پنج‌شنبه 8 آذر 1403

رشد 83 درصدی صنعت همدان سند حمایت‌دولت از تولیدملی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رشد 83 درصدی صنعت همدان سند حمایت‌دولت از تولیدملی

همدان - ایرنا - صنایع مستقر در شهرک‌های صنعتی همدان در هفت سال اخیر رشد 83 درصدی یافت و شمار واحدهای تولیدی در این مناطق از 564 به یک هزار و 30 واحد رسید تا سندی بر حمایت و پشتیبانی بی‌چون و چرای دولت از تولیدات وطنی و تولیدکنندگان ملی باشد.

همدان اگر چه شهری صنعتی نیست اما راه‌اندازی نخستین شهرک بنکداری کشور در این استان، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد با قابلیت جذب سرمایه گذاران کشوری، برخورداری از شهرک تخصصی مبل و منبت، گشودن چتر حمایت دولت بر سر 12 خوشه صنعتی و روشن بودن چراغ 26 شهرک و ناحیه صنعتی همگی نشان از میل و رغبت وافر این دیار برای صنعتی شدن دارد و در دولت تدبیر و امید این استعداد و علاقه شناسایی و مورد توجه ویژه قرار گرفت.

رشد 37 درصدی شمار شهرک ها و نواحی صنعتی، افزایش 83 درصدی صنایع مستقر در این مناطق، چهار برابر شدن سرمایه گذاری و رشد 73 درصدی اشتغال در این صنایع تنها بخش از مستندات پشتیبانی بی‌چون و چرای دولتمردان در هفت سال گذشته از صنعتگران و تولیدکنندگان همدان است و به قول معروف مشتی است نمونه خروار که شرح و تفسیر آن را از زبان مسوولان و متولیان استان بشنویم بهتر است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا به موارد بالا اشاره کرد و افزود: در دولت تدبیر و امید منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد سر و سامان گرفت و با تکمیل زیرساخت های مورد نیاز 100 هکتار از اراضی این منطقه صنعتی آماده واگذاری به سرمایه گذاران کشور شد و صنایع پتورشیمی ابن سینا به عنوان نخستین واحد چراغ این منطقه را روشن کرد.

وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت در سفر مردادماه سال گذشته به همدان، منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد را فرصتی بی‌نظیر برای سرمایه گذاری دانست و تمام سرمایه داران را برای سرمایه گذاری در این منطقه دعوت کرد.

ظاهر پورمجاهد بهره برداری از شهرک فناوری‌های برتر را از اقدامات مهم صورت گرفته در استان همدان برشمرد که در سالهای اخیر آماده استقرار واحدهای مرتبط با این حوزه شده است.

احداث نخستین شهرک بنکداری کشور در همدان

در دولت تدبیر، منطقه صنعتی مبل و منبت نهاوند به وسعت 20 هکتار کلنگ زنی شد و نهال امید در دل مردمان این دیار نشاند تا زمینه اشتغال برای جوانان علاقه مند ایجاد کند.

وی اضافه کرد: شهرک بنکداران همدان به وسعت 50 هکتار به عنوان طرحی بی‌نظیر در کشور برای استقرار 400 واحد صنفی و بنکداری در حال واگذاری به متقاضیان است.

توسعه 40 هکتاری شهرک صنعتی بهاران و ساخت و ساز 70 واحد جدید، ایجاد دومین شهرک سفال به وسعت 50 هکتار و توسعه شهرک صنعتی تویسرکان از کارهای ارزشمند در بخش گسترش شهرکهای استان بود که پورمجاهد به آن‌ها اشاره کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان گفت: در دولت تدبیر، منطقه صنعتی مبل و منبت نهاوند به وسعت 20 هکتار کلنگ زنی شد و نهال امید در دل مردمان این دیار نشاند تا زمینه اشتغال برای جوانان علاقه مند ایجاد کند.

به گفته وی شهرکهای صنعتی اسدآباد، صنایع غذایی شهرستان بهار، رزن، شهرک امام رضا (ع) در جوکار در هفت سال گذشته از نظر زیرساخت به ویژه برق تقویت شدند و شرایط برای گسترش خطوط تولید و استقرار صنایع جدید فراهم شد.

هنر صنعت مبل و منبت زیر چتر حمایت دولت

پورمجاهد خاطرنشان کرد: در این مدت اراضی ناحیه صنعتی صالح آباد تملک و به تازگی 10 متقاضی برای احداث واحد صنعتی با شرکت شهرکهای صنعتی استان قرارداد منعقد کرده‌اند و همچنین در ناحیه صنعتی فامنین 46 قرار داد واگذاری زمین برای ساخت ساز واحد تولیدی امضا شده است.

شهرک مبلمان ملایر به عنوان شهرک تخصصی بی‌نظیر در کشور در دولت تدبیر و امید صاحب مجتمع نمایشگاهی شد که طبق آخرین آمارهای موجود 35 واحد نمایشگاهی مراحل ساخت و ساز را در این منطقه می‌گذرانند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان به راه‌اندازی مرکز تخصصی مبل و منبت در ناحیه صنعتی اشترمل واقع در شهرستان تویسرکان اشاره کرد و گفت: تشکیل خوشه صنعتی مبل و منبت در این شهرستان کار بزرگی برای پشتیبانی از این هنرصنعت اصیل بود که شاهد به ثمر نشستن آن در سالهای اخیر هستیم.

با حمایت دولت یک واحد چوب خشک کنی با هدف تامین مواد اولیه در این روستا ایجاد شده است.

کارنامه عملکرد دولت هفت ساله دولت در شرکت شهرکهای صنعتی همدان 

استقرار نیمی از صنایع همدان در شهرکهای صنعتی

توسعه 40 هکتاری شهرک صنعتی بهاران و ساخت و ساز 70 واحد جدید، ایجاد دومین شهرک سفال به وسعت 50 هکتار و توسعه شهرک صنعتی تویسرکان از کارهای ارزشمند در بخش گسترش شهرکهای همدان است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان نیز در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا به وجود یک هزار و 26 واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در این استان اشاره کرد و گفت: صنایع کانی غیرفلزی مانند پودرهای مواد معدنی، بلوکزنی و مصالح ساختمانی بیشترین فراوانی را در واحدهای صنعتی استان و سپس صنایع غذایی در جایگاه دوم قرار دارد.

به گفته حمیدرضا متین نیمی از این صنایع در شهرکهای صنعتی و نیم دیگر در خارج شهرکها فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه شهرک‌ها و نواحی صنعتی از ارکان اصلی در مسیر دستیابی به اقتصاد بدون نفت هستند که می‌توانند در تحقق حداکثری شعار جهش تولید، نقش بسزایی دارند خاطرنشان کرد: تعدادی از صنایع پیش از ایجاد شهرکهای صنعتی تاسیس شده اند که امروزه از آن‌ها به عنوان لکه صنعتی یاد می‌شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با بیان اینکه دولت زیرساختهای مورد نیاز را در شهرکها محیا کرده است افزود: راه‌اندازی صنایع در شهرکها از لحاظ تامین انشعاب آب، برق و گاز به صرفه و صلاح سرمایه گذاران است زیرا در این مناطق هزینه‌ها سرشکن شده و از نظر امنیت و سهولت دسترسی به امکانات به نفع مجریان طرحها است.

متین یادآوری کرد: طبق رده‌بندی محیط زیست، صنایع با درصد آلایندگی نرمال تا رده سه در تمام شهرکهای استان می‌توانند مستقر شوند اما صنایع آلاینده با درجه بالاتر فقط در شهرک صنعتی ویان و جوکار باید احداث شوند.

از سال 92 تاکنون حجم سرمایه‌گذاری در واحدهای صنعتی همدان چهار برابر شده و اشتغال در شهرکها و نواحی صنعتی استان از 9 هزار و 532 نفر در هفت سال قبل به 16 هزار و 461 نفر افزایش یافت.

از واحدهای آلاینده استان می‌توان به واحدهای فرآوری فروسیلیس، پودرلاستیک و صنایع شیمیایی اشاره کرد.

رشد 83 درصدی صنایع در دولت تدبیر و امید 

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی همدان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تشریح دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم پرداخت و از رشد 83 درصدی واحدهای صنعتی در مقایسه با هفت سال پیش خبر داد، به طوری که سال 91 تعداد واحدهای مستقر 564 بوده و اکنون به یک هزار و 30 واحد افزایش یافته است.

محمدرضا بادامی گفت: در این مدت حجم سرمایه‌گذاری در واحدهای یاد شده چهار برابر شد و همچنین اشتغال در شهرکها و نواحی صنعتی استان از 9 هزار و 532 نفر در هفت سال قبل به 16 هزار و 461 نفر افزایش یافت که در این بخش شاهد رشد 73 درصدی هستیم.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی کشور توجه به صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، به رشد تولید و اشتغال مولد کمک می‌کند و وظیفه ما حمایت از سرمایه گذاران است تاکید کرد: طبق اسناد موجود، استان همدان پیش از دولت تدبیر و امید دارای 19 شهرک و نواحی صنعتی بود که با رشد 37 درصدی اکنون این رقم به 26 افزایش یافته است.

15 شهرک استان همدان در سال 91 دارای گاز بود که با رشد 40 درصدی این تعداد به رقم 21 افزایش یافت و تصفیه خانه‌های شهرکها نیز از پنج مجتمع به 10 مورد ارتقا پیدا کرد.

به گفته بادامی در این مدت میزان آب تامین شده برای این مناطق 375 لیتر بر ثانیه بود که با رشد 48 درصدی به 554 رسید و همچنین میزان برق 99 مگاواتی شهرکهای صنعتی استان به 228 مگاوات افزایش یافت.

15 شهرک استان نیز در سال 91 دارای گاز بود که با رشد 40 درصدی به رقم 21 رسید و تصفیه خانه‌های شهرکها نیز از پنج مورد به 10 مجتمع ارتقا پیدا کرد.

وی شاخص دیگر برتری همدان را خوشه‌های صنعتی دانست که در توسعه و هم افزایی و رشد صادرات نقش مهمی دارد به طوری که در هفت سال اخیر 12 خوشه گوناگون تحت حمایت و پشتیبانی شرکت شهرکهای صنعتی قرار گرفت و افزایش میزان صادرات 15 هزار دلاری خوشه‌ها به 43 هزار و 250 دلار گواه این ادعا است.

بادامی گفت: با حمایتهای صورت گرفته تعداد واحدهای صنعتی شرکت کننده در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی رشد چشمگیری گرفت و همچنین حمایت از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری با رشد 61 درصدی به 53 پایان نامه رسید.

*س_برچسب‌ها_س*
رشد 83 درصدی صنعت همدان سند حمایت‌دولت از تولیدملی 2