دلار مرز مقاومت را می شکند؟ / پیش بینی جدید از وضعیت بازار
درهم امارات بازگشایی روز سهشنبه را با قیمت 15 هزار و 140 تومان آغاز کرد و با یک نوسان 40 تومانی به قیمت 15 هزار و 180 تومان به پایان رسید.
در روز سهشنبه، قیمت ارز همچنان در مرز کانال 54 هزار و 55 هزار تومان معامله شد. قیمت دلار هرات با شروع کار در مبلغ 54 هزار و 950 تومان قرار گرفت و با یک نوسان کم به قیمت 55 هزار و 100 تومان بسته شد. در پشت خط سهشنبه، قیمت دلار با نوسان به مرز مقاومت رسید.
تتر که در روز دوشنبه به خاطر رشد بیتکوین و فتح کانال 50 هزار دلار با کاهش به سطح 54 هزار و 600 تومانی رسیده بود در روز سهشنبه با کاهش بیتکوین مجددا صعودی شد و به بالای 55 هزار تومان رفت. قیمت تتر در روز سهشنبه از دلار هرات، تهران عقب افتاد که اتفاق عجیب بازار ارز بود.
البته در پشت خط سهشنبه با وجود نوسان قیمت دلار، طلا و سکه افزایشی نبودند که مورد توجه بازار بود. گروهی از معاملهگران معتقد بودند عدم همراهی طلا و سکه با بازار ارز نشان میدهد دلار نوسان پرقدرت ندارد. خبر عدم کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو موجب کاهش اونس طلا شد و به واسطه آن قیمت سکه و طلا با دلار همراهی نکردند.
به عقیده تحلیلگران فنی اگر دلار امروز بالای 55 هزار و 300 تومان تثبیت شود مرز مقاومت مهم دلار 55 هزار و 600 تومان خواهد بود در صورت شکست این مرز، قیمت میتواند وارد کانال جدید شود. البته با توجه به عدم همراهی طلای آبشده و سکه با دلار، معاملهگران سقف خاصی برای دلار متصور نبودند.
قیمت جهانی طلا
قیمت طلا در آخرین معاملات بازار جهانی، 24 دلار کاهش قیمت داشت و یک هزار و 994 دلار قیمت خورد. بررسی روند قیمتها نشان میدهد که در طول دو ماه گذشته که طلا وارد کانال 2 هزار دلار شده، تاکنون نتوانسته به زیر این کانال برود، اما با تغییر فاز قیمتی در بازار جهانی، شرایط تغییر کرد.
بر همین اساس، گزارش قیمتی بازار جهانی طلا نشان میدهد که طی یک هفته گذشته اونس طلا افت 40 دلاری و یک ماه گذشته 54 دلاری را تجربه کرده است.
به این ترتیب، سرمایه گذاران طلا در طول یک هفته گذشته با زیان نزدیک به 2 درصدی و در طول یک ماه گذشته با زیان 2.6 درصدی روبه رو شده اند.
طبق گزارش رویترز، در حال حاضر تمرکز سرمایهگذاران بر اطلاعات شاخص قیمت مصرف کننده در آمریکا در ماه ژانویه است که قرار است منتشر شود.
اقتصاددانهای وال استریل انتظار دارند نرخ تورم سالیانه تا 2.9 درصد افزایش یافته باشد. این رقم در ماه گذشته برابر با 3.4 درصد بود. بالا ماندن سطح تورم میتواند آغاز روند کاهش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا را به تعویق بیندازد.
پایین آمدن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را کاهش داده و تمایل برای خرید آن را بالا میبرد.
تاجران حدود 62 درصد احتمال میدهند فدرال رزرو نرخ بهره را در ماه مه پایین بیاورد.
عوامل موثر بر قیمت طلا
چندین عامل میتواند بر قیمت طلا تأثیر بگذارد. برخی از این عوامل عبارتند از:
عرضه و تقاضا: عرضه و تقاضا برای طلا میتواند قیمت آن را تحت تأثیر قرار دهد. اگر تقاضا برای طلا افزایش یابد و عرضه ثابت بماند یا کاهش یابد، قیمت ممکن است افزایش یابد.
نرخ بهره: نرخ بهره تعیین کننده قدرت خرید و سرمایهگذاری است. زمانی که نرخ بهره پایین است، سرمایهگذاران به دنبال سرمایهگذاری در طلا میگردند و این میتواند قیمت طلا را افزایش دهد.
نرخ تورم: در صورت وجود تورم، ارزش پول کاهش مییابد و سرمایهگذاران به دنبال سرمایهگذاری در داراییهای آلترناتیو مانند طلا هستند. این میتواند قیمت طلا را افزایش دهد.
وضعیت اقتصادی جهانی: در زمانهای ناپایداری اقتصادی یا بحرانهای سیاسی، سرمایهگذاران به دنبال سرمایهگذاری در داراییهای امن مانند طلا هستند. این میتواند قیمت طلا را افزایش دهد.
تغییرات ارزش ارز: طلا به عنوان یک دارایی جهانی محسوب میشود و قیمت آن تحت تأثیر تغییرات ارزش ارزها قرار میگیرد. اگر ارز ملکه طلا (مانند دلار آمریکا) کاهش یابد، قیمت طلا ممکن است افزایش یابد.
عوامل جغرافیایی و سیاسی: عواملی مانند بحرانهای سیاسی، جنگها و تنشهای جهانی نیز میتوانند قیمت طلا را تحت تأثیر قرار دهند. در زمانهای ناپایداری، سرمایهگذاران به دنبال داراییهای امن مانند طلا میگردند.
مهم است بدانید که قیمت طلا تحت تأثیر تعداد زیادی عامل قرار میگیرد و تحلیل صحیح قیمت طلا نیازمند بررسی و تحلیل چندین عامل است.