دلیل تعطیل شدن کشور در پایان هفته گذشته این بود که مردم سرطان پوست نگیرند!
اقتصادنیوز: سهشنبه هفته گذشته خبر تعطیلی 2روز پایانی هفته (12و 13مرداد) را سخنگوی دولت در توییتر خود منتشر کرد؛ تعطیلیای که بهدنبال درخواست وزارت بهداشت بهدلیل مخاطرهآمیز بودن وضعیت جوی و گرما و موافقت هیأت دولت برای تمامی بخشهای دولتی و خصوصی سراسر کشور درنظر گرفته شده بود؛ گرمایی که تقریبا از اواسط تیرماه آغاز شد و تب بیماری و مراجعه به مراکز درمانی هم بهتدریج در حال افزایش...
به گزارش اقتصادنیوز همشهری ارگان شهرداری در این زمینه نوشت: سخنگوی وزارت بهداشت میگوید: «از اواخر تیرماه آمار مراجعه بیماران قلبی و فشارخون هم افزایش پیدا کرده بود که با افزایش دمای هوا ارتباط داشت.» اما عجیب بود که با اعلام تصمیم دولت مبنی بر تعطیلی دوروزه کشور، بازار شایعات هم داغ شد و بسیاری این تصمیم را ناشی از عواملی دیگر به جز گرمای هوا و وضعیت جوی (گرانی بنزین، صادرات برق به کشور همسایه و تامین نبودن برق کشور) اعلام میکردند؛ این در حالی است که نهتنها بررسی وضعیت مراکز درمانی بهدلیل افزایش مراجعات، بلکه اعداد و ارقام شرایط جوی در سایتهای هواشناسی و ماهوارهای هم نشان میدهد که علاوه بر گرمازدگیها، میزان اشعه فرابنفش (UV) هم در همان 2روز با افزایش زمان ماندگاری همراه بوده است.
هشدار قبل از تعطیلی
بیشترین تأثیر گرما بر قلب، افزایش کار آن و افزایش ضربان قلب برای خونرسانی درست به اندام بدن است. با افزایش کار قلب، خطر و احتمال سکته قلبی برای افرادی که سابقه مشکلات قلبی دارند، بسیار بیشتر میشود و علاوه بر آن، اگر فردی به بیماریهای قلبی مبتلا باشد، این حالت باعث افزایش خطر برای سلامتی او خواهد شد. پدرام پاکآیین، سخنگوی وزارت بهداشت دراینباره به همشهری میگوید: «در 2 تا 3هفته منتهی به تعطیلی پایان هفته گذشته، با افزایش 10درصدی مراجعه بیماران قلبی و فشارخون مواجه بودیم که بیارتباط با افزایش دمای هوا نبود؛ به همین دلیل وزارت بهداشت با توجه به روند افزایشی این آمارها، پیشنهاد تعطیلی را به هیأت دولت داد و دولت هم این تعطیلی را تصویب کرد.» این در حالی بود که پیش از این دبیرکل سازمان ملل نسبت به گرمای بیسابقه تاریخی در نیمکرهشمالی - جایی که ایران هم در آن قرار دارد - هشدار داده بود.
تب سرطان پوست در ایران
سرطان پوست در ایران جزو 5سرطان اول در کشور به شمار میرود که 85درصد دلیل بروز آن مرتبط با پرتوگیری از نور خورشید است. عمده علت بروز سرطان پوست را نیز به آفتابگیری ناخواسته در زمان کودکی و نوجوانی نسبت میدهند. این موضوع بسیار پراهمیت است؛ بهشکلی که سازمان بهداشت جهانی یکی از اهداف 17گانه توسعه پایدار خود تا 2030 میلادی را کنترل خطر تشعشعات و آسیبهای ناشی از نور خورشید قرار داده است. همین چند روز پیش هم بود که علی گورانی، مدیر برنامه بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت اعلام کرده بود که «براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت اگر هر نفر در طول زندگی خود 5بار سابقه سوختگی پوست بهعلت نور آفتاب را در ذهن دارد در ریسک بالای ابتلا به سرطان پوست خواهد بود.» بررسی سایتهای هواشناسی و ماهوارهای از اول مرداد تا 13مرداد امسال نشان میدهد که میزان اشعه UV بهصورت متغیر 9 تا 10(در یک بازه زمانی 4ساعته؛ 10تا 14) بوده است، اما با وجود تغییر نکردن این عدد در روزهای پایانی هفته گذشته (11تا 13مرداد)، مدت زمان تابش آن دوبرابر (9تا 16) شده بود.
همچنین بخوانید