پنج‌شنبه 27 دی 1403

دلایل باخت حسن یزدانی از نگاه عباس جدیدی

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
دلایل باخت حسن یزدانی از نگاه عباس جدیدی

پیشکشوت کشتی ایران و دارنده مدال‌های طلای جهان و نقره المپیک، شکست حسن یزدانی را ناشی از استراتژی نادرست او در این مبارزه در مقابل آنالیز دقیق و علمی آمریکایی‌ها ارزیابی کرد.

به گزارش مشرق، عباس جدیدی در گفتگویی درباره ارزیابی خود از عملکرد تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابتهای قهرمانی جهان که با کسب 2 مدال طلا، 3 نقره و 2 برنز وعنوان نایب قهرمانی تیمی پس از آمریکا همراه بود، اظهار کرد: فکر می‌کنم برای تحلیل ارزیابی عملکرد کشتی ایران در این رقابت‌ها زود است چرا که باید صبوری کنیم تا کادر فنی تیم‌های ملی آزاد و فرنگی گزارشی از عملکرد تیم، اردوهای چند ماهه و نتایج انفرادی و تیمی را ارائه کنند تا پس از آن نسبت به تحلیل و ارزیابی و ارائه نقاط ضعف و قوت تیم نظرات کارشناسی ارائه شود. قطعا در این صورت است که می توانیم از این مباحث برای کمک به کشتی در جهت رفع نقایص و برجسته‌کردن نقاط قوت استفاده کنیم.

دارنده مدال‌های طلای جهان و نقره المپیک، افزود: کشتی آزاد ما در غیاب روسیه به عنوان نایب قهرمانی جهان رسید و کشتی فرنگی ما نیز نتیجه خوبی نگرفت. اگر بخواهیم درباره عملکرد فدراسیون کشتی در این رقابت‌ها صحبت کنیم باید نتایج آزاد و فرنگی را با یکدیگر ارزیابی کنیم. اما درباره نتایج آزاد باید بگویم ایران، روسیه و آمریکا، صرف نظر از تک ستاره های دیگر کشورها، 3 ضلع قدرت کشتی در جهان هستند. درست است ما به عنوان نایب قهرمانی رسیدیم اما نباید این موضوع را نیز نادیده بگیریم که یکی از کشتی گیران ما نتوانست در این مسابقات حاضر شود که به لحاظ امتیاز تیمی تاثیر زیادی داشت.

دارنده مدال‌های طلای جهان و نقره المپیک، با تاکید بر اینکه می‌توانستیم جلوی آمریکایی‌ها بهتر از این ها عمل کنیم، گفت: ما باید بررسی کنیم که چرا جلوی آمریکایی‌ها در برخی اوزان متزلزل بودیم. به اعتقاد من، آنالیز و پیرو آن برنامه ریزی برای نحوه مبارزات در این باخت‌ها تاثیرگذار بود. آنالیز دو بخش تجربی و تخصصی دارد، تجربی به این معناست که هر بیننده کشتی می‌تواند آنالیز سطحی داشته باشد اما آنالیز تخصصی یک کار فنی و علمی است، به این معنا که تو مو می‌بینی و من پیچش مو. آنالیز یک کار علمی پیچیده است و ما باید به این مبحث به عنوان یک تخصص نگاه کنیم نه اینکه اقدام به آنالیز تجربی کنیم که هر کسی در هر سطحی بر مبنای دانش خود آن را ارائه می‌کند و بلد است.

وی با خسته نباشید به کشتی گیران و کادر فنی تیم ملی، خاطرنشان کرد: بچه‌ها با جان و دل زحمت و سختی کشیدند و با تمام وجود تلاش کردند تا دل مردم را شاد کنند. می‌شد بهتر از این نتیجه بگیریم اما باز هم این قهرمانان فارغ از برد و باخت عزیزان ما و ملت ایران هستند. ما باید به دقت عملکرد نفرات تیم را بررسی کنیم تا با رفع معایب برای مسابقات جهانی و در نهایت المپیک آماده شویم. این بچه‌ها نباید رها شوند، باید پس از چندی استراحت دوباره کارشان را شروع کنند. آن‌هایی که نتیجه لازم را گرفتند نباید مغرور شوند و آن‌ها هم که نتیجه نگرفتند باید معایب خودشان را برطرف کنند و فکر نکنند دنیا به آخر رسیده است.

جدیدی در ادامه گفتگو با ایسنا، درباره شکست سنگین حسن یزدانی مقابل دیوید تیلور آمریکایی، گفت: حسن واقعا بچه خوبی است و من او را دوست دارم. او و تیلور برای پنجمین مرتبه به مصاف هم رفتند. فکر می‌کنم آن‌ها حتی در خواب هم با یکدیگر مبارزه می‌کنند. مصاف این دو از آنالیز و برنامه‌ریزی گذشته و حتی راه رفتن، نگاه و نفس کشیدن همدیگر را نیز لمس می‌کنند و می‌فهمند. بایدابتدا پای صحبت‌های کادر فنی بنشینیم تا پس از آن نظر بدهیم که چه عاملی باعث شد تا یزدانی با این نتیجه بازنده مبارزه شود.

پیشکسوت کشتی ایران، افزود: فکر می‌کنم یزدانی از نظر استراتژی مبارزه دچار اشکال بود. حسن مقداری در رفت و برگشت‌ها جا می‌ماند و هر چه هم پوئن داد در همین رفت و برگشت‌ها بود که نه یکبار بلکه چند بار اتفاق افتاد. با وجودیکه او می‌دانست تیلور در این بحث مهارت دارد اما امتیاز از دست داد. تیلور نیز اینبار با یک استراتژی جدید کشتی گرفت واین نشان دهنده این بود که آمریکایی‌ها در آنالیز خیلی از ما جلوتر هستند و همیشه یک گام جلوتر از ما حرکت می‌کنند.

وی با بیان اینکه یزدانی با استفاده از تجربه این شکست می‌تواند در میادین بعدی تیلور را شکست بدهد، گفت: باید از این باخت تجربه بگیرند نه اینکه هیجانی تصمیم‌گیری کنند. این را بدانند وقتی تیلور سال قبل باخت نرفت زانوی غم بغل کند، بلکه رفت کار کرد و ایرادات و معایبی که باعث شکستش شده بود را به صورت تخصصی با کمک کادر فنی برطرف کرد و در نهایت به برد رسید. آن‌ها برای این پیروزی استراتژی درستی را پیاده کردند که حاصل یک آنالیز علمی و دقیق بود که این کار هم در طول یک شب، یک هفته یا یک ماه بدست نیامد، بلکه حاصل ماه ها تلاش بود.

جدیدی درباره عملکرد درخشان رحمان عموزاد و کامران قاسمپور به عنوان دو ستاره کشتی ایران در این رقابت‌ها، خاطرنشان کرد: رحمان و کامران هم خوب کشتی گرفتند و هم خوب دفاع کردند. این دو عزیز این 2 موضوع را به خوبی اجرا کردند و به نتیجه رسیدند. کشتی‌های تهاجمی، نترس و سرحال و برنامه درست در حمله و دفاع باعث نتیجه درخشان عموزاد و قاسمپور شد. آن‌ها بسیار خوب کشتی را مدیریت کردند و کشتی شش دانگ را به نمایش گذاشتند.

منبع: ایسنا