رایزنی ها برای از سرگیری صادرات فلفل ایرانی به روسیه
رایزنی ها برای از سرگیری صادرات فلفل دلمه ای ایران به روسیه ادامه دارد.
به گزارش اقتصادنیوز و به نقل از ایرنا، محمدمهدی برومندی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی درباره مذاکرات اخیر برای از سرگیری صادرات فلفل دلمهای ایران به روسیه، اظهار داشت: روسیه به عنوان یکی از همسایگان و شرکای تجاری ایران اهمیت بالایی برای ایران دارد و بخش قابل ملاحظهای از تولید محصولات کشاورزی ایران اعم از سبزی، صیفی، انواع میوه و خشکبار به این کشور صادر میشود.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: روسیه در هفتههای اخیر یک ممنوعیت موقت برای محصول فلفل دلمهای اعمال کرده و نشان میدهد که ما باید با این کشور پروتکلهای جدیدی را وضع کنیم.
برومندی ادامهداد: در گلخانه های ما از سمومی استفاده میشود که مورد تایید اتحادیه اروپا است اما در بین این سموم چهار سم وجود که توسط روسیه ثبت نشده بود؛ روسیه درخواست داشت که به خاطر عدم تعریف این سموم در این کشور، پروتکلهای جدیدی بین دو کشور اعمال شود و به همین دلیل صادرات فلفل دلمه ای به روسیه متوقف شده است.
وی تصریحکرد: محصول فلفل دلمهای ایران بسیار سالم است، با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی ایران به ویژه ساعت آفتابی، محصولات کشاورزی ایران باکیفیتترین محصول در کشورهای منطقه و جهان است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ما مذاکرات فنی مفصلی را با روسیه داشتیم و در این مذاکرات بهطور مستند کیفیت و سلامت محصولات ایرانی را اثبات کردیم و روسیه قول بررسی مجدد اسناد و بازدید میدانی از مراکز تولید در ایران را داد.
این مسوول با بیان اینکه مقرر شد استانداردها را بار دیگر با هم مرور کنیم، ابراز امیدواری کرد: این محدودیت و ممنوعیت موقت هرچه سریعتر برداشته شود و ما شاهد صادرات فلفل ایران در روسیه باشیم.
وی افزود: با وزارت کشاورزی روسیه هم مذاکره داشتیم و این کشور خواهان ارتقای سطح روابط بین دو کشور هستند، کمیته مشترکی در بخش کشاورزی دو کشور تشکیل شده و به زودی اولین جلسه این کمیته با موضوع ارتقا سطح روابط در بخش کشاورزی، تبادل علمی و تجارت در حوزه کشاورزی برگزار خواهد شد.
برومندی در رابطه با میزان تولید، مصرف و صادرات فلفل دلمه ای در کشور گفت: سال گذشته 260 هزار تن تولید فلفل دلمه ای داشته ایم و از 17 هزار گلخانه ای که همواره در حال تولید است، حدود یک هزار و 750 هکتار به کشت فلفل دلمه ای اختصاص دارد. طبق برنامه باید در سال 1400، تولید آن به 320 هزار تن افزایش پیدا کند؛ در حال حاضر روزانه 350 تن فلفل دلمه ای در کشور تولید می شود.
وی افزود: سرانه مصرف فلفل دلمه ای در دنیا بیش از 12 کیلو است اما در ایران کمتر از یک کیلوگرم است در حالی که ویتامین ث موجود در فلفل دلمه ای نسبت به برخی میوه های دیگر بیشتر است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه هم اکنون فلفل دلمه ای ایران به تمام کشورهای همسایه و حوزه اوراسیا صادر می شود، ادامه داد: ممنوعیت موقت تنها از طرف کشور روسیه بوده که بازار هدف اصلی ما برای صادرات فلفل دلمه ای محسوب می شود و کشاورزان ما برای این کشور به طور کشت قراردادی محصول تولید می کنند.
وی افزود: روسیه تنها در یکی از محموله ها این سموم را مورد رصد قرار داده اند در حالی که روزانه حداقل 30 کامیون فلفل دلمه ای به روسیه ارسال می شده است، این کامیون ها از 15 تا 20 تن هستند و ارزش مالی صادرات فلفل دلمه ای به کشورهای مختلف سالانه بیش از 100 میلیون دلار است.
برومندی با بیان اینکه علف های هرز، آفات و بیماری ها نباید با محصولات صادراتی وارد کشور مقصد شوند، عنوان کرد: سازمان های حفظ نباتات دو کشور به طور مداوم با هم جلسه داشته اند و پروتکل ها رعایت می شد اما سازمان نظارت بر حقوق مصرف کنندگان و رفاه بشر روسیه این ممنوعیت را اعمال کرده است که پیش از این به ما اطلاع داده نشده بود.
وی درباره با ممنوعیت صادرات برخی محصولات دیگر در فضای مجازی گفت: در روزهای اخیر در فضای مجازی ادعا شد که سیب زمینی ایران از ترکمنستان برگشت خورده است اما چنین موضوعی صحت ندارد و در اصل صادراتی انجام نشده که برگشت خورده باشد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: محموله کیوی در هندوستان به دلیل آفت شپشک دچار مشکل شد که یده شدن این آفت بر روی محصول نشان دهنده این است که از سموم در تولید استفاده نشده و محصول کاملا سالم است.
وی اظهار کرد: ما پروتکل ها متفاوتی با کشورهای مختلف داریم و در خصوص هند نباید محصول شپشک داشته باشد اما امارات متحده عربی به دلیل این که نداشتن تولید کیوی، با شپشک مشکلی ندارد، صادرات محصول ایرانی از امارات به هند انجام شده بود، بنابراین برای حل این مشکل پروتکل های اعمال شده با هند را با امارات هم اعمال کرده ایم و محموله کیوی در بندرعباس توسط وزارت جهاد کشاورزی توقیف شد اما در فضای مجازی گفت هشده که محموله از امارات برگشت خورده است؛ هیچ محموله ای از امارات و ترکمنستان برگشت نخورده است.
*س_مردم نگرانی برای میوه شب عید ندارند_س*برومندی درباره میوه شب عید گفت: تولید میوه امسال بسیار خوب بوده و طبق دستور وزیر جهاد کشاورزی و با پیش بینی وضعیت عادی برای کشور با افزایش واکسیناسیون مردم بر بیماری کرونا، میوه بیش از سالهای اخیر توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی ذخیره شده و مردم نگران میوه شب عید نباشند.
همچنین بخوانید