یک‌شنبه 4 آذر 1403

ذخائر اورانیوم غنی‌شده ایران به 10 برابر میزان مجاز در برجام رسیده است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
ذخائر اورانیوم غنی‌شده ایران به 10 برابر میزان مجاز در برجام رسیده است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جدیدترین گزارش خود که امروز جمعه در اختیار اعضای شورای حکام قرار گرفته تأیید کرده که میزان ذخائر اورانیوم غنی‌شده ایران افزایش یافته است.

در گزارش آژانس تصریح شده میزان این ذخائر در حال 2015 کیلوگرم است که نسبت به گزارش فصلی قبل این نهاد بین‌المللی 534 کیلوگرم افزایش یافته است.

در این گزارش تصریح شده میزان ذخائر آب سنگین ایران به کمتر از 130 تن که میزان ذخائر مجاز برای این مواد ذیل توافق هسته‌ای برجام است. بدین‌ترتیب میزان ذخائر آب سنگین ایران برای اولین بار بعد از اعلام کاهش تعهدات این کشور به مفاد توافق هسته‌ای در محدوده مجاز در برجام قرار گرفته است.

طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آژانس اتمی همچنین گفته میزان ذخائر اورانیوم غنی‌شده ایران به بیش از 10 برابر میزان مجاز در برجام رسیده است.

مسئله دیگر در گزارش این نهاد بین‌المللی، اجازه ایران برای دسترسی به 2 سایت است. آژانس اتمی در گزارش امروز مدعی شده ایران اجازه دسترسی به یکی از این دو سایت برای نمونه‌برداری‌های محیطی را داده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شده بازرس‌های این سازمان طی روز‌های آینده در ماه سپتامبر و در تاریخی که بر سر آن با ایران توافق حاصل شده، از سایت دیگر هم دیدن کرده و نمونه‌برداری انجام خواهند داد.

«کاظم غریب آبادی»، سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین المللی در وین امروز (جمعه) با اشاره به انتشار گزارش مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در رابطه با موافقتنامه پادمان ان پی تی با جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: «این گزارش از دو بعد دارای اهمیت و قابل ارزیابی است، از لحاظ شکلی، این گزارش به تحولات و پیشرفت‌های روابط و همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و آژانس طی سه ماه گذشته می‌پردازد و حاکی از تعامل سازنده و محتوایی دو طرف در این مدت برای رسیدن به یک فهم مشترک و یافتن راه حلی برای مسائل مطرح می‌باشد. از لحاظ محتوایی نیز این گزارش صریحا با ترسیم تصویری روشن از وضعیت کنونی همکاری ها، دورنمای مثبت و سازنده‌ای را در روابط بین ایران و آژانس ترسیم می‌کند که انتظار می‌رود مورد استقبال اکثریت قاطع کشور‌های عضو آژانس و شورای حکام واقع شود.»