رشد 113 درصدی تختهای تأسیسات گردشگری همدان
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: در طول سالهای 92 تا 1400 رشد 113 درصدی تختهای تأسیسات گردشگری در استان را شاهد بودیم که نشان از رشد مراکز اقامتی دارد و 2217 اتاق به تختهای استان اضافه شده است.
به گزارش ایسنا، علی مالمیر چهارشنبه 6 مردادماه در آیین بهرهبرداری از حمام محله کبابیان با اشاره به اینکه امروز به صورت نمادین شاهد بهرهبرداری آثار زیر ساختی، گردشگری، مرمتی و پروژههای صنایع دستی در استان هستیم، گفت: تعداد تأسیسات گردشگری در استان 219 مورد بود که در طول هشت ساله دولت به 271 مورد رسید و نشان دهنده رشد تعداد تأسیسات گردشگری در استان است، همچنین میزان سرمایهگذاری به نرخ روز این پروژهها 4 میلیارد است و برای 677 نفر اشتغال ایجاد کرده است.
مالمیر با بیان اینکه در زمینه احیای بناهای تاریخی میتوان از سفره خانه شاندیز، حمام قلعه، حمام گلشن نهاوند، عمارت سنگی ورکانه نام برد، افزود: 83 سوئیت و 300 تخت در استان آماده بهرهبرداری است که از نمونههای آن میتوان به مجموعه هتل آپارتمان هگمتانه در محله جولان و اقامتگاه آمادای نام برد.
این مقام مسئول ادامه داد: 36 اقامتگاه با 182 اتاق و 188 تخت در روستاهای مختلف استان ایجاد شده که در حوزه اشتغال روستایی بسیار موثر بودند همچنین پروژههای عمرانی 53 مورد بود که در حوزه ایجاد زیر ساخت در روستاهای هدف گردشگری است و با اعتبار 29 میلیارد انجام شد.
وی با بیان اینکه در حوزه صنایع دستی نیز قبل از سال 92 تعداد 18 کارگاه و 31 هزار شاغل در استان وجود داشت، ادامه داد: در این مدت هشت هزار کارگاه اضافه شده است و 13برای هزار نیز شغل ایجاد شد که نشان از رشد33 درصدی دارد، همچنین در حال حاضر 44 هزار شاغل صنایع دستی داریم و هفت درصد از شاغلان استان را به خود اختصاص داده است، در حوزه مرمت نیز 33 مورد پروژه با اعتبار 37 میلیارد تومان انجام شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز در ادامه گفت: در حوزه میراث فرهنگی طی سالهای گذشته 42 پروژه مرمتی در سطح استان با حجم اعتباری 50 میلیارد ریال و 130 نفر اشتغالزایی به اتمام رسید.
سیده مریم مختاریموسوی بیان کرد: حمام کبابیان که متعلق به دوره قاجار است با مشارکت مالک و اداره کل میراث فرهنگی استان که اجرا و بهرهبرداری شد. علاوه بر این در حوزه صنایع دستی، همدان از لحاظ تولید جزو استانهایی است که قابلیت دارد و با داشتن شهرهای جهانی سفال و مبل منبت در کشور جایگاه ویژهای دارد همچنین در حوزه تولید و صادرات مبل و منبت و سفال نیز رتبه اول کشور را داراست.
وی با اشاره به اینکه در طول سالهای گذشته 910 مجوز کارگاه فردی و گروهی با ارزش 1180 میلیارد ریال و اشتغالزایی 2877 نفر صورت گرفته است، گفت: امروز به نمایندگی از پروژههای حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی 9 کارگاه تولیدی منبت، سفال، نقاشی روی سفال، صنایع چوب و تراش سنگهای قیمتی با سرمایه گذاری 147 میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
مختاری موسوی ادامه داد: در حوزه پروژههای زیر ساختی عمرانی در روستاهای هدف گردشگری پروژههایی با 30 میلیارد ریال و اشتغال برای 40 نفر صورت گرفت که شامل روستاهای علیصدر، ملحمدره، سراب فارسبان، نوشیجان و قلندرسیاه است.
انتهای پیام