دوگانه نگاه جهادی و نگاه ستادی، وجه قابل توجه فیلم «احمد» است
مدیرگروه جهادی محمد رسولالله گفت: در فیلم سعی شده تصویری دقیق از دوگانه نگاه جهادی و نگاه ستادی تصویر شود. اشتباه بزرگ این است، فکر کنیم نگاه جهادی یعنی کار بدون برنامهریزی در صورتی که یعنی کار دقیق و با برنامه با این تفاوت که تک بعدی نیست.
سومین روز محفل سینمایی آرمان، همزمان با چهل و دومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر، عصر دوشنبه 15 بهمن ماه در سالن بصیرت مجموعه سیزده آبان برگزار شد. در این نشست که بعد از نمایش فیلم "احمد" با محوریت شهید احمد کاظمی برگزار شد، سید سجاد شبانکاره مدیر گروه جهادی محمد رسول الله که با سابقه بیش از 17 سال فعالیت جهادی، به تحلیل و گفتگو پیرامون این فیلم و نگاه جهادی پرداخت.
سید سجاد شبانکاره، گفت: در این فیلم سعی شده تصویری دقیق از دوگانه نگاه جهادی و نگاه ستادی تصویر شود. اشتباه بزرگ این است که فکر کنیم نگاه جهادی یعنی کار بدون برنامه ریزی در صورتی که نگاه جهادی یعنی کار دقیق و با برنامه ولی با این تفاوت که تک بعدی به موضوعات نگاه نمی شود.
شبانکاره گفت: در نگاه و تفکر جهادی، انسان موجود تک بعدی نیست. از منظر نگاه جهادی، انسان اگر دست به خود سازی بزند می تواند حتی بر اشیاء هم اثر گذار باشد. انسان جهادگر، روح بزرگی دارد و کمبودها، خللی در کار او ایجاد نمی کند. از سویی نیروی جهادگر حتی اگر بر مسند ستادی و سازمانی هم بنشیند باز این نگاه را از دست نمی دهد.
روز پنجم جشنواره فیلم فجر با یک تماشاگر ویژه / پرده سبزی که برای مسعود جعفریجوزانی دردسر شدوی در ادامه افزود: در فیلم احمد سعی شده این نگاه جهادی که روحیه بسیاری از فرماندهان دوران دفاع مقدس بود در دل یک واقعه حقیقی تصویر شود. حقیقتاً حاج احمد کاظمی نمونه بسیار خوبی از این نگاه در دوران نزدیکتر به ما است.
سید سجاد شبانکاره در پایان گفت: ای کاش در این فیلم به یکی از فاکتورهای فعالیتهای جهادی که توجه خاص به استفاده از ظرفیت مردمی است بهتر و بیشتر اشاره میشد. توجه به ویژگی های بومی هر منطقه و استفاده از ظرفیت مردمی، نقطه عطف مهمی در نگاه جهادی است. نگاه جهادی، دشمن اصلی رخوت و سستی و نگاه معیشت طلب و رویکرد های منفعلانه است
گفتنی است، دومین دوره محفل اندیشه آرمان با محوریت فیلم های جشنواره فجر تا تاریخ 22 بهمن در سالن بصیرت مجتمع فرهنگی سیزده آبان برگزار میشود.