رضا شاه
رضا شاه
برنا نوشت: دوازدهم خرداد 1313، رضاشاه تنها مسافرت خارجی خود را با حرکت به سمت ترکیه آغاز کرد.
احمد زید آبادی نوشت، به نظر من پیگیری تحولات فکری و سیاسی ترکیه به شناخت ما ایرانیها از موقعیت خودمان کمک میکند، زیرا معتقدم در این صد سال اخیر جامعه ایرانی به لحاظ گرایشهای سیاسی و اعتقادی و مذهبی معمولاً چیزی بین جوامع ترکیه وافغانستان بوده و در مجموع در حد وسط آنها حرکت کرده است.
ایران بین دو همسایه غربی و شرقی خود حرکت کرده است. از همین رو، شناخت تحولات عمقی جوامع افغانستان و ترکیه به شناخت جامعه ایرانی هم کمک میکند.
تاریخ معاصر عکسی از مصطفی کمال آتاتورک میزبان رضاشاه در سفر او به ترکیه، سال 1314 را منتشر کرد.
عکسی از آتاتورک و رضا شاه در ترکیه در سال 1314 را مشاهده می کنید.
در جلسه نمایش فیلم 90 ساله «فردوسی» ساخته سپنتا گفته شد: این فیلم در دوره اول سینماسازی به عنوان فیلم نوروزی در سینما سپه نمایش داده شد و از نظر ژانر میتوان آن را اولین فیلم تاریخ سینمای ایران دانست چون فیلمی است که فیلمنامه آن برای یک دوره تاریخی نوشته شده است.
صحنههای ترمیم شده فیلم «فردوسی» ساخته عبدالحسین سپنتا که توسط فیلمخانه ملی ایران مرمت شده همزمان با روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در سالن فردوس موزه سینمای ایران نمایش داده شد.
یک نویسنده گفت: «فردوسی» اولین فیلمی است که فیلمنامه آن برای یک دوره تاریخی نوشته شده است.
سبزه میدان تهران علاوه بر محل کسب، محل تجمع مردم در ایام محرم بوده و هنوز نیز هست. از رویدادهای مهمی که در سبزه میدان آن زمان اتفاق میافتاد، اعدام مجرمان بود که بهدستور امیرکبیر از این میدان به میدان قاپوق (اعدام قدیم و محمدیه فعلی) انتقال پیدا کرد.
هر طور که حساب کنیم، خوشبینی احمد زیدآبادی به دولت رئیسی، نادرست از آب درآمده است. بنابراین هیچ بعید نیست که خوشبینی زیدآبادی به آینده سیاسی رضا پهلوی و حامیان او نیز نادرست از آب درآید.
ظریف کریمی معتقد است در حوزه ادبیات انقلاب نیازمند ایجاد نهضت رمان و داستان انقلاب هستیم؛ دست ادبیات انقلاب در این زمینه خالی است.
«اینجا تهران است»، صدایی محکم و پرصلابت، در یک لحظه، یک آن و ضریبی از ثانیه، از جعبه جادو، همه ایران را در قالب پایتخت معرفی کرد؛ آن هم به سال 1319 که فقط چند برج و بارو داشت، بیکارخانه و راههای کوتاه و بلند و هنوز شهر فرصتها نشده بود. چهارم اردیبهشت همان سال، صدای رضا سجادی، نخستین گوینده رادیو دم مسیحایی جعبه صدا شد. رادیو اول صدایش در میدانهای شهر میپیچید، کمی بعدتر در قهوهخانهها...
مهرآیین در گفتوگو با «خبرآنلاین»: بزرگترین دشمن نظامهای تکصدا اهالی هنر، ادبیات و دانشاند. در نتیجه از منظر زبانشناختی گفتوگو همیشه وجود دارد و گفتوگو پیکر بیجانی نیست که ما بخواهیم آنرا احیا کنیم... هدف از سیاست این است که انسانها بتوانند تبدیل به یک تعریف مشترک بشوند... ما در جامعهای زندگی میکنیم که اصولا شرایط گفتوگو را بهوسیله همین ایدئولوژی در کلیت جامعه ناممکن کردهایم.
سکه 25 تومانی بخش از ماجراجویی اخیر خود را از صدقهسر شایعات منتشر شده در فضای مجازی دارد.
انتشارات دارالمحجه البیضاء شش عنوان از کتابهای دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی را با همکاری انتشارات راه یار به عربی ترجمه و در لبنان توزیع کرد.