جمعه 9 آذر 1403

رئیس کمیته انضباطی: چطور زیر یک هفته می‌شود رای داد؟!

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
رئیس کمیته انضباطی: چطور زیر یک هفته می‌شود رای داد؟!

سه‌شنبه هفته گذشته گزارش ارسال شد و ما چهارشنبه ابلاغیه‌هایش را ارسال کردیم و پنجشنبه و جمعه هم که تعطیل بود

رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال پاسخ ادعای استقلال در مورد رسیدگی دیرهنگام به پرونده تخلفات پرسپولیس در بازی نقش جهان اصفهان را داد.

به گزارش تابناک ورزشی، ابوالفضل حسن‌زاده در گفت‌وگو با برنامه زنده شبکه سه اظهار داشت: شناسایی یک نفر در بازی سپاهان - پرسپولیس چند روز زمان برده است، ولی همه انتظار دارند که ما ظرف 24 ساعت تصمیم‌گیری کنیم و حکم بدهیم. این بی‌انصافی است که علیه کمیته انضباطی هجمه ایجاد کردند. ما در این مدت اهل صحبت و مصاحبه نبودیم. اینقدر در این مدت به ما هجمه وارد شد که تصمیم گرفتیم صحبت کنیم و از کمیته انضباطی و فدراسیون دفاع کنیم.

وی درباره اینکه چرا رأی بازی پرسپولیس و سپاهان پس از دربی اعلام شد، تصریح کرد: مقررات انضباطی تکلیف را برای همه ما مشخص کرده است. خواهش می‌کنم همه باشگاه‌ها مقررات انضباطی را که 120 ماده است، یک مطالعه کلی داشته باشند. روال کار این است که بعد از هر مسابقه گزارشی از سمت داور بازی و ناظر مسابقه به کمیته انضباطی ارسال می‌شود. بسته به اینکه بازی در کجا باشد و میزان تخلفات چقدر باشد این کار طول می‌کشد. الان ببینید یک نفر در بین 50، 60 نفر در کنار زمین ورزشگاه نقش جهان حضور پیدا کرده است. چقدر زمان صرف شده است تا آن شخص شناسایی شود؟ حتما باید گزارش مقامات رسمی مسابقه به کمیته انضباطی ارسال شود.

بعدازظهر روز سه‌شنبه هفته گذشته گزارش ارسال شد و ما چهارشنبه ابلاغیه‌هایش را ارسال کردیم و پنجشنبه و جمعه هم که تعطیل بود. ما دو نفر را تشخیص دادیم که حتما در کمیته انضباطی حاضر باشند. مدیران محترم هر دو باشگاه آقایان ساکت و سمیعی را خواسته‌ایم که روز سه‌شنبه ساعت 15 بعدازظهر حضور داشته باشند و ببینیم داستان بازی سپاهان - پرسپولیس چیست تا در حد توان جمع کنیم.

رئیس کمیته انضباطی در مورد اینکه چرا قبل از دربی به اتفاقات بازی سپاهان - پرسپولیس رسیدگی نشد، تصریح کرد: ما هیچ جای مقررات انضباطی چنین بایدی نداریم که چه زمانی رأی صادر کنیم. ما باید حق دفاع به باشگاه‌ها بدهیم و باید ابلاغ کنیم و گزارش را به بازیکن و باشگاه ارسال کنیم. ما کوتاه‌ترین زمان را اعلام کردیم و همین زمان 48 ساعت را باشگاه گفته‌اند نمی‌توانند از خودشان دفاع کنند. هیچ پرونده‌ای کمتر از یک هفته به رأی ختم نمی‌شود. از اول فروردین ماه تا امروز 294 گزارش و شکایت در کمیته انضباطی مطرح شده که 202 مورد منتهی به رأی شده است.

حسن‌زاده ادامه داد: دستور موقت اجبار نیست و عدالت از نظر همه متفاوت است. باید ببینیم چه کسی را باید دستور موقت می‌دادیم و جلوی بازی‌اش را می‌گرفتیم. بعد از بازی و در حال رفتن به رختکن اتفاقاتی افتاد و البته گزارشاتی که آمده درگیری نبوده است و با کمک نیروی انتظامی و حراست و... ختم به خیر شده است. جا دارد که از کریم باقری تشکر کنیم که در کنار نیروی انتظامی کمک کرده است. البته فرزاد مجیدی هم در دربی حضور داشت و کمک کرد. شاید اگر تماشاگر در ورزشگاه بود اتفاقات بدتری می‌افتاد. صدور دستور موقت جا دارد. بنا بر مصلحت‌هایی که در ماده 100 پیش‌بینی شده است و رفتار یک بازیکن که شدت و حدت آن زیاد است و یا اگر تشخیص داده شود اگر محروم نشود جو متشنج خواهد شد و ممکن است رفتار بدتری اتفاق بیفتد کمیته انضباطی دستور موقت صادر می‌کند.

وی درباره زمان رسیدگی به اتفاقات دربی گفت: قرار بود جلسه رسیدگی به اتفاقات دربی روز دوشنبه برگزار شود، اما با توجه به اینکه پرسپولیس و استقلال در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه بازی دارند، به روز پنجشنبه موکول شد و رسیدگی خواهد شد.

رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: امروز جلسه‌ای در فدراسیون داشتیم و کمیته‌ای تشکیل شد که قرار است همه بازی‌ها را رصد کند. یک بحث دیگری هم که داریم این است که دوستان مصاحبه می‌کنند که در بازی‌ها چه اتفاقاتی افتاد. باید بگویم که ما براساس حرف نمی‌توانیم تصمیم بگیریم. مستندات اگر وجود داشته باشد حتما در کمیته‌های انضباطی و اخلاق رسیدگی می‌کنیم. اگر حرفی زده می‌شود باید مدارک و مستندات باشد تا رسیدگی شود. فوتبال ما روزهای خوبی را ندارد. ما مقدماتی جام جهانی را در پیش داریم. همکاران ما در فدراسیون در فشار هستند و اگر کمکی به بهبودی اوضاع نمی‌کنیم نباید باری هم اضافه کنیم. این بیانیه‌دادن‌ها و شکایت‌ها و فضای مجازی فقط جو فوتبال ما را متشنج می‌کند.

20 ثانیه به پایان بازی دربی درگیری پیش آمد، اگر نیمکت استقلال می‌گوید چرا رسیدگی نمی‌شود، چرا این عزیزان خودشان وارد زمین می‌شوند؟ باید ببینیم چه کسی شروع‌کننده این اتفاقات بوده است. این مسائل در کمیته انضباطی رسیدگی می‌شود و خواهش می‌کنم که با هواداران منصفانه صحبت کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: تخلفاتی را که جلوی تلویزیون انجام می‌شود، مردم می‌بینند. کمیته انضباطی بررسی می‌کند که چرا تعداد زیادی در ورزشگاه حضور داشتند و ما هم بررسی خواهیم کرد. هر باشگاهی که میزبان است مسئولیت این اتفاقات برعهده میزبان است. متأسفانه در اکثر موارد باشگاه‌ها محکوم می‌شوند، ولی دوباره این مسائل تکرار می‌شود. لازم شده است که با مدیران عامل هر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس صحبت و به این مسائل رسیدگی کنیم. چطور این اتفاق می‌افتد که این تعداد افراد به ورزشگاه می‌روند و کسی نمی‌داند که از کجا آمده‌اند؟! یکی از تخلفات باشگاه پرسپولیس همین نقض پروتکل‌های بهداشتی است که این تعداد تماشاگر در ورزشگاه حضور پیدا کردند.

حسن‌زاده در پایان گفت: در مدیریت جدید فدراسیون این اراده را می‌بینیم که علاوه بر برخورد، پیشگیری هم صورت بگیرد. یک جلسه‌ای با مدیران باشگاه‌ها داریم تا شاهد کاهش این تخلفات باشیم و آسیب‌شناسی کنیم که چرا این همه در فوتبال ما بدرفتاری دیده می‌شود. باید همه کمک کنیم. ما استعدادهای خوبی در مملکت داریم و یکی از مهمترین اهداف کمیته‌های انضباطی و اخلاق، صیانت از اخلاق در فوتبال است. ما وظیفه داریم که از بازیکن هر تیم حمایت کنیم و فضا را طوری آماده کنیم که شاهد بدرفتاری نباشیم. باشگاه‌ها خیلی نقش دارند و خواهش می‌کنیم که در جلسات شرکت کنند و شاهد این مسائل نباشیم. اگر 20 ثانیه پایانی بازی دربی و اتفاقات آخر بازی پرسپولیس و سپاهان را کنار بگذاریم جزو بهترین بازی‌های این تیم‌ها بوده است و امیدوارم که دیگر چنین مشکلاتی را شاهد نباشیم.