روایتی از ماجرای کمبود پرستار / گیر کم بودن پرستار کجاست؟
محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره «میزان افزایش ظرفیت پرستار»، بیان داشت: بحث ما این است که چرا باید پرستار قربانی دعوای سازمان برنامه و و زارت بهداشت شود. سازمان برنامه میگوید ما به شما زیاد مجوز استخدامی دادیم اما خوب استفاده نکردید و وزارت بهداشت نیز میگوید کم مجوز دادید.
وی ادامه داد: میگوییم سازمان امور اداری و استخدامی، سازمان برنامه و وزارت بهداشت ابتدا باید این میثاق را به وجود آورند و اینکه به ازای هر تخت یا به ازای هر 1000 نفر جمعیت یا حتی به ازای هر تعداد پزشک باید چه تعداد پرستار داشته باشیم و از هر گروه پرستاری چقدر داشته باشیم؟ این در همه جای دنیا دارای استانداردهای خاص خودشان است و ما نیز باید داشته باشیم.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ابراز کرد: این باید تعریف شود؛ یا دعوای سازمان برنامه، امور اداری و استخدامی و وزارت بهداشت تمام شود. الان مثلا وزارت بهداشت میگوید 120 هزار نیرو کم داریم؛ یعنی پست سازمانی خالی است؛ در مقابل سازمان امور اداری میگوید ما ظرفیت دادیم و باید آن را پر میکردید.
میرزابیگی یادآور شد: اگر در هر دانشگاه علوم پزشکی بررسی کنید میبینیند تعداد نیروی پشتیبانیاش بیشتر از پرستار است؛ حداقل دو سه برابر؛ در صورتی که در همه دنیا این برعکس است و معمولا نیروی بالینی و پرستاری بیشتر از نیروی پشتیبانی است.
وی اضافه کرد:این تعارض وزارت بهداشت با سازمان استخدامی باید از بین برود؛ یک میثاقی مشخص کنند و باید یک غربال صورت گیرد تا افراد سرجای خود بنشیند تا کمبودها شفاف شود و تعداد و مکان کمبود پرستار مشخص شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری خاطرنشان کرد: اکنون ممکن است در تهران با کمبود پرستار روبرو باشیم اما مثلا در سبزوار، تربت حیدریه و... این طور نباشد؛ دلیل این است که بر اساس استانداری نیرو نچیندیم، اما اکنون عزم خود را بر این استاندارد قرار دادیم.
میرزابیگی تصریح کرد:اگر این استاندارد جوابش این بود که ظرفیت اضافه شود خب باید اضافه شود، اما اگر جوابش این بود که اضافه نشود؛ مثلا در شهرهای کوچک کم شود و به تهران بیاید، فقط یک جابجایی ظرفیت اتفاق بیفتد.
وی ابراز کرد: در نتیجه یک ساماندهی اساسی نیاز است و این مستلزم است تا سازمان برنامه، امور اداری و استخدامی و وزارت بهداشت یک میثاق واحد به عنوان استاندارد نیروی انسانی داشته باشند.
پایان پیام /