راستهای افراطی غرب و تکفیریهای خاورمیانه به هم رسیدهاند
تهران - ایرنا - پیشتر ها هر چند سال یکبار جریانی بین المللی، حرکت های اسلام ستیزانه را در سطح رسانه ها، ساماندهی و هدایت می کرد که نتیجه آن واکنشهایی از سوی مسلمانان بود، اما حالا این تحریکات با فاصله زمانی کوتاه تر انجام می شود.
شارلی ابدو کانون اسلام ستیزی در غرب
سوالی که با هربار حرکت اسلام ستیزانه بر ذهن مخاطبان مسلمان نقش می بندد، این است که چرا این حرکت های اسلام ستیز بویژه در کشورهای غربی در حال گسترش است؟ از کجا نشات می گیرند و پشت آن چه جریان هایی پنهان هستند؟
نشریه شارلی ابدو از جمله کانون های این حرکت های اسلام ستیزانه در سال های اخیر بوده است که امسال برای تحریک دوباره مسلمانان اقدام به انتشار کاریکاتورهای موهن از پیامبر اکرم (ص) کرده است؛ این مجله ظاهرا فکاهی در تازه ترین شماره اش کاریکاتور موهن ژان کابو از پیامبر گرامی اسلام را نیز بازنشر کرده است.
مروری بر عملکرد این جریان اسلام ستیز غربی نشان میدهد که هدف اصلی آن تحریک جوامع اسلامی و واداشتن مسلمانان به بروز رفتارهای خشونت آمیز است.
به نظر میرسد بخشی از این تحریکات، جهت بهره برداری های سیاسی در داخل و بخشی از آن در چارچوب افراط گرایی و بخشی نیز با پشتوانه گرایش های نژادپرستانه است.
پاسکاری جریان های افراطی
در جریان نبردهای سخت در برابر گروه تروریستی تکفیری داعش در عراق و سوریه طی یک دهه گذشته که اتفاقا کشورهای غربی تا جای ممکن از تروریست ها و تکفیری ها و نیز کشورهای حامی تروریسم، دفاع و حمایت کرده بودند، جریان اسلام هراسانه غربی براه افتاد، آن هم در پناه شعار آزادی بیان! اولی به نام اسلام به ستیز با اسلام وارد شد و دومی با استناد به رفتارهای وحشیانه گروه اول، بهانه لازم را در اختیار داشت.
گریت ویلدرز سیاستمدار افراطی و نماینده پارلمان هلند، اوایل تیر 94 که جنگ علیه داعش در عراق و سوریه به اوج رسیده بود، کاریکاتوری موهن از حضرت محمد (ص) را از تلویزیون دولتی این کشور پخش کرد. او در شبکه "ان او اس" 10 کاریکاتور موهن را در حدود 2 دقیقه به نمایش گذاشت.
وی در همان برنامه، حمله به محل برپایی یک مسابقه کاریکاتور در اوایل ماه مه همین سال را در تگزاس امریکا مورد اشاره قرار داد و مدعی شد که هدفش از پخش این کاریکاتور ها دفاع از آزادی بیان است.
این در حالی است که همان زمان سخنگویان تشکلهای اسلامی در هلند این اقدام ویلدرز را با هدف تحریک مسلمانان خواندند. ماجرا آنقدر واضح و آشکار بود که برای درک موضوع نیازی به توجیهات دیده نمی شد.
در مردادماه سال 94 دوباره راست های افراطی در اروپا دست به کار شدند و تدارک نمایشگاهی از کاریکاتورهای موهن را در دستور کار قرار دادند. این حرکت مانند یک چاقوی دو لبه بود، به طوری که با لغو آن توسط سازمان دهندگانش القا کردند که لغو نمایشگاه به خاطر حملات و احتمال کشته شدن شهروندان بوده است. جالب اینجاست که قرار بود همین آقای گریت ویلدرز سیاستمدار دست راستی و افراطی هلند در برنامه آنان سخنرانی کند.
داعش، اواخر آبان سال 94 دست به عملیات تروریستی در پاریس زد که در جریان آن 129 نفر کشته شدند با این حال نشریه شارلی ابدو بازهم دست از تحریک و بهانه سازی برای جریان های تندرو در منطقه برنداشت؛ انگار توپ را برای شوت زدن تکفیریها، در زمین آنان کاشته بودند.
شارلی ابدو نه تنها حضور شهروندان فرانسوی و اروپایی را در صفوف داعش در سوریه و عراق نادیده گرفت و بدون اشاره به حمایت غربی ها از دولت های حامی تروریسم، کاریکاتوری را منتشر کرد که در آن پاریسی ها را نشان می داد که در برابر حملات مسلحانه مسلمانان شامپاین می نوشند و جشن می گیرند.
جریان تندرو و افراطی غرب در ادامه پروژه تحریک مسلمانان، در زمستان همین سال، فیلم 120 دقیقه ای نیکولای باسیل را که سال 2012 اکران شده بود این بار در شبکه های اجتماعی به گردش درآورد، فیلمی که با انتساب خشونت به مسلمانان، اصل وحی را نیز هدف گرفته بود.
سال 95 "ارنت فن دام" کاریکاتوریست هلندی با کاریکاتوری با عنوان "یورو 2016 زیر سایه تروریسم" هم به پروژه اسلام ستیزی پیوست. آن هم در شرایطی که پاریس به دلیل حملات 2015 داعش مسابقات یورو 2016 را تحت تدابیر شدید آغاز کرده بود.
در ادامه جریان اسلام ستیزی، "اینگر استوگبرگ" وزیر مهاجرت وقت دانمارک هم سال 1396 یک کاریکاتور قدیمی را مربوط به سال 2006 از "جیلاندز پوتسن" در صفحه فیس بوکش منتشر کرد. او به همین بهانه، از روند اهانت به مسلمانان حمایت کرد.
سال 97 هم وایلدرز دوباره خبرساز شد. او یک فراخوان کاریکاتوری مجدد داد و خواستار عرضه آثار کاریکاتوریست های کشور های مختلف در ارتباط با مسلمانان شد.
اما بعدا این فراخوان لغو شد، آنها سعی کردند اینگونه القا کنند که لغو برنامه آقای وایلدرز به خاطر ترس از انتقام مسلمانان بوده است.
این نماینده پارلمان هلند زمستان سال گذشته دوباره برنامه فراخوانش را رسانه ای کرد تا برنامه ای را که سال 97 لغو شده بود، سال 98 عملیاتی کند و باردیگر به آتش زیر خاکستر اسلام ستیزی بدمد.
البته از سال 93 تلاشهای زیادی در فرانسه دانمارک و برخی کشورهای دیگر اروپایی صورت گرفت تا آثار موهن اسلام ستیزان غربی، در کتب درسی نیز گنجانده شود.
در خصوص تحریکات و تحرکات اسلام ستیزانه در غرب ذکر چند نکته هم ضروری است؛
اول اینکه این جریان اسلام ستیزی در حالی طی این سال ها اوج گرفته است که دولت های غربی از حامیان تروریسم رسما حمایت کرده اند؛ از فروش سلاح به عربستان به عنوان اصلی ترین حامی گروه های تروریستی و تکفیری و کانون انتشار فتاوای خشونت و قتل و کشتار و بردگی زنان تا بمباران کودکان و زنان یمنی!
دوم اینکه، این جریان ها هیچ مخالفتی با حمایت های بی دریغ دولت هایشان از کانون های اصلی تروریسم و افراط گرایان در منطقه خاورمیانه نداشته اند.
در این ماجرا این که دو سوی معادله (گروه های تکفیری در خاورمیانه و راست های افراطی در اروپا) هربار برای یکدیگر بهانه و مستمسک تراشیده اند.
و در نهایت، دولت های غربی نیز نسبت به تحرکات و تحریکات اسلام ستیزانه اساسا واکنش سلبی نداشته اند و حتی در حد تذکر!
اهداف راست گرایان غربی را در برنامه های اسلام ستیزانه را می توان طبق فهرست زیر مرور کرد؛
1 - تحریک مسلمانان به واکنش های تند و خشونت آمیز
2- بالا بردن روحیه مسلمان ستیزی در کشورهای اروپایی
3- دنبال کردن اهداف سیاسی با محوریت جلب آرای تندروهای دست راستی
5- بسترسازی برای احساسات ضد اسلامی در مسیحیان اروپایی
6- شعله ور ساختن احساسات نژادپرستانه در نسل جوان اروپایی
7- آماده کردن جوامع اروپایی برای برخوردهای خونین با مسلمانان
دست آخر اینکه، در اجرای پروژه اسلام ستیزی، گروه های تکفیری، تروریستی مانند القاعده و داعش و النصره، نقش بزرگ و مهمی به عهده دارند و یک پای آن نیز دولت های حامی تروریسم در منطقه هستند که عملا با راست های افراطی در غرب روابط حسنه ای دارند.
در این میان دوستی و رابطه خوب رژیم صهیونیستی با دولت های حامی تروریسم و دشمنی این رژیم با جریان مقاومت در منطقه می ماند که برای درک ارتباط آن با جریان اسلام ستیز در غرب، زحمت زیادی لازم نیست.
*س_برچسبها_س*