چهارشنبه 7 آذر 1403

رشته موسیقی نواحی در دانشگاه علمی کاربردی راه‌اندازی شده است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
رشته موسیقی نواحی در دانشگاه علمی کاربردی راه‌اندازی شده است

رئیس یکی از مراکز آموزش علمی کاربردی فرهنگ و هنر از تصویب و راه‌اندازی رشته موسیقی نواحی در دانشگاه علمی کاربردی خبر داد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در هفته‌ی گذشته خبر تصویب رشته آهنگسازی موسیقی پاپ در دانشگاه جامع علمی کاربردی منتشر شد. این خبر موجب ایجاد واکنش‌هایی از سوی برخی از پژوهشگران موسیقی نواحی شد. این واکنش‌ها بر این اساس بود که چرا برای رشته آهنگسازی موسیقی پاپ رشته دانشگاهی تعریف و تصویب می‌شود اما رشته موسیقی نواحی هنوز در دانشگاه‌ها تدریس نمی‌شود.

امضای تفاهم‌نامه‌ای برای پیوند موسیقی پاپ و دانشگاه

در همین باره با سوسن تقی‌پور رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد 46 گفت‌وگو کردیم تا ماجرا را از او جویا شویم.

تقی‌پور درباره چگونگی تصویب رشته‌های مختلف در دانشگاه جامع علمی کاربردی، گفت: دانشگاه جامع علمی‌کاربردی با هدف رفع نیاز جوانان جامعه و با هدف رفع نیاز اصناف شغلی به تأسیس رشته‌های جدید می‌پردازد دانشگاه جامع علمی‌کاربردی نیازهای جامعه را بررسی می‌کند و بر اساس نیازسنجی، رشته‌های مختلفی را تعریف و تصویب می‌کند.

وی ادامه داد: دلایل توجیهی هر رشته و برنامه‌ریزی درسی ارائه و پس از تصویب سرفصل‌ها نوشته می‌شود. تأکید می‌کنم که این رشته‌ها براساس نیاز شغلی بازار کار تصویب می‌شوند. اگر رشته‌ای نیاز شغلی‌اش محرز شود، تصویب می‌شود. اگر رشته‌ای در بازار کار نیاز شغلی نداشته باشد، در دانشگاه علمی‌کاربردی تصویب نمی‌شود.

تقی‌پور درباره رشته‌هایی که در واحد 46 تدریس می‌شود، گفت: مرکز علمی‌کاربردی واحد 46 که بیشتر در رشته سینما و موسیقی فعالیت دارد، تمرکزش را روی تصویب رشته‌هایی مرتبط با موسیقی و سینما گذاشته است. دانشگاه به عنوان جایی برای نسل جوان باید سبد کاملی از همه سلایق و نیازمندی‌ها را داشته باشد.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته ما در بخش موسیقی، رشته نوازندگی ساز ایرانی در مقطع کاردانی، نوازندگی ساز کلاسیک در مقطع کاردانی و کارشناسی، آواز ایرانی در مقطع کاردانی و کارشناسی و آهنگسازی ایرانی در مقطع کارشناسی را پیشنهاد دادیم و در نهایت به تصویب رسیده‌اند و هم‌اکنون این رشته‌ها در دانشگاه ما تدریس می‌شوند.

رئیس مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد 46 گفت: در کنار این‌ها ما رشته‌های دیگری را نوشتیم و تصویب کردیم اما برخی از این رشته‌ها به دلیل عدم استقبال دانشجویان اجرایی نشد. رشته رهبری ارکستر در مقطع کارشناسی از رشته‌هایی بود که مخاطب زیادی نداشت و چند اجرایی شد. رشته موسیقی آیینی سنتی را تصویب و برای دو دوره اجرا کردیم.

در سال 1398 رشته موسیقی نواحی به درخواست واحد استانی چهارمحال و بختیاری در دانشگاه جامع علمی‌کاربردی نوشته و تصویب شد و هم‌اکنون مشغول فعالیت است.

وی درباره تصویب رشته موسیقی نواحی در دانشگاه علمی کاربردی، تأکید کرد: در سال 1398 رشته موسیقی نواحی به درخواست واحد استانی چهارمحال و بختیاری در دانشگاه جامع علمی‌کاربردی نوشته و تصویب شد و هم‌اکنون مشغول فعالیت است. ما علاقه‌مندیم که رشته موسیقی نواحی را هم در واحد 46 داشته باشم، اما این امکان در سال نخست فعالیت این رشته برایمان وجود ندارد. در دانشگاه جامع علمی‌کاربردی به این صورت عمل می‌شود که هر واحدی که درخواست ثبت رشته‌ای را داشته باشد، در صورت تصویب آن رشته، یک سال نخست را فقط همان واحدی که برای ثبتش اقدام کرده می‌تواند دانشجو بپذیرد.

تقی‌پور درباره انگیزه‌های راه‌اندازی رشته‌ی آهنگسازی موسیقی پاپ گفت: دانشگاه جامع‌علمی‌کاربردی رسالتی دارد که بر اساس آن باید در کنار بازار کار باشد و بر اساس نیازهای بازار و جامعه پیش برود. موسیقی پاپ از جمله هنرهایی است که در حال حاضر مورد توجه نسل جوان است. یکی از وظایف دانشگاه این است که در راستای بالا بردن کیفیت این بخش از موسیقی، تلاش و فعالیت کند. به همین دلیل ما در واحد 46، رشته آهنگسازی موسیقی پاپ را نوشته و تصویب کردیم.

بی‌شک تصویب رشته آهنگسازی پاپ در دانشگاه علمی کاربردی، می‌تواند در آینده‌ای نزدیک به بالا رفتن سطح آثار موسیقی پاپ کمک کند. ما در سال‌های گذشته شاهد بودیم که انتقادهای زیادی به کیفیت آثار موسیقی پاپ در ایران وارد می‌شده است. تحصیل جوانان در رشته آهنگسازی پاپ می‌تواند به بالا رفتن کیفیت آثار این بخش از موسیقی کمک کند.

وی ادامه داد: بی‌شک تصویب رشته آهنگسازی پاپ در دانشگاه علمی کاربردی، می‌تواند در آینده‌ای نزدیک به بالا رفتن سطح آثار موسیقی پاپ کمک کند. ما در سال‌های گذشته شاهد بودیم که انتقادهای زیادی به کیفیت آثار موسیقی پاپ در ایران وارد می‌شده است. تحصیل جوانان در رشته آهنگسازی پاپ می‌تواند به بالا رفتن کیفیت آثار این بخش از موسیقی کمک کند.

تقی‌پور در پایان گفت: از همه اهالی موسیقی دعوت می‌کنم که برای بالا بردن سطح کیفی موسیقی در کشور، هر رشته‌ای که پیشنهاد دارند را به ما بگویند تا سرفصل‌هایش نوشته شود و برای تصویبش اقدام کنیم.

انتهای پیام /