچسبها_س*