پنج‌شنبه 18 بهمن 1403

رئیس سازمان سینمایی: با یک خبر نادرست به‌دنبال دوقطبی‌سازی‌اند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رئیس سازمان سینمایی: با یک خبر نادرست به‌دنبال دوقطبی‌سازی‌اند

تهران - ایرنا - رئیس سازمان سینمایی در واکنش به بیانیه خانه سینما، نوشت: با خبری نادرست به‌دنبال ایجاد نگرانی صنفی و دوقطبی‌سازی‌اند.

پس از انتشار نامه خانه سینما خطاب به رئیس سازمان سینمایی درباره جلسه شواری صنفی نمایش حسین انتظامی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نسبت به این نامه واکنش نشان داد.

وی در صفحه شخصی خود نوشت: شورای صنفی نمایش قرار نیست در جایی غیر خانه سینما تشکیل شود. با یک خبر نادرست به‌دنبال ایجاد نگرانی صنفی و دوقطبی‌سازی‌اند. دولت متوجه اعتبار نهادهای مدنی هست. من هم که خاستگاه صنفی دارم، در پاسداری از این سیاست دولت جدی‌ترم چراکه قدر و قدرت نهادهای مدنی را می‌دانم.

به گزارش ایرنا، پس از برگزاری نخستین جلسه شواری صنفی نمایش و معرفی شورای جدید و سرگروه های سینمایی خانه سینما به این انتخاب ها با انتشار یادداشتی واکنش نشان داد و در ادامه در نامه‌ای خطاب به رییس سازمان سینمایی با بیان اینکه «شیوه غیر مرسوم و حتی غیرطبیعی معرفی شورای صنفی جدید به هیچ وجه مورد تائید خانه سینما، تهیه کنندگان و کارگردانان نیست» خواستار توقف فوری این روند شد و هشدار داد که در غیر اینصورت دور جدیدی از کشمکش‌ها آغاز می‌شود.

در بخشی از نامه خانه سینما آمده است: در شرایطی که همه توان سینمای ایران می‌بایست در مسیر عبور از بحران اجتماعی - اقتصادی ناشی از دوران کرونا تجمیع شود، وقایع رخ داده پیرامون دوره جدید شورای صنفی نمایش به انباشت افزون‌تر معضلات منجر می‌شود. مجموعه پیامدها در دوران تغییرات پی در پی، فنآوری‌های نوین، کیفیت بازار، سیستم‌های آموزشی، فرصت‌های در اختیار همگان، تغییر کارکرد ابزار، سرمایه و محل عرضه، همه ما را وادار می‌کند، در معنای فعالیتی خود تجدید نظر کنیم. در چنین شرایطی کدام عقل سلیمی تشدید تقابل با نهاد صنفی را جایگزین تعامل سازنده برای فردای بهتر سینمای جمهوری اسلامی ایران کرده است؟

در بخش دیگری از نامه خانه سینما آمده است: مشی صواب آن است دولت و سازمان سینمایی اگر توان رفع کل مضایق را ندارند، زخمی بر این پیکره گرفتار وارد نسازند. روشن است که شورای صنفی نمایش در سال جاری و پس از بازگشایی نیازمند حداکثر عقلانیت، تدبیر و تمشیت امور است و این میسر نمی‌شود مگر آنکه هم از جهت سازوکار اجرایی، این شورا واقعا منتخب اصناف و اصناف نیز مقید به معرفی نمایندگانی باشند که برای معضلات پساکرونا طرح و برنامه داشته باشند.

در بخش پایانی نامه خانه سینما آمده است: شیوه غیر مرسوم و حتی غیر طبیعی معرفی شورای صنفی جدید به هیچ وجه مورد تائید خانه سینما، تهیه کنندگان و کارگردانان نمی‌باشد. لذا از جنابعالی تقاضا داریم عاجلا این روند متوقف گردد و نمایندگان مرسوم و ذی مدخل با نظارت عالیه خانه سینما معرفی شوند. در غیر اینصورت هشدار جدی، روشن و صریح خانه سینما این است که بیم آن می‌رود در شرایطی که حداکثر آرامش در این روزها و ماههای آتی نیاز مبرم جامعه سینمایی است دور جدیدی از کشمکش‌های بی حاصل شروع شود که متضرر اصلی آن سینمای کشور است. بدیهی است خانه سینما بنابر وظیفه ذاتی و قانونی خود ملزم به صیانت از اصناف ذینفع (انجمن سینماداران، انجمن صنفی پخش کنندگان، شورای عالی تهیه کنندگان و انجمن صنفی کارگردانان) خواهد بود. و از هر اقدامی در تثبیت آرامش و دفاع از اصناف عضو خود دریغ نخواهد کرد.

*س_برچسب‌ها_س*