روایت ماجراجویی «بچه زرنگ» در دل جنگل تا دلتنگیهای کودکانه از جدایی پدر و مادر
خبرگزاری فارس گروه آموزش و پرورش: چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر به روزهای پایانی خود نزدیک شده است؛ امسال در میان 24 فیلم حاضر در بخش سودای سیمرغ چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر، یک پویانمایی بلند (انیمیشن) هم خودنمایی میکند؛ انیمیشنی که محصول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و با همکاری مؤسسه مجموعه گروه هنر پویا تولید شده است و همچنین فیلم سینمایی «درآغوش درخت» نیز که در جشنواره فیلم فجر حضور دارد، محصول مشترک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و حوزه هنری است.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دی سال 1344 تأسیس شده و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، نظارت آن به وزارت آموزش و پرورش سپرده شد و مدیرعامل آن نیز توسط وزیر آموزش و پرورش تعیین میشود؛ در حقیقت، کانون از مراکز زیر مجموعه وزارت آموزش و پرورش محسوب میشود.
ایجاد امکانات لازم برای رشد و پرورش فکری و ذوقی کودکان و نوجوانان و کمک به شکوفایی استعدادهای آنان در اوقات فراغت، هدف اصلی کانون عنوان شده است و از جمله وظایف آن تأسیس مراکز عرضه کتاب و آموزشهای فرهنگی، هنری و ادبی مخصوص کودکان و نوجوانان در کشور، کمک به توسعه و تکمیل کتابخانههای عمومی، مساجد، مدارس برای ایجاد بخشهای مخصوص کودکان و نوجوانان، تهیه و استفاده از وسایل سمعی و بصری، تدارک وسایل آموزشی، تولید، توزیع، نمایش و فروش فیلمهای سینمایی و تولید تئاتر مخصوص کودکان و نوجوانان، کمک به توسعه و ترویج ادبیات کودکان و نوجوانان از طریق تشویق نویسندگان، طراحان، هنرمندان و ناشران و همکاری با آنان، برگزاری جشنوارهها و نمایشگاههای ادبی، هنری و فرهنگی مخصوص کودکان و نوجوانان، تولید سرگرمی، اسباببازی، بازیهای رایانهای، عروسک، ایجاد واحدهای کتابرسانی سیار برای عرضه کتاب به بچهها در روستاها و همکاری با موسسههای ایرانی و غیرایرانی که با کانون هدفهای مشترک دارند.
* نگاه به هویت ملی و دینی در پویانمایی «بچه زرنگ»
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در راستای وظیفه تهیه و استفاده از وسایل سمعی و بصری، تدارک وسایل آموزشی، تولید، توزیع، نمایش و فروش فیلمهای سینمایی و تولید تئاتر مخصوص کودکان و نوجوانان، امسال در جشنواره فیلم فجر، دو اثر را ارائه کرده است؛ یکی از این آثار، پویانمایی «بچه زرنگ» است.
داستان پویانمایی «بچه زرنگ» ماجرای محسن، پسر بچهای است که عاشق ابر قهرمانهای فیلم هاست و همیشه تلاش میکند تا با وسایل ابرقهرمانیاش به هرکس و هر چیزی کمک کند. اما در یک اتفاق نادر، محسن با حیوانی مواجه میشود که از گونه حیوانات منقرض شده ایران است. محسن تصمیم میگیرد تا به آن حیوان هم کمک کرده و او را به زادگاهش باز گرداند، اما سفر به دلِ جنگل، نبرد با شکارچیان و رویارویی با حیوانات منقرضشده دیگر، شروع یک ماجرای پیچیده برای محسن است.
حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درباره پویانمایی «بچه زرنگ»، با بیان اینکه کانون برای اولین بار فیلم پویانمایی بلند ساخته و از مؤسسه هنر پویا هم کمک گرفته است، به خبرنگار فارس اظهار کرد: درست است که کلیات این پویانمایی برای کودکان است اما مخاطبان آن تمام ردههای سنی هستند.
وی به ویژگیهای پویانمایی «بچه زرنگ» پرداخت و ادامه داد: از نگاه هنری، صحنهها خوب طراحی شده و مخاطب را خسته نمیکند و کودکان، خودشان را در جای شخصیت قهرمان داستان قرار میدهند و با او داستان فیلم را طی میکنند.
استناد فیلم بلند پویانمایی «بچه زرنگ» به مبانی دینی است و نگاه به مسأله هویت دینی دارد و در آن به اقوام و گویشهای مختلف احترام گذاشته میشود
علامتی با تأکید بر اینکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان دنبال این است که بذر ایمان را در دل بچهها بکارد و در پویانمایی «بچه زرنگ» این موضوع مورد توجه بوده است، اضافه کرد: فیلم به سمت اهل بیت (ع) خصوصا امام رضا (ع) میرود و استفاده از روایات و مبانی دینی کاملاً مشهود است؛ استناد این فیلم بلند پویانمایی به مبانی دینی است و نگاه به مسأله هویت دینی دارد و در آن به اقوام و گویشهای مختلف احترام گذاشته میشود.
وی افزود: در این پویانمایی به زیست بوم فرهنگی و زیستی پرداخته میشود و به یکی از نمادهای ایرانی در حوزه زیستی یعنی یوز مازندران می پردازد، همچنین نگاه روانشناختی به حوزه مادر، پدر و کودک وجود دارد. ضمن اینکه این پویانمایی، نگاه به هویت ملی دارد.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تصریح کرد: کانون دنبال کار فاخر است و روی این موضوع سرمایهگذاری کردیم و در این راستا تیم تخصصی متشکل از 250 نفر از جوانان متعهد و متخصص به سرپرستی حامد جعفری، تهیه این فیلم را به عهده گرفتند.
* قهرمان فیلم «در آغوش درخت»، کودکان هستند
فیلم «در آغوش درخت»، اولین همکاری مشترک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و حوزه هنری است؛ داستان این فیلم درباره بحران پیچیدهای است که زندگی کیمیا و فرید که دوازده سال از ازدواجشان میگذرد را تأثیر قرار داده و جهان زیبای فرزندانشان را به هم میریزد؛ کودکانی که هیچ چیز جز سادگی و مهربانی را در زندگی نمیشناسند.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این فیلم گفت: «در آغوش درخت»، فیلم رئال بلند است که مخاطب آن بزرگسال است اما موضوع، کودک است و قهرمان آن کودکان هستند؛ موضوع این فیلم، خانواده و تحکیم خانواده است و به یکی از موضوعات آسیب اجتماعی که طلاق است، میپردازد.
وی با بیان اینکه امروز هنر در حفظ هویت دینی و ملی برای آیندهسازان موثر است، افزود: اگر فیلم «در آغوش درخت» بتواند حتی از طلاق یک خانواده جلوگیری کند، مؤثر است؛ این فیلم به تحکیم خانواده می پردازد و به آسیب اجتماعی طلاق نگاه مستقیم دارد و این پیام را منتقل می کند که مهمترین عنصری که در طلاق آسیب میبیند، فرزند است.
علامتی در خصوص نمایش فیلمهای کانون برای کودکانبرنامه ریزی ما این است که سال آینده در قالب طرح کانون مدرسه این فیلمها را در مدارس و یا سینماها برای بچهها نمایش دهیم.
* انیمیشن «بچه زرنگ» یک محصول ایرانی است
محمدرضا کریمی صارمی معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درباره دو فیلم این کانون در جشنواره بینالمللی فیلم فجر، گفت: انیمیشن «بچه زرنگ» یک محصول ایرانی است و بدون دخالت افراد غیرایرانی ساخته شده است و نشان میدهد ایران کاملا خودکفاست.
وی با بیان اینکه «بچه زرنگ»، یک سریال دارد و 11 مورد متعلقات هم برای آن پیشبینی شده است، افزود: برای این پویانمایی 5 سال زحمت کشیده شده است و سعی شده است اثر فاخر ارائه شود.
کریمی درباره فیلم «در آغوش درخت» نیز با بیان اینکه این فیلم یک ملودرام اجتماعی است، گفت: خانوادهها وقتی این فیلم را در سینما میبینند به فکر فرو میروند و دلشان میخواهد چراغ روشن نشود و کمی فکر کنند؛ سینمای کانون وارد یک جریان جدید تحت عنوان سینمای سلیقه جدید و مخاطب پسند شده است؛ این فیلم معضل اجتماعی است که تصویر در حوزه تعلیم و تربیت دارد.
وی با بیان اینکه هزینه تولید انیمیشن در کشورمان یک دهم تا یک بیستم هزینه تولید در دنیاست و تقریبا یک میلیون دلار یعنی بین 30 تا 40 میلیون تومان است، گفت: ما الزاما به دنبال کسب سود نیستیم بلکه میخواهیم رسالت خود را به بهترین شکل ایفا کنم، هرچند که در تولیداتمان زیانده هم نبودهایم.
به گزارش فارس، اکنون باید دید نظر مخاطبان یعنی کودکان و نوجوانان درباره تولیدات کانون چیست و آیا انیمیشن «بچه زرنگ» توانسته است به اهداف خود دست یابد؟ همچنین باید دید نظر داوران جشنواره فیلم فجر درباره آثار کانون چیست؟
پایان پیام /