راه هایی که رخت سیاه بر تن مردم کرد
محورهای کرمان - ماهان، جیرفت - فاریاب و نرماشیر - ریگان جز پر حادثه ترین محورهای مواصلاتی استان کرمان در سال گذشته بودند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از"راه آرمان" در چند روز اخیر و پس از دو حادثه در جاده های کشور موضوع ایمنی جاده ها بار دیگر داغ شده است. اتفاقی که هر چند وقت یک بار رخ می دهد و بعد فروکش می کند.
جاده های استان کرمان در سال های اخیر جز پرحادثه ترین جاده های کشور بوده اند. ترانزیتی بودن جاده های کرمان، حضور خودروهای حمل قاچاق، اشتباهات انسانی از جمله خستگی رانندگان از علل بالا بودن آمار حوادث رانندگی است.
سردار عبدالرضا ناظری فرمانده انتظامی استان کرمان در گفتگو با راه آرمان در رابطه با تصادفات درون و برون شهری اظهار کرد: یکی از بزرگترین دغدغه های پلیس استان موضوع حوادث و سوانح رانندگی است که البته رتبه استان کرمان طی سال گذشته با تلاش های صورت گرفته به جایگاه بسیار خوبی در حوزه کاهش تصادفات و تلفات رسید اما طی ایام نوروز با وضعیت متفاوت و دور از انتظاری مواجه شدیم.
وی گفت: به رغم طرح ها و تدابیر انتظامی و ترافیکی مضاعفی که در ایام نوروز 1400 اجرا شد اما شاهد افزایش حوادث و تلفات رانندگی در ایام نوروز امسال به نسبت مدت مشابه سال قبل بودیم.
جاده های مرگ
در کنار همه این تلاش ها برای کاهش اشتباهات عوامل انسانی در تصادفات، جاده های استان کرمان نیز در بسیاری از حوادث رانندگی موثر هستند.
سیدعلی حاج سیدعلیخانی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان اواخر سال گذشته در جلسه کمیسیون مدیریت اجرایی ایمنی حمل و نقل استان کرمان با بیان اینکه 53 درصد سوانح جادهای در محورهای اصلی استان رخ داده است، اظهار کرد: محور کرمان - باغین بیشترین تردد در استان کرمان را دارد، همچنین محور هفت باغ علوی کرمان نیز یکی از پرترددترین و پرتصادفترین محورهای استان کرمان بود که با اقدامات صورت گرفته اکنون تصادفات آن کاهش پیدا کرده است.
حاج سیدعلیخانی ادامه داد: در 11 ماهه امسال محور کرمان - ماهان - بم پرتلفاتترین محور استان است و پس از آن سه راهی بهرامجرد - بافت، باغین - سیرجان، سیرجان - شهربابک در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی با اشاره به میزان تلفات جادهای در نقاط حادثهخیز عنوان کرد: 125 نقطه پرحادثه در استان در سالهای گذشته شناسایی شد که تاکنون 107 نقطه آن ایمن سازی شده است.
جاده نرماشیر - ریگان
جاده نرماشیر - ریگان جز نقاط حادثه خیزی است که تاکنون برای آن اقدامی صورت نگرفته است. تک باند بودن این محور مواصلاتی بین شهرستانی، با وجود تردد بالای آن موجب شد تا سال گذشته تعدادی از هموطنان ما داغدار شوند.
تنها در سال جاری 7 نفر از هموطنانمان در این جاده جان خود را از دست دادند و 14 نفر نیز مصدوم شدند.
البته قرار است امسال کار مطالعاتی احداث باند دوم آغاز شود که در صورت تامین اعتبار احداث آن نیز تا پایان سال آغاز می شود.
جاده جیرفت - بلوک - فاریاب
محور ارتباطی جیرفت - بلوک - فاریاب در دهه 60 با مشخصات راه فرعی درجه سه و با عرض 6 متر ساخته شد که به تدریج به یکی از شاهراه های منطقه جنوب کرمان و محور ارتباطی شهرستان جیرفت با شهرستان فاریاب و بخش اسماعیلی تبدیل شد.
در سال های گذشته با صرف 51 میلیارد تومان اعتبار، 30 درصد از این جاده تعریض و ایمن سازی شده است.
مسئولان قول داده اند که تا پایان سال زیرسازی و آماده کردن آسفالت محور کنونی به همراه احداث باند دوم محور جیرفت به فاریاب توسط سازمان راهداری جنوب کرمان به پایان برسد.
البته مسئولان اعلام کردند فعالیت های عمرانی حدود 13 کیلومتر از این جاده در سال آینده به پایان می رسد.
محورهای نامناسب و پرتردد سیرجان
محور های مواصلاتی شهرستان سیرجان به دلیل قرار گرفتن این شهرستان در شاهراه ارتباطی جنوب به مرکز کشور از پر ترافیک ترین محور های مواصلاتی کشورمحسوب می شوند که وضعیت آسفالت این محورهای مناسب نیست.
کیفیت آسفالت محورهای سیرجان - کرمان، سیرجان - بندرعباس، سیرجان - شیرازو سیرجان_ به تهران به حدی خراب است که رانندگان ماشین آلات سنگین لاین سبقت را مسدود کرده و اجازه سبقت به بقیه وسایل نقلیه را نمیدهند و انجام این کار موجب حوادث دلخراش سوانح رانندگی می شود.
روزانه هزاران خودروی عبوری از این محورهای مواصلاتی در مواجهه با چاله ها و تکه های آسفالت کنده شده که همچون پاره سنگی در وسط جاده وجود دارد مجبور به ترمزهای خطرآفرین و تغییر جهت های ناگهانی می شوند تا چاله ها و سنگ ها را رد کنند تا موجب بروز خسارت و سانجه برای خودروی خود نشوند که در اکثر موارد سبب به وجود آمدن خطرات بالقوه برای دیگر خودروهای عبوری اعم از خودروهای پشت سری به واسطه ترمزهای ناگهانی می شوند.
چنانچه به میزان و آمار تصادفات و یا سایر سوانح خودرویی و همچنین خرابی و بروز خسارات به خودروها در این محور توجه شود در خواهیم یافت که نقش جاده و چاله های مرگبار آن بسیار بارز و تأثیرگذار است.
ماهان - کرمان و قاچاقچیان
محورهای کرمان - ماهان از جاده قدیم و جاده هفت باغ جز پرتردد ترین جاده های استان می باشند. متاسفانه این محورها جز پر حادثه ترین محورهای استان نیز هستند. تردد های پر سرعت در پایان هفته در کنار حضور خودروهای حامل اتباع غیرمجاز موجب شده است تا تعداد حوادث رانندگی در این محور افزایش یابد.
انتهای پیام /