روایتی از دیدار گرم رمضانی دانشجویان با رهبر انقلاب / تشکلها کمکاری نکنند!
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو - سعید جلیلی*: روز یکشنه 19 فروردین ماه دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر انقلاب اسلامی برگزار شد. آنچه در ادامه میخوانید، حاشیهنگاری و روایتی از فضای گرم این ملاقات صمیمانه است. روز دیدار فرا رسید، هوای آسمانی رمضان بر قلوب اهل زمین حاکم بود. خورشید اشتیاق، صبح آن روز از افق امید برآمده بود. گویی از سحرگاه دیدار، ماه محفل منتظر بود و مریدان مشتاق، مضطرب! دانشجویان...
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو - سعید جلیلی*: روز یکشنه 19 فروردین ماه دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر انقلاب اسلامی برگزار شد. آنچه در ادامه میخوانید، حاشیهنگاری و روایتی از فضای گرم این ملاقات صمیمانه است. روز دیدار فرا رسید، هوای آسمانی رمضان بر قلوب اهل زمین حاکم بود. خورشید اشتیاق، صبح آن روز از افق امید برآمده بود. گویی از سحرگاه دیدار، ماه محفل منتظر بود و مریدان مشتاق، مضطرب! دانشجویان از نقاط دور و نزدیک برای ملاقات امام ملت، خودشان را به پایتخت رسانده بودند. شور و اشتیاق این دیدار در کنار اضطراب دیدن حضوری رهبری برای نخستین بار، فضای خاصی را در جمع دانشجویان به خصوص «دیداراولیها!» ایجاد کرده بود. به تقاطع خیابان آذربایجان و فلسطین جنوبی که رسیدیم، دانشجویان تا چندصد متر صف کشیده بودند، چند ساعت به شروع دیدار مانده بود، اما این موج التهاب و اشتیاق تنها با رسیدن به ساحل حسینیه امام خمینی (ره) آرام میگرفت. به داخل حسینیه که رسیدیم، دانشجویان همچون دانههای تسبیح صفوف منسجمی را تشکیل داده بودند که گویا در زیر لب ذکر لبیک یا امام را زمزمه میکردند. دانشجویان دسته دسته و نفر به نفر از وارد میشدند، در چهرههای آنها نور امید و شوق به روشنی مشاهده میشود. ناگهان سکوت حسینیه شکست، یک نفر از میان جمعیت فریاد زد «ای پسر فاطمه منتظر تو هستیم» جمعیت هم با این شعار همراه شد و به این ترتیب جمعیت به استقبال از رهبری رفته و از آقا دعوت میکنند تا در جمع آنها حاضر شود. برادران با صدایی رسا میگویند «عشق فقط عشق علی» و خواهران جواب میدهند «رهبر فقط سیدعلی» و اینگونه نسبت به، ولی خود ابراز علاقه میکنند.
پس از چند لحظه وقفه، دوباره صدایی از جمعیت برخاست، این بار، اما فریادی از جنس کینخواهی! دانشجویان یکصدا گفتند «سپاهیان امام، انتقام! انتقام!» شعاری ناظر بر مطالبه پاسخ قاطع نسبت به حوادث اخیر و در تقاص خون شهدای مظلوم ایران در حمله به کنسولگری کشورمان در سوریه. ما به عرصه دانشگاه؛ درس عاشقی میخوانیم دانشجویان پیش از ورود آقا، شعری را برای همخوانی تمرین میکنند. شعری با مضمون آزادی، امید و پیروزی در آینده نزدیک. در بخشی از سرود دانشجوها این جملات به گوش میرسد: «کربلا همین اطراف است، کربلا همین امروز است / گرچه بین خاک و خون است / غزه همچنان پیروز است» نگاه حاضران به پرده دوخته شد و منتظر ورود رهبری هستند. موج جمعیت از صفوف اول شروع به ایستادن کرد، خبری بود! در لحظهای ناگهان سکوت انتظار شمست و صدای «حیدر حیدر!» در فضا طنین انداز شد، آری انتظار به اتمام رسید و آقای ما وارد شد شور و هیاهوی دانشجویان بیشتر و بیشتر میشد و تنها صدای تلاوت قرآن بود که توانست آرامش را در حسینیه برقرار کند. آقای یونس شاهمرادی، قاری این محفل و دانشجوی دانشگاه آزاد تهران غرب، تلاوتی بسیار شیرین و دلپسند را در فضا منعکس کردند که مورد تمجید رهبر انقلاب نیز قرار گرفت. محمدحسین آزادی، دانشجوی دانشگاه صدا و سیما به عنوان مجری دیدار، مراسم را آغاز کرد. نخستین سخنران دیدار، حامد عبدالحسینی، دانشجوی واحد اندیمشک دانشگاه آزاد اسلامی و نماینده اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد بود. سفره کوچک مردم! در هنگام سخنرانی عبدالحسینی، وقتی صحبت از کوچک شدن سفره مردم به میان آمد، واکنش مثبت دانشجویان و تشویق حضار با این نکات همراه شد. وی در ادامه از متهم کردن جمهوری اسلامی به ترس از خطای محاسباتی گفت و به لزوم حکمرانی مردمی و حرکت به سمت مردمی سازی اشاره کرد.
زمین آموزش عالی در تسخیر غربگرایان دومین سخنران دیدار، فاطمه سادات هوشمند میرحسینی، نماینده دفتر تحکیم وحدت در محضر رهبر انقلاب بود. وقتی نوبت به نقد نظام آموزش عالی رسید، جمعیت با تشویق از این مطالبه حمایت کردند. وی درباره تبیین شاخصههای زن انقلاب اسلامی مسائلی را مطرح کرد و نکاتی را درباره مشارکت خلاقانه و آگاهانه متذکر شد.
تجدد و تحجر؛ دو لبه قیچی امیرحسین سید رحیم زاده، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی سخنران سوم مراسم بود که با اشاره به تضعیف امربهمعروف و نهی از منکر و قبض حق اعتراض، دو جریان تجدد و تحجر را عامل اختلال در مسیر انقلاب معرفی کرد و مسئله عدالت را محور صحبت خود قرار داد. وجه پوپولیستی رویکردهای عدالتخواهانه! حسین قنواتی، دبیر اتحادیه انجمن اسلامی مستقل و سخنران چهارم دیدار، در صحبتهای خود عنوان کرد: امروز رویکردهای عدالتخواهانه وَجه پوپولیستی پیدا کرده است و ما در دام تناقض میان عمل و شعارهایمان گیر افتادهایم.
سهم ناچیز آموزش و پرورش! محمد مهدی احمدی دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که پنجمین سخنران دیدار بود، گفت: متاسفانه سهم اموزش و پرورش از بودجه عمومی دولت در حدود سه دهه اخیر به کمتر از نصف کاهش یافته است. نسبت سهم آموزش به تولید ناخالص ملی از 6 درصدِ در ابتدای انقلاب به کمتر از 3 درصد در دهه اخیر رسیده است. تحقق تولید با رهایی از اسارت رانت اقتصاد نفتی پوریا عصار، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) و نماینده بسیج دانشجویی که به عنوان نفر آخر سخنرانی میکرد گفت: آقایان مسئول که صدای ما را می شنوید! در محضر رهبر عزیز انقلاب اسلامی شما بزرگواران را مخاطب خودمان قرار می دهیم؛ پیشرفت این است که برای تحقق واقعی تولید، مردم را از اسارت رانتِ اقتصاد نفتی نجات دهید؛ و شما هنوز قدمی اساسی در این مسیر برنداشتید. این صحبتها تشویق و استقبال دانشجویان را به همراه داشت. وقتی هم که عصار از اعزام دانشجویان به جبهه فلسطین سخن به میان آورد، دانشجویان فریاد زدند «ای رهبر آزاده، آمادهایم، آماده!» البته به دلیل عدم رعایت وقت از سوی سخنرانان، نوبت ارائه به نمایندگان نشریات دانشجویی و گروههای جهادی نرسید.
پس از نمایندگان دانشجویی، نوبت به ماه مجلس رسید! حضرت آقا در سخنان خودشان به ابعاد معنوی ماه مبارک رمضان اشاره کردند و هم توصیههای پدرانهای خطاب به دانشجویان فرمودند که در از نظر صراحت بیان تا این لحظه بینظیر بود. رهبری گفتند نگاه به واقعیتها باید ذهن جوان دانشجوی امروز را به سمتی هدایت کند که به گرهگشایی مشکلات نزدیکتر باشد، ایشان همچنین با بیان اینکه در مورد تشکلها، توقع من از شما خیلی زیاد است. فرمودند: تشکلهای ما در دانشگاه کمکار میکنند.. شما تشکلها باید در درجه اول نگاهتان به داخل دانشگاه باشد.
در پایان نیز دانشجویان مهمان سفره افطار بودند تا این دیدار با خاطرات فراوان و نکات بسیار، به پایان برسد. پایانی که برای جنبش دانشجویی یک آغاز است.