پنج‌شنبه 18 بهمن 1403

رالی گرانی؛ قیمت خودرو ترمز برید / توسعه تولید داخل؛ شاه کلید رفع مشکلات بازار خودرو

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
رالی گرانی؛ قیمت خودرو ترمز برید / توسعه تولید داخل؛ شاه کلید رفع مشکلات بازار خودرو

گرانی و افزایش افسار گسیخته قیمت خودرو مدت‌هاست صدای مردم را درآورده است؛ وضعیتی که طبق گفته کارشناسان اقتصادی تنها راه پایان دادن به آن توسعه تولید داخل و خلق کارخانه‌ها و بنگاه‌های جدید تولید است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ مدت هاست قیمت خودرو سوار بر آسانسور گرانی شده، وضعیتی که نتیجه مدیریت ضعیف اقتصادی در دولت قبل و انحصاری بودن تولید این محصول است، شرایطی که همچنان گلایه مردم را به همراه دارد.

متاسفانه در حالی شاهد این ماجرا هستیم که طبق گفته مردم، نه تنها صنعت خودروسازی از لحاظ کیفیت قطعات شرایط مناسبی ندارد، بلکه خودروهای موجود با اندکی تغییر با نامی جدید در بازار عرضه می شود و در نهایت محصولات تولیدی نیز با قیمت های بسیار گزاف به دست مردم می رسد. اما این شرایط را در حالی مشاهده می کنیم که ایران اسلامی طی سال هایی که رهبر معظم انقلاب بر تولید داخل و جهش تولید تاکید ویژه ای داشتند در بسیاری از کالاها به خودکفایی رسیده و توانسته مشکلات را رفع کند، بنابراین بدون تردید با ارتقای تولید داخل می توان به مشکلات این بازار نیز پایان داد. ضرورت خلق کارخانه ها و بنگاه های جدید عبدالمجید شیخی، کارشناس مسائل اقتصادی در این باره به خبرنگار ما گفت: طرح های پیش فروش خودرو که هر از گاهی شاهد آن هستیم، مشوق افزایش تقاضاست و می تواند گرانی را تعدیل ببخشد، با شرطی کردن بازار به پیش فروش یارانه ای، در نهایت نمی توان این دور باطل و تسلسل را خاتمه داد. وی افزود: یک دور باطل را باید پاره کرد که پاره کردن این دور باطل عرضه و تقاضای خودرو در بازار تولید خودرو توسط خلق کارخانه ها و بنگاه های جدید و تولید خودرو و افزایش عرضه به بازار در جهت خارج کردن خودرو از کالای سرمایه ای به مصرفی است. به گفته این کارشناس، اگر بلوغ کیفی و کمی حتی با مهندسی معکوس ایجاد شود، می توانیم میدان رقابت صنعت خودرو را به جای بازار داخلی در بازارهای خارجی منتقل کنیم، غربی ها همین راهبرد و تاکتیک را پیاده کرده اند. لزوم شکستن انحصار در تولید وی گفت: برای رفع مشکل بازار خودرو در ایران واردات خودرو و ادامه روند انحصاری کنونی راه حل مناسبی نیست، بلکه برای رفع مشکل کنونی ما باید این انحصار موجود را بشکنیم. شیخی تصریح کرد: مشکل خودروسازی کشور به انحصاری بر می گردد که در چند کارخانه شاهدش هستیم، کارخانه هایی که متاسفانه برنامه‌ای برای تنوع و کیفیت بخشی یا ارتقای کیفیت و کاهش قیمت تمام شده و بروزرسانی فناوری های ساخت خودرو نداشته اند. وی اظهار کرد: دولت باید برنامه جامعی را تدوین و بر این اساس خودروسازان موجود را موظف کند تا پس از تدوین جدول زمانبندی ارتقای کیفیت، در یک بازه زمانی محدود شرایط تولید و کیفیت تولیدات خود را با تکنولوژی دنیا به روز رسانی کنند تا ضمن ارتقای کیفیت، قیمت تمام شده و هزینه های تولید کاهش یابد. این کارشناس اقتصادی گفت: کمک گرفتن از پشتیبان های داخلی به خصوص صنایع دفاعی، سازمان هوا و فضای سپاه نیز می تواند سبب تنوع در تولید خودرو و کیفی سازی شود. تاکید بر ارتقا و خود اتکایی صنایع تولید وی با تاکید بر این که واردات خودرو برای ایجاد رقابت روش درستی نیست، اضافه کرد: کشورهای سازنده خودرو در واقع با حمایت های مستمر از صنعت خودشان آن را به مرحله‌ای از توانایی رساندند و بعد این صنعت را به دیگر کشورها صادر کردند. لذا مجلس و دولت مواظب باشند که فریب اقتصاد خوانده های غرب زده را نخورند، چراکه استراتژی آنها عقب نگه داشتن ماست. به گفته شیخی، موفقیت سه سال اخیر در ارتقا و خود اتکایی صنایع تولید لوازم خانگی نتیجه ممنوعیت واردات محصولات مشابه خارجی و تکیه بر تولید داخل است. انتهای پیام /
رالی گرانی؛ قیمت خودرو ترمز برید / توسعه تولید داخل؛ شاه کلید رفع مشکلات بازار خودرو 2