چهارشنبه 7 آذر 1403

دیدار و گفتگوی مکرون و نتانیاهو / ایران محور گفتگوها

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
دیدار و گفتگوی مکرون و نتانیاهو / ایران محور گفتگوها

ماکرون در دیدار با نتانیاهو، ادعای عجله ایران در برنامه هسته‌ای خود را مطرح کرده و گفته است که پاریس رفتر عجولانه ایران در زمینه هسته‌ای را محکوم می‌کند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در جریان دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به طرح برخی ادعاها درباره ایران پرادخت.

در این ارتباط رویترز گزارش داده است که ماکرون در این دیدار با حضور نتانیاهو، ادعای عجله ایران در برنامه هسته‌ای خود را مطرح کرده و گفته است که پاریس رفتر عجولانه ایران در زمینه هسته‌ای را محکوم می‌کند.

رئیس جمهور فرانسه در دیدار با نتانیاهو به موضوع فلسطین نیز اشار کرده و ضمن اعلام نگرانی پاریس از وضعیت کنونی در سرزمین‌های فلسطینی، گفته است که پاریس مخالف ادامه سیاست شهرک سازی در کرانه باختری است.

پیش از این اعلام شده بود که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی همراه همسرش ساره وارد فرانسه شد و با امانوئل مکرون رئیس جمهور این کشور دیدار کرد.

دیدار نتانیاهو با ماکرون در پاریس نخستین سفر خارجی نتانیاهو به خارج از زمان بازگشت دوباره او به قدرت است. پیشتر برخی منابع هدف از سفر نتانیاهو به فرانسه را انجام لابی‌های ضدایرانی عنوان کرده بودند.

همچنین پیش از این، بنیامین نتانیاهوگفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان به اقدامات خراب‌کارانه این رژیم با هدف توقف برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران اعتراف کرده بود. او با بیان اینکه این رژیم «اقداماتی علیه توسعه تسلیحاتی خاصی انجام داده» افزود: من هرگز درباره عملیات‌های ویژه صحبت نمی‌کنم. هر موقع انفجارهایی در غرب آسیا رخ می‌دهد، اسرائیل را مسئول آن می‌دانند، بعضی وقت‌ها کار ماست و بعضی مواقع هم نه.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که خود یکی از دارندگان تسلیحات اتمی است و تاکنون به هیچ سازمان منع اشاعه و کنترل برنامه هسته‌ای نپیوسته مدعی شد: فکر می‌کنم تنها راهی که بتوان مانع دست‌یابی ایران به تسلیحات هسته‌ای شد یا آن را متوقف کرد، ترکیبی از تحریم‌های فلج‌کننده به همراه تهدید نظامی معتبر است.

رژیم صهیونیستی در حالی به دنبال جوسازی علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای است که مقامات ارشد کشورمان بارها تأکید کردند تولید و نگهداری تسلیحات هسته‌ای هیچ‌گاه جزئی از برنامه دفاعی ایران نبوده و بر اساس آموزه‌های دینی و شرایط موجود، نیازی به این نوع تسلیحات ندارد.

ایران در راستای نشان‌دادن حُس‌نیت خود به «افکار عمومی جهان» در پیشبرد برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای و رفع تحریم‌های ظالمانه، در سال 1394 توافق هسته‌ای با کشورهای گروه 5+1 امضاء کرد که به اعتراف مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مقامات آمریکایی و غربی، برنامه هسته‌ای ایران از سال 94 تا کنون تحت شدیدترین بازرسی‌های آژانس بین‌المللی قرار گرفته است.

آژانس بین‌المللی در دست‌کم 15 گزارش فصلی خود به صلح‌آمیزبودن برنامه هسته‌ای ایران اذعان کرد. آمریکا در اردیبهشت 97 در اقدامی یک‌جانبه و غیرقانونی از برجام خارج شد و ایران نیز پس از یک سال «صبر راهبردی» و بی‌عملی طرف‌های غربی در جبران خسارت‌های اقتصادی ایران با خروج واشنگتن از برجام، بخشی از تعهدات برجامی خود را تعلیق کرد.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.