یک‌شنبه 4 آذر 1403

رالی صعودی در بازار ارزهای دیجیتال / آینده چه خواهد شد؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
رالی صعودی در بازار ارزهای دیجیتال / آینده چه خواهد شد؟

رمز ارزهای بسیاری در دنیا وجود دارند که هرکدام ارزش خاص خود را داشته وقیمت گذاری می شوند.

نگهداری و حفظ ارزهای دیجیتال، یکی از مهم ترین نکاتی است که باید توجه ویژه ای به آن داشت تا شخص دارنده این ارزها دچار ضرر نشود.

با ورود به رالی صعودی بعدی در بازار ارزهای دیجیتال، معامله‌گران، سرمایه‌گذاران و پروژه‌های رمزارزی باید مراقب صرافی‌های غیرقابل اعتماد، پروتکل‌های غیرمتمرکز مالی (DeFi) ناامن و کلاهبرداری‌های فیشینگ باشند.

طبق داده‌های شرکت PeckShield، هکرها 30 حمله را در ژانویه 2024 انجام دادند و بیش از 182.5 میلیون دلار دارایی دیجیتال را به سرقت بردند. این آمار نسبت به ژانویه 2023، 771 درصد افزایش و نسبت به ماه دسامبر همان سال تقریباً 84 درصد افزایش یافته است.

اریک ژاردین (Eric Jardine)، سرپرست تحقیقات جرایم سایبری در شرکت Chainanalysis، در اظهارات خود بیان کرد که متن باز بودن پروژه‌های رمزارزی، به طور همزمان فرصت‌ها و تهدیدهایی را ایجاد می‌کند و کاربران باید قبل از تعامل در این فضا، موارد امنیتی مهم را مورد بررسی قرار دهند.

ضرورت آموزش و بررسی

در سال 2023، بیش از 324 هزار کاربر رمزارز قربانی کلاهبرداری‌های فیشینگ شدند و حدود 295 میلیون دلار دارایی به سرقت رفت.

شایان ذکر است که بیشتر کلاهبرداری‌ها از طریق شبکه‌های اجتماعی گسترش پیدا می‌کنند. به همین دلیل، کاربران باید قبل از هر تراکنش، صحت URL وبسایت را از چند منبع بررسی کنند و قبل از امضای معامله، درک صحیحی از عملکرد قرارداد هوشمند داشته باشند.

انتخاب صرافی متمرکز امن

صرافی‌های متمرکز (CEX) باید مجوزهای لازم را داشته باشند و امنیت بالایی را برای محافظت از اطلاعات و دارایی‌های کاربران ارائه دهند. آنها همچنین باید به طور دوره‌ای، مدارک اثبات ذخایر خود را منتشر کنند و از نظر کارمزد و پشتیبانی مشتریان، شفاف و پاسخگو باشند.

محافظت از کلیدهای خصوصی

حفاظت از کلیدهای خصوصی برای جلوگیری از سرقت دارایی کاربران بسیار مهم است. بسیاری از حملات سایبری از طریق کلیدهای خصوصی اتفاق افتاده است.

در همین راستا، برخی از شرکت‌ها محصولاتی را ارائه می‌دهند که می‌توانند در مواجهه با حملات سایبری، به کاربران هشدار داده و با مشتریانی که ممکن است در معرض خطر باشند، ارتباط برقرار کنند.

در سال‌های اخیر احتمالاً همگی عبارت ارزهای دیجیتال را شنیده‌اند و عده زیادی هم به آن علاقه‌مند شده‌اند. با روی کار آمدن پول دیجیتال غیرمتمرکزی مانند بیت کوین، بحث‌های زیادی درباره ارز دیجیتال و بلاک چین شکل گرفت و با ظهور ارز دیجیتال اتریوم، این گفتگوها داغ‌تر شد. اما واقعاً ارز اتریوم چیست و چرا علاوه‌بر بیت کوین، بسیاری علاقه‌مند به خرید اتریوم هستند؟

اتریوم از نظر فنی فقط یک ارز دیجیتال نیست، بلکه شبکه کامپیوتری غیرمتمرکزی است که توسط کوین دیجیتالی به نام اتر (ETH) قدرت می‌گیرد. اتر به جای این‌که جایگزینی برای دلار، یورو یا پوند باشد، کاربردهای فراوان دیگری هم دارد.

امروزه واسطه‌ها همه جا هستند. در پشت صحنه، آن‌ها به ما کمک می‌کنند تا انواع فعالیت‌های دیجیتالی را انجام دهیم. برای مثال جی میل به ما کمک می‌کند تا ایمیل ارسال کنیم. این بدان معناست که داده‌های شخصی و اطلاعات مالی ما تا حد زیادی در رایانه‌های دیگران - در سرویس‌های ابری و سرورهای متعلق به شرکت‌هایی مانند گوگل - ذخیره می‌شوند. حتی این مقاله بیت پین نیز بر روی سروری که کنترل آن در اختیار شخص ثالثی است، ذخیره می‌شود. بنا به ادعای طرفداران تمرکززدایی، این ساختار می‌تواند مشکل‌ساز باشد؛ چرا که کاربران کنترل مستقیم کمتری بر روی اطلاعات و داده‌های خود دارند و فرصت‌هایی برای اعمال سانسور ایجاد می‌شود.