رنج مردم دُرمیان از نبود پزشکان متخصص در بیمارستان خاتم الانبیاء (ص)/ رئیس شبکه بهداشت: استقرار پزشک ارتوپد و رادیولوژی به زودی
اهالی شهرستان مرزی درمیان از نبود برخی پزشکهای متخصص در بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) اسدیه گلایه داشته و خواستار توجه دانشگاه علوم پزشکی به این شهرستان شدند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، بر اساس اطلاعات ثبت شده در سایت بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) اسدیه این بیمارستان 34 تختخوابی با مساحت 12هزار و 380متر مربع وزیربنا 3 هزار و366متر مربع در تاریخ 17 مرداد سال 1392 بنا به دستور دولت وقت با حضور معاون اول رئیس جمهور بصورت ویدئو کنفرانس همزمان افتتاح شده است.
در ابتدای امر بخش اورژانس به صورت شبانه روزی راه اندازی شده و از آبان 93 کلینیک سرپایی تخصصی شروع به ارائه خدمات کرده است.
از ابتدای مرداد سال 94 نیروهای جدید بالینی این بیمارستان اعم از پرستار، ماما، علوم آزمایشگاهی، رادیولوژی شروع بکار کردند.
هم اکنون و بعد از گذشت حدود 9سال از افتتاح این بیمارستان برخی از تخصص ها در این بیمارستان فعالیت نداشته و مردم برای پیگیری امور درمانی به مرکز استان میروند.
به گفته اهالی شهر اسدیه و مردم شهرستان درمیان با توجه به پراکندگی و گسترش شهرستان، فاصله برخی از روستاها تا مرکز شهرستان بسیار زیاد است و اگر بخواهند برای امور درمانی به مرکز استان مراجعه کنند بعد مسافت بسیار افزایش یافته و دردی مضاعف بر بیماری است.
کمبود پزشک در بیمارستان اسدیه
سالاری یکی از اهالی شهر اسدیه در گفت و گو با خاورستان، اظهار کرد: در حال حاضر بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) پزشک متخصص داخلی، اورتوپد، رادیولوژی، گوش، حلق و بینی که بسیار مورد نیاز است، ندارد.
وی افزود: حدود 9 سال از افتتاح این بیمارستان میگذرد اما با کمبود پزشک در برخی تخصص ها مواجه است.
این شهروند بیان کرد: این طور که میگویند ظاهرا در حال حاضر بیمارستان اسدیه پزشک متخصص زنان، جراحی، اطفال، قلب و بیهوشی دارد.
وی عنوان کرد: وجود پزشک متخصص داخلی، رادیولوژی سونوگرافی و ارتوپد در این بیمارستان ضروری است.
سالاری اظهار کرد: گستردگی شهرستان درمیان زیاد است و فاصله روستاهای مرزی تا مرکز شهرستان طولانی و اگر بیماری نیاز به تخصص هایی که پزشک ندارد داشته باشد باید برای درمان به بیرجند برود.
سالاری گفت: یکی از دلایل کمبود و عدم ماندگاری پزشکان در این شهرستان، مرزی و کم برخوردار بودن این شهرستان از امکانات رفاهی، تفریحی، اقتصادی، اجتماعی و... است.
وی خاطرنشان کرد: وقتی شهرستان جاذبه و امکانات برای نگهداری نیروهای بومی را ندارد و همیشه برخی از کارمندان و مسئولان ادارات رفت و آمد میکنند از پزشکان غیر بومی توقعی برای ماندگاری نیست.
این شهروند به تغییر و تحول در مدیریت شبکه بهداشت و درمان شهرستان اشاره کرد و افزود: امیدواریم با تغییرات مدیریتی ایجاد شده شاهد پیشرفت و حضور پزشکان بیشتری در بیمارستان اسدیه باشیم.
خسروی یکی دیگر از اهالی شهرستان درمیان به خبرنگار ما گفت: متاسفانه در جاده بیرجند_ اسدیه و جاده های فرعی شهرستان روزانه شاهد تصادفات زیادی هستیم که درصد قابل توجهی منجر به شکستگی اعضا میشود و حضور پزشک ارتوپد در این شهرستان ضروری است.
وی افزود: پزشک داخلی و سونوگرافی برای مادران باردار و بیماران نیاز به انجام سونوگرافی نیز از دیگر نیازهای واجب این بیمارستان است چراکه بیماران باید برای انجام سونوگرافی به مراکز خصوصی در مرکز استان مراجعه یا با روزهای انتظار سونوگرافی را در بیمارستانهای مرکز استان انجام دهند.
این شهروند خواستار توجه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به این شهرستان مرزی جهت حضور پزشکان متخصص بیشتر شد.
پاسخ رئیس شبکه بهداشت و درمان درمیان
دکتر محمدحسین جامی رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان درمیان در گفت و گو با خبرنگار خاورستان، در مورد درخواست های مردمی جهت حضور پزشک برخی از تخصص ها، اظهار کرد: برای هر بیمارستانی یک سطح در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در بیمارستان سطح یک پزشک ارتوپد و اورولوژی مستقر نمیباشد و پزشک رادیولوژی نیر پنجاه درصد در صورت وجود نیرو فعال، است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان درمیان بیان کرد: وجود پزشک گوش، حلق و بینی نیز جزو کادر بیمارستان نیست.
جامی با بیان اینکه پیگیری و زیرساخت برای حضور پزشک ارتوپد در بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) انجام و فراهم شده، عنوان کرد: طی پیگیری هایی که از دانشگاه علوم پزشکی انجام شد مقرر گردید هفته ای یک روز پزشک ارتوپد در بیمارستان جهت معاینه بیماران حضور داشته باشد ضمن اینکه اتاق عمل نیز در اختیار پزشک خواهد بود.
وی افزود: برای پزشک رادیولوژی نیز با کمبود پزشک در این تخصص در سطح استان مواجه هستیم اما با همین تفاسیر طی روزهای گذشته با یک پزشک رادیولوژی صحبت کردم و مقرر شد خبر نهایی جهت حضور در بیمارستان اسدیه را بدهد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان درمیان گفت: برای عدم وجود دستگاه سونوگرافی در شبکه نیز با پیگیری هایی انجام شده توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یک دستگاه سونوگرافی پیشرفته به قیمت 570 میلیون تومان برای شبکه بهداشت و درمان درمیان خریداری شده که ان شاءالله تا آخر هفته از تهران به دست ما خواهد رسید.
جامی خاطرنشان کرد: در مجموع از ابتدای سال جاری اقدامات خوبی در حوزه بهداشت و درمان شهرستان انجام شده و بعد از این نیز انجام خواهد شد.
انتهای پیام /